Som en fågel

Av: Jag

22 12, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, fåglar, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, vinter

30 kommentarer

Bländare:f/6.4
Focal Length:86mm
ISO:160
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

Stundtals kan jag avundas fåglarna, som den här lilla blåmesen som så lätt greppar tag i matplatsen och hänger där svävande nästan fritt, helt obesvärat, akrobatiskt. När jag var barn hotade mamma min med att komma till skolan för att se vilken väg jag satt i bänken. Hemma var det alltid upp och ner. På huvudet. Jag skulle så gärna visa mina små hur jag står på huvudet, men med mitt nackdiskbråck är det nog inte det bästa. Jag får hålla fötterna på jorden och fortsätta att beundra fåglarna.

30 kommentarer på “Som en fågel”

 1. Fri som en fågel och glad över maten. Det är mysigt att beskåda fåglarnas glädje. Mat behöver vi alla och under vintern har småfåglarna det kämpigt.

  Gilla

  • Så är det. Just flygförmågan beundrar jag ju också men den ligger så långt borta från vad man som människa kan ta sig till. Ja, vintern kan vara tuff, det ser bra kallt ut ibland.

   Gillad av 1 person

 2. De är skickliga de små fåglarna eller kan det kanske vara en medfödd förmåga som vi människor inte har 😉 Har alltid velat lära konsten att flyga fritt som en fågel men det verkar stört omöjligt så vi får hålla oss på jorden och flyga med maskiner som bär. Skulle väldigt gärna se dig stå på huvudet, vilken bragd plus en något udda vana 😀
  Du fick en väldigt fin bild på Blåmesen.

  Gilla

  • Ja, det vore något om vi kunde hitta på något som får oss att flyga fritt. Ja haha, lite udda är det kanske att vilja vara upp och ner. Men jag vågade mig på en volt i väldigt vuxen ålder sista gången vi var i Spanien, i en sån där studsmatta med gummibandssele som fanns på stranden. Det var härligt, för jag drömmer då och då om att jag gör just det, tar ett skutt upp i luften och gör volter.
   .
   Tack, Anita. Bilden är lite kornig, tagen genom fönstret, men den blev ok.

   Gillad av 1 person

   • En volt i studsmatta låter riktigt spännande, vi var kanske vigare när vi var unga men längtan efter frihet tror jag vi har inom oss hur gamla vi än blir och frihet är att kunna flyga liksom att göra volter och vara lite upponer 😉

    Gilla

    • Så är det ju, vissa drömmar består. Min vighet är nog tyvärr överrörlighet som nu börjar straffa sig. Att flyga segelflygplan eller någon sorts skärmflyg är nog det närmaste man kan komma att sväva fritt.

     Gillad av 1 person

 3. Ja, visst vill en visa de små
  hur en gjorde då
  det gick och begav sig så …
  Har fågelmatning på min balkong och just det momentet är lika fantastisk varje gång!
  Kram

  Gilla

  • Visst är det läckert när de hänger så där och ibland helt upp och ner?! Jag har för mig att jag har visat de äldre barnbarnen huvudståendets ädla konst, men efter de senaste två smärtnätterna förstår jag att det är huvet upp och fötterna ner som gäller.
   Kram

   Gilla

 4. Så fin bild på blåmesen. När jag sitter vid datorn kan jag se mina små pippi restauranger och då njuter jag.

  Gilla

 5. Att kunna flyga och röra sig som en fågel hade varit fantastiskt. Tänk om vi två bara kunde röra oss obehindrat utan konsekvenser. Det hade varit himmelriket. Kommer du ihåg hur det känns utan smärta? Inte jag.
  Vi får beundra fåglarna istället och föreviga akrobaterna. Himla fin bild!

  Gilla

 6. Fåglar är ju märkliga. De har vikt men ändå böjer sig knappt grenen som de sitter på. Och så kan de också hålla sig i luften utan ansträngning. Magic helt enkelt.

  Gilla

 7. Mycket fint fångat! Håller med många andra som kommenterat här, om fåglars synbarliga viktlöshet, drömmar om att kunna flyga osv.

  Gilla

  • Tack, Carita! Jag är faktiskt ganska glad över bilden trots att den är lite kornig. De här små mesarna är snabba att fly sin kos när de anar kameran. Det är fantastiskt med fåglarnas flygförmåga om man börjar fundera.

   Gilla

 8. Hôvve ôpp å fôttera ner är nog att föredra 🙂
  Kikar in för att önska dig en fin julhelg. Här laddar vi upp för Västeråsbesöket och det skall bli mysigt att bara vara och få umgås igen. Sköt om dig vännen! Kram

  Gilla

  • Haha, ja, kanske det. Jag ska göra ett julinlägg om jag orkar. Det kommer en hoper med folk hit också i morgon, så det förbereds förstås för fullt. Full fart. Detsamma till dig, och god jul om du inte tittar in nåt mer!
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Vilken liten söt blåmes! Bilden påminner mej om att jag ska hänga ut resten av talgbollarna jag har kvar. De är populära bland småfåglarna.
  Önskar dej en mycket GOD JUL och lagom med god mat :-).
  Kram från Kao

  Gilla

  • Blåmesen tackar för komplimangen. Jag ska också sätta ut lite bollar och frön, nötterna räcker nog. God jul i repris, Kao, men jag tänker göra ett julinlägg snart! Tillägg: Retur menade jag ju!
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Fötterna på jorden är inte det sämsta och jag är glad att du avstår huvudstupandet för din egen skull, men nog är de skickliga och det skulle vara skönt att kunna landa vid bordet och lämna det när man är klar utan att behöva fundera vare sig på disken eller hur middagen hamnade på ”bordet”.

  Gilla

  • Det är ju också en aspekt, haha! Det är klart, nåt ska de ju ha de små raringarna för att vi får beskåda deras vackra skepnader och akrobatiska föreställningar.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: