Novemberfärger

Av: Jag

28 11, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, fruktobär, höst, natur, photography, photos, snö, växter, vinter

60 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:28mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

 

 

60 kommentarer på “Novemberfärger”

 1. Underbara novemberfärger. Vädret i november var på många håll växlande. Härlig och stor bildsamling.

  Gilla

  • Tack, RC! Ja, jag hade samlat på mig massor med bilder och såg att det fanns en hel del färgklickar trots att november är grå. Sol och snö någon dag och regnglitter en annan lever man länge på. Men även en gråmulen dag finns det färger att upptäcka.

   Gillad av 1 person

   • Det var för mig en glädjande syn. Många vackra bilder att beundra.

    Gilla

    • Tack snälla du! Det tog naturligtvis tid att välja, redigera, ordna och lägga in. Inte minst det senaste. Wp är inte så lätt nuförtiden att ha att göra med. Bland annat går inte svenska tecken i den nya varianten, den tar bort alla prickar och ringar om man vill ha text till bilderna. Då måste man växla mellan den gamla och nya varianten. Pust. Halva natten gick åt, men jag kände mig nöjd och lite gladare än jag varit de senaste dagarna.

     Gillad av 1 person

 2. Wow så många vackra färger och bilder. Jag gillar speciellt granen med dropparna, röda äpplen med snö samt hallonen, underbart! 🙂

  Gilla

 3. Å så fina bilder!

  Gilla

 4. Fina bilder!

  Gilla

 5. Jösses….jag kan inte minnas att jag såg så många fina bilder i ett svep från dig. Blev förvånad. En kanon serie av vår natur och enligt mig så börjar du behärska din nya kamera till max.

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket, Antonia! Du har rätt, riktigt så här många bilder har jag inte haft i ett inlägg tidigare, jag tror att jag har haft någon med 28 eller så. Det kräver ju lite av tittaren, men å andra sidan går det ganska fort att titta i antingen läsaren eller i bildspelet på bloggen. I bloggen ser man texten vilket många missar, misstänker jag. Det kändes om om det var flera bilder som ville bli visade och när jag hittade tråden så gav det sig sedan. Men hu, vad det är svårt att välja nuförtiden! Jag löste det genom att börja ösa in sådana jag var ganska säker på och sedan plocka bort en del som inte fann sin plats.

   Gilla

   • Jag misstänker att vi var flera som njöt av mångfalden. Ibland vill man inte portionera ut vissa bilder, då de hör ihop.
    Och ja, jag känner igen att det är svårt att välj och välja bort.

    Gilla

    • Så roligt att du tyckte om serien. Jag fick kämpa en hel del innan jag kom till skott men sen gick det bra, jag satt uppe halva natten och kände mig rätt glad. Det blir svårare och svårare att välja!

     Gilla

     • Ja, precis. Men varför ska en massa bild bara damma på hårddisken? Till ingen nytta alls.

      Gilla

     • Jag måste vara berätta. Idag ringde för att beställa tid för min rygg. Normalt ringer man och så får man tid till en läkare. Nu ska en samordnare ringa upp mig för att avgöra om jag ska till en läkare, ortoped, kiropraktor, sjukgymnast eller naprapat. Vad är det fel på att få en tid till en läkare först. Sen fick jag ett mejl och två sms om tiden. I brevet stog att jag har fått tid till en samordnare för min höger axel. Sköterskan frågade 3 gånger om vilket ben som gör ont. Den vänstra benet svarade jag. Det vänstra. Ändå blev det höger axel.
      Jag hade velat träffa en läkare för utredning. Personligen. Fy vad jag börjar avsky alla dessa nya påhitt. Jag börjar bli gammal tydligen.

      Gilla

      • Det är lite underligt att man inte får träffa en läkare först. Men en ortoped är ju en specialiserad läkare i och för sig så det är ju positivt om man kan få sina ryggproblem bedömda av en sån. Men att man skriver så totalt fel, det är helt oförståeligt. Hoppas att du hamnar rätt och får din rygg utredd.

       Gilla

 6. A wonderful set; wish we had snow.. 🙂

  Gilla

 7. Nu har jag njutit en lång stund av dina underbara bilder. Äpplet i trappan var härligt och alla dom andra också. Skall spara så jag kan titta en dag som är grå.
  Sköt om dej

  Gilla

  • Men så roligt, Anki, att du gillar dem! Äpplet i trappan är även en av mina favoriter. Ja, det slog mig att oktober bjöd på en hel del färger trots allt. Idag sken solen och världen var stålande vacker. Detsamma, Anki!

   Gilla

 8. Är det något du deltar i en tävling med?
  Eller ”bara” en samling du gjort för bloggen?
  Hur som helst – många väldigt fina bilder!

  Gilla

  • Det är bara för bloggen, ingen tävling. Jag hade samlat på mig en massa bilder så jag tyckte att det var dags att visa några fler än jag kan i ett litet bildinlägg. Tog risken att trötta ut mina tittare/läsare. Tack, Carita!

   Gilla

 9. Jag har inga ord. Är helt överväldigad av alla dessa underbara foton. Sååååå fina 🙂

  Gilla

  • Oh, vad roligt att du gillar min bildserie, Christina! Den tog lite tid att plocka ihop, som du ju vet, men det var mest roligt. Svårt att välja bara. Tack så mycket!

   Gilla

 10. Superbe Jag !Vous avez déjà de la neige ;o)

  Gilla

 11. Bilden med trappen är bra, lite mörk och något sne. Men tilltalande.

  Gilla

 12. Vilken fantastisk serie! Imponerande att du fick ihop så många vackra novemberbilder. Kan inte välja en favorit. Det skulle bli väldigt orättvist.

  Gilla

 13. Helt otroligt gott om färger runt dig! Du måtte vara solen som lyfter fram dem! 🙂

  Gilla

 14. Oj så många underbara och vackra bilder du samlat i en höst-vinterkavalkad. Underbart glitter och droppande droppar och den lövtäckta gångbanan är ljuvlig. Men jag fastnade väldigt mycket för ”snöäpplen” som verkar kura ihop sig under sitt snötäcke tillsammans och allra mest för ”trappan” med sina linjer och murriga färger och så det ensamma äpplet på steget. Den känns som en välbekant gammal och vacker tavla på ett mycket hemtrevligt vis.

  Gilla

  • Ja, november är ju både höst och vinter, snön kommer och går och däremellan regnar det, lite sol och mycket mulet men nog finns det färger även i det kulna. En solig dag efter ett regn blir man glitterförtrollad. Lövmattan, kom jag på efteråt, blev extra bra för att asfalten var nylagd och fortfarande svart, gångbanan hade breddats. Äpplena har jag ibland dåligt samvete för men gläds åt dem när de får snöluvor, här gillade jag bilden på det gula äpplet lite extra för dess kontrast mot det svarta. Ja, trappäpplet är säkert en sån där bild som man har någonstans i hjärnvindlingarna! Tack för din långa fina varma kommentar, Lena!

   Gillad av 1 person

 15. Fantastisk bilder!

  /Skvitt

  Gilla

 16. Dina bilder skiner som diamanter i vintermörkret, så vackra!!

  Gilla

 17. Tu tiens une forme olympique. Ça doit être le froid ;o)

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: