Skulptören som kallas kyla

Av: Jag

16 12, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, is, natur, naturkonst, photography, photos, vinter

71 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

71 kommentarer på “Skulptören som kallas kyla”

 1. Helt klart har skulptören det i generna.

  Gilla

  • Men vad tycker du egentligen om bilderna? Har du sett dem i bloggen, i rätt sammanhang?

   Gilla

   • En kylig serie av naturen med knivskarp kylslagenhet.
    Vackert!

    Gilla

    • Ursäkta, Antonia, men jag är så arg på den nya läsaren och WP:s ignorans för våra bilder. Har du sett hur vissa av dina bilder ser ut i läsaren? Utdragna till oigenkännlighet. Tack!

     Gilla

     • Nej, jag såg inte det för jag har inte suttit vid datorn och på min iPhone ser allt okej ut. Än.
      Men jag har det minsta storleken på telefonen så bilderna är inte speciellt stora.
      Men såg igår och då var de inte utdragna, däremot startbilen kunde man kolla genom typ brevinkast. Superful upplägg. Tydligen för att möte framförallt de mobila folket med telefon och padda. Och så skiter man i folk som också använder laptop och vanlig dator. Man blir bara förbannad. Man går gå tillbaka till det gammaldags att gå ut och in på alla bloggar. Tar faktiskt mer tid.

      Gilla

      • Om jag har förstått det rätt så är det när man har en bild som den förvanskas, beskärs. Jag har tittat bakåt på bland annat din blogg och till exempel toalettbilden ser mycket konstig ut. De här bilderna kommer inte till sin rätt i en mobil, jag har kollat själv, de vill ha större yta.

       Gillad av 1 person

       • Toalettbilden är inte alls beskuren av mig, utan förminska till måttet 640×480 vilket är en vanlig mått. Jag vill inte lägga in gigantiska bilder då lagrings utrymmen försvinner bara snabbt. Onödigt tycker jag då bilden dessutom ses kanske några få gånger av några få människor.
        Som sagt har jag inte märkt förvanskning förutom att i läsaren där alla kommer upp jag följer ser man en del av bilden där bilden är kapad både uppe och nere. Kanske för att man ska in på sidan även om man bara har en bild. Vilket jag inte gör normalt då jag ändå såg bilden i visningen och vill många gånger inte heller skriva kommentar utan ger jag bara likes.
        Det finns ju såna som jag följer och gör enbart enbildsinlägg men flera på en dag och blir då tjatig. Orkar inte gå in..

        Gilla

        • Det är precis läsarens visning och förvanskning av vissa bilder jag reagerar på. Din bild har ju du valt att visa på ett sätt och sen kanske den blir helt annorlunda i läsaren.
         .
         Jag har ju mer tid så jag tittar verkligen på en bild i rätt sammahang. Om du nu bara ser i läsaren så är det kanske inte fotografens bild du ser. Jag gillar inte slentrianmässigt, jag måste ha sett bilden eller bilderna, det är det som är det viktiga för mig med bildtittandet och upplevelsen av en bild.

         Gilla

 2. Härliga bilder, snyggt fångat! Det är såna här bilder som får mig att vilja sätta kameran på laddning och ge mig ut och fotografera.

  Jag läser detta på en androidtelefon och det ser ut som någon slags sida renderad för mobiltelefoner. Här ser bilderna jättefina ut och de visas i ett galleri där man kan klicka upp större bilder.

  Jag ska kika via datorn också och se hur det ser ut där.

  Gilla

  • Tack så mycket, Ludwig! Kul att du blir inspirerad. De är faktiskt tagna en dag som var gråregnig och ganska trist, men jag blev upplivad av att finna en tjock isskiva i vattentunnan. På ovansidan var den tråkig, men undersidan bjöd på denna överraskning, en taggig och hänförande isvärld.

   Min ilska öser jag ur mig på fel inlägg, de här bilderna visas normalt. Och det gäller bara läsaren, inte själva bloggarna. De här bilderna vill bli visade i större format än en mobil, säger de, haha.

   Gilla

 3. En unik värld utan dess like.
  Man blir hänförd och bara gapar åt denna underbara värld. Kyla och H2O visar upp sin konst.
  Mycket vackra bilder.

  Gilla

  • Tack så mycket, RC! Det var de här bilderna jag tog den där regniga dagen där färgerna hade försvunnit och det mesta kändes tungt. Om du läser ovan så skriver jag att det var i vattentunnan jag hittade isen. Ner på marken med isskivan som visade sig vara en formidabel konstsal. Jag hade en liten önskan om lite sol också, men det blev bra utan också. Glad var jag. Men det har tagit tid att bestämma vilka bilder som skulle vara med och hur jag skulle lägga upp dem. Jag orkar inte med att redigera en massa bilder på en gång, men till slut så.

   Gillad av 1 person

 4. Jag klickade bilderna större och jag tror jag förstår det du menar – faktisk var de bäst i de små. Skulptören Kyla har ett bra samarbete med fotografen! Ser också olika färgnyanser, någon är nästan pastell – och namnen är underbara.
  Isigt vackert och med så många detaljer …
  Kram
  trycker g+ också 🙂 få se om det funkar …

  Gilla

  • På bloggen ser det ut som de ska och även i ”läsaren” som visar nya inlägg på olika bloggar ser man de första fyra bilderna normala. Jag vilseleder med min ilska just i det här inlägget som inte är berört men om man har en enda bild så syns den i läsaren som ett beskuret frimärke eller så är det beskuren rakt över och oftast utdragen så att motivet förändras.
   .
   Gillaknappen fungerade inte för dig, tror jag, men det gör den på bloggen. Roligt att du gillar bilderna, Tove, jag blev glad när jag upptäckte denna konstfärdiga tredimensionella is. Tack och kram!

   Gilla

 5. Fantastiska mönster 💙❄💙

  Gilla

 6. Oj, vad många fina isiga bilder med olika formationer. Väldigt snyggt ! När det gäller Läsaren verkar ingen nöjd med den nya, istället tror man ju att det är något som är fel eftersom bilderna visas så konstigt. Gör inte så mycket för min del för jag klickar alltid på ”Besök” fast å andra sidan kan det ju göra att färre besöker min sida då det plötsligt inte ens syns några bilder alls. Lite trist när förändringar blir förändringar till det sämre. Det borde ju Den/De som förändrat få veta hur man nu ska kunna förmedla det.

  Gilla

  • Tack, Anita! Roligt var det att se vad kameran hade hittat i isen.
   .
   Vad gäller den nya läsaren så missgynnar den fotobloggar. Jag har skrivit på olika forum hos Wp, det är många som inte gillar att man behandlar fotona som läsaren gör, automatiskt och klantigt. Jag kollar alltid i läsaren efter nya inlägg så jag är störd.

   Gillad av 1 person

 7. Otroligt vackra konstverk! Vart har du fotat, är det vid en sjö eller nått. Hur vackert som helst!

  Gilla

  • Tack, Annica! Visst är de roliga, iskonstverken. Det här är hemmavid, i vattentunnan. Jag fick hjälp med att lyfta bort isskivan, tänkte att jag på såvis får lite mer ljus om jag kan ställa upp den och ta emot ljuset. Och undertill var isskivan fantastiskt taggig med härliga formationer! Jag hade gärna sett att solen hade lyst lite men dagen var helmulen och regnig. Nästa dag var de roliga piggarna och taggarna borta. De räddade mitt humör den mulna värkdagen.

   Gillad av 1 person

 8. Helt underbara konstverk son kylan skapat. Häftiga namn du gett dom. Bilderna är som vanligt i min laptop och även i plattan.
  Ha en bra helg.

  Gilla

  • Jag håller med, de är underbara och jag hade roligt när jag upptäckte isen, när jag fotade och när jag har kollat på bilderna och valt ut dessa till serien. Ja, de här bilderna är som vanligt, det är i ”läsaren” där nya inlägg syns som bilder ibland blir förvanskade. Det samma, Anki!

   Gilla

 9. Vatten och vindar kan få till det i bitande iskall kyla ..vackra isskulpturer du fångat!

  Gilla

  • Här var det bara vatten, i vattentunnan. Det är förmodligen droppandet i stupröret och flera upptiningar och återfrysningar som har gett det här resultatet. Har ju ofta fotat ner i tunnan, på isytan, men det blir ofta tråkiga bilder, ljuset är dåligt där också. Därför fick jag idén om att försöka lyfta iväg isen till en bättre plats och gjorde upptäckten. Att fota vid vattendrag där vinden och kylan har samarbetat drömmer jag fortfarande om. Tack, tant Otto!

   Gillad av 1 person

 10. Så otroligt vackert!

  Gilla

 11. Men oj, vilken underbar serie! Alla bilder har olika nyanser p.g.a. ljusbrytningen. Helt fantastiskt vackert och aldrig någonsin får man samma foto igen.
  Läsaren: När man klickar på rubriken (i läsaren) ser alla bilder rätt ut. Trodde att de hade ändrat där också men tack och lov inte. Det hade ju varit droppen.

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket, Kristallina! Jag hade förstås velat ha solen där, men man kan inte få allt. Nej, där kan man inte gå tillbaka och fota, haha.
   .
   Ja, du har rätt. Man kanske inte bord bry sig, men jag är ändå irriterad på att första intrycket kan bli väldigt dåligt.

   Gillad av 1 person

 12. Drake och Nära är helt klart mina favoriter här även om is alltid fascinerar. Gillar den rena och klara känslan i bilderna som också får mig att tänka på konståkning av nån anledning. Vackert vackert!

  Gilla

  • Det är nog sällan isen är så här ren och genomlyslig som den här var. Draken är pigg. Jag gillar nog den stora bilden där man ser djupet och sedan revbenen, pikarna och facken. Tack, Lena! Konståkning… det finns en ren skönhet i skären där.

   Gilla

   • Ja, det är det nog, sällsynt. Konståkning är nog en av de få sporter jag överhuvudtaget tycker är värt att titta på, så jag håller med dig även där.

    Gilla

 13. Tapp och Fack är bra kompositioner.
  Jag ser drakens huvud. Mycket snyggt.
  God Jul mrs.J.

  Gilla

 14. Vilket underbart vackert ljusspel du hittade i isen! Suveränt!

  Gilla

  • Tack, Bebest! Den här isen njöt jag av att fotografera. Det var en så trevlig överraskning mitt i gråheten som rådde.

   Gilla

 15. Då får du gå till honom, vem det nu är, haha.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: