Mackapärer och mojänger

By: Jag

Nov 30 2016

Taggar:,

Kategori: Bilder, bildserie, Foto, Fotografi, Foton, Höst, Photography, Photos, Rost, Skrot

43 kommentarer

Aperture:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:640
Shutter:1/125 sec
Camera:NIKON D5500

Detaljer från bondens maskinpark. En del från fordon som har gjort sitt, andra är i fullt bruk.

43 comments on “Mackapärer och mojänger”

 1. Wow, vilka innovatörer det har funnits! Respekt. Även för fotografen🙂

  Gilla

 2. Underbar bildserie på mackapärer och mojänger. Jag blir glad i hjärtat av att se denna vackra bildserie. De lyser upp min tillvaro. Tjoho!

  Gilla

 3. Mackapärerna och mojängerna lämnar jag därhän men jag såg några synnerligen vackra löv och dem ska jag nog minnas!🙂

  Gilla

 4. Oj så många spännande mojänger. Älskar maskindelar som varit med ett tag. Lagom rostiga och underbara.

  Gilla

 5. Vilka roliga bilder. Omöjligt att gissa vad det är. Kan ju undra vart du lyckats ta dig in för att fota allt detta spännande. Huvudbilden längst upp kan vi ju kalla bröllopstårtan😀

  Gilla

  • Tack, Christina! Jag har det så väl förspänt att jag får gå omkring hos grannbonden på landet och fota och han har hur många olika sorters jordbruksmaskiner, fordon, redskap och flak som helt. Enormt mycket. Nu håller jag mig till dem som råkar stå ute efter användning, men det räcker, alltid får man syn på något nytt att fota. Flera av delarna kommer från en numera slaktad lastbil. Bröllopstårtan kommer från den.

   Liked by 1 person

 6. Fyndig rubrik!

  Gilla

 7. Såå vackra bilder!

  Gilla

 8. Lite wow bilder. Hittade många favoriter. Där kunde se allt från kroppsdelar, djurkarikatyrer, lite ekivokt, samt farliga saker. Och snygga färger inklusive rosten.

  Gilla

 9. Rostälskarens hjärta slår några slag extra. Så himla snyggt och så många att man kan kalla det frosseri. Underbart att ”din” bonde sköter sina maskiner…..

  Gilla

  • Tack, rara Kristallina för dina fina ord. Frossa i rost, ja, tänk att man kan det i bland. Nu dröjer det ett tag innan jag är där och nosar igen, men varje gång fastnar jag med kameran och tar några nya vinklar, som jag tror, innan jag ser bilderna. Men bara detta att kunna gå tillbaka om jag inte är nöjd, eller har missat något som jag ville ha i samlingen är mycket värt. Nja, nog slarvar han en hel del, men han har så stor fordonspark och så mycket jobb så han är förlåten.

   Liked by 1 person

 10. Åhh! Vilka underbara bilder på mackapärer och mojänger, ett inlägg att riktigt frossa i med alla underbara färgkombinationer och detaljer. Här går definitivt inte att välja ut någon eller några favoriter, de är alla lika vackra.

  Gilla

  • Tack igen, Lena! Rostfrossa är roligt att kunna göra då och då. Jag har ju berättat för dig om den här bonden som jag smyger hos, trots att jag har frågat honom om lov. Nån dag ska jag visa honom foton jag har tagit hos honom. Jag har roligt varje gång jag är där med kameran.

   Gilla

   • Ja, du har ju det, berättat om bondens lockelser och jag förstår dig så väl att du smyger omkring i hans maskinpark. Jag hade mer än gärna skrotat runt där en timme eller två.
    Det skulle vara roligt att höra vad han tycker om dina bilder, kanske han får ett nytt sätt att se sina maskiner på?

    Gilla

    • Bondens lockelser, det låter något, haha! Det är en snygg och trevlig bonde dessutom om jag nu ska avslöja det. Jag funderar på hur jag ska göra det, samla bilderna. Hmm, ett projekt. Jag tror säkert att han skulle bli förvånad över vad man kan se i det han använder som redskap.

     Gilla

     • Hoppla hoppla, har han stor gödselstack också? Du vet väl vad de säger om det?
      Nej det blir kanske inte det lättaste, men det kan ju bli en rolig utmaning att få till nåt vackert att visa. Och ja, det tror jag också, att han blir förvånad.

      Gilla

 11. Aaah! Har en kollega som skulle bli stormförtjust om han såg de här mojängerna – en som gillar allt man skruva på och med, plocka isär osv.🙂

  Gilla

  • Haha, Carita! En del blir not saliga av lycka över att få pilla och skruva, jag nöjer mig med att trycka och skruva på kameran.

   Gilla

 12. Oj, vad många rostiga prylar ! Bondens maskinpark måste vara rena drömmen för oss som gillar smått och rost😀

  Gilla

  • Det är rena drömmen. Jag kan aldrig gå förbi där utan att fastna en stund.
   TILLÄGG: Men du vet väl att du kan klicka och se bilderna i en bildserie?

   Liked by 1 person

   • Absolut, det är då bilderna kommer till sin fulla rätt. Fast när jag försökte tidigare fungerade det inte men provade igen. Tror jag är lite trött och förvirrade efter alla nya intryck här i Kuching😉

    Gilla

 13. …glömde att skriva att bilderna är riktigt bra men det kanske var underförstått😀

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: