Vinterljus

Av: Jag

09 01, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, snö, träd, växter, vinter

58 kommentarer

Bländare:f/11
Focal Length:46mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

58 kommentarer på “Vinterljus”

 1. Det vackra lugnet med solljus och snö. Hos mig börjar snön så sakteliga tina bort. Man får hoppas att det kommer mer snö i vinter.
  Vackra bilder.

  Gilla

  • Tack, RC. Bilderna tog jag för några dagar sedan. Fick vänta ett tag på ljuset men hade några mycket behagliga timmar i skogen. Det är tyvärr plusgrader även hos oss nu, såg jag.

   Gillad av 1 person

 2. Mycket vackert fotat på vår underbara natur Jag! Näst sista bilden där solen lyser på motivet är så underbart vackert!!!

  Gilla

  • Tack så mycket, Annica! Det var en trevlig fotopromenad i orörd snö. De sista bilderna i serien är också de sista på promenaden. Då stod den nedgående solen starkt orange och lyste på de snöiga växterna i skogsbrynet.

   Gillad av 1 person

 3. Tänk att snö kan glöda apropå de sista fina bilderna!

  Gilla

 4. Så vackra bilder med snön. Riktigt magiska!

  Gilla

 5. Underbar bilder med glödande snö.

  Gilla

 6. En sån vacker rogivande serie. Favoriterna är den första och den sista där du fångade en katt i.

  Gilla

  • Tack så mycket, Antonia. Det var en rogivande promenad. Jag var tveksam till att bege mig ut då jag var lite för trött, men var sedan glad att jag gjort det. De första bilderna tog jag när solen äntligen brutit igenom molnen, jag fick vänta länge på den. Roligt att du ser en katt i sista bilden!

   Gilla

 7. Så många fina harmoniska bilder från vinterlandet. Tycker nog allra bäst om de två övre och de tre undre, förmodligen för det vackra ljusets skull.

  Gilla

  • Det var just harmoni jag kände under timmarna i skogen. De första bilderna är tagna i glädje över solens ankomst, tänk vad lite ljus förändrar en bild. När jag tog de sista så var den nedgående solen så stark att jag knappt kunde titta ditåt. Tack, Anita!

   Gillad av 1 person

 8. Vackra vintriga bilder..

  Gilla

 9. Det goda ljuset! Stillsamt och vackert som leder tankarna där inne i mössklädda skallen till tindrande höjder!
  Varm kram!

  Gilla

  • Precis så. Det goda ljuset, det helande. Det är ren och skär eufori i hela kroppen i det vita landskapet när solen trots allt bestämmer sig för att kämpa emot molnens makt och vinner.
   Tack och varm kram, Tove!

   Gilla

 10. quelle magnifique série, merci jag..

  Gilla

 11. Detta magiska lågmälda vinterljus, så vackra bilder. Du har verkligen hittat både snöfångare och mössor i grenverken och de vissna stilistiska blommorna. svårt att plocka ut någon favorit här men jag är ju väldigt förtjust i det rosa varma ljuset i de tre sista bilderna.

  Gilla

  • Tack, Lena! Det var ljuvligt att vara ute i den nya snön och när sen solen bröt igenom var lyckan fullkomlig. Jag själv är nog mest förtjust i den svalare solen bakom träden och kottarna. Men det är onekligen roligt när man får syn på snöbuskar som står i brand.

   Gilla

 12. Under några snabbt flyende timmar fanns det solljus och bländande vit snö sen tog den grå vardagen över och ingen behöver längre bli bländad av vare sig sol eller snö men glädjen och lusten försvann i samma ögonblick. Tur att de finns så fina foton som dina som hjälper en att minnas det vackra!

  Gilla

  • Tack för det, Bebest! Solen och lusten kommer tillbaka. Redan idag glimtar det till lite efter gårdagens blåsiga yrväder som jag var ute i innan snögloppet satte stopp för det. Det kommer fler vackra dagar!

   Gilla

 13. God fortsättning vännen 🙂
  Mycket fina bilder och jag gillar den stora och de två sista bilderna bäst.
  Brukar också fota på detta vis och har även fångat snö på en växt på marken.
  Ljuset det underbara ljuset … njuter/kram

  Gilla

 14. Very very very beautiful!

  Gilla

 15. Ljuset, det där magiska ljuset har du fångat så vackert. Den här tiden på året när solen står lågt är ljuset extra vackert och tacksamt. Härliga bilder!

  Gilla

 16. L’avant-dernier cliché: une merveille de coton rose orangé, une barbe à papa délicate, bellissimo !

  Gilla

 17. Finns så mycket vackert i naturen bara man stannar upp och ger sig tid att titta OCH fotografera 🙂

  Gilla

  • Visst är det så, naturen bjuder på mycket. Vi som inte behöver gå till ett jobb på dagarna har ju lite tid till fotografering. Men det här var nog i helgen, vill jag minnas.

   Gilla

 18. Så underbara, vackra, magiska foton! Vilket fantastiskt ljus du kunde fånga in. Det är det ljuset jag drömmer om. Tur att jag kan se det här hos dig. Så kan man njuta av vintern.

  Gilla

  • Det är ju för trist att solen aldrig kan skina hos er. Men den har varit lite snål med att titta fram även hos oss, tycker jag. Tack så hemskt mycket, Kristallina, det är roligt att jag kan dela med mig av vinterljuset.

   Gillad av 1 person

 19. Allra bäst gillar jag den första och den sista bilden, om jag måste välja. Men det måste jag ju inte :-). Jag saknar solen men du har i.a.f lyckats fånga några glimtar av den.
  Ha en fin helg!
  // Kao

  Gilla

  • Den första bilden var en sån där glädjestund, jag jublade inom mig över att solen orkade bryta igenom. Och den sista, ja, då var det intensiv solnedgång. Tack för din fina kommentar, Kao och trevlig helg trots att du inte mår så bra. Hoppas att du är på bättringsvägen!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: