Kungabesök

Januarisolen är retsam, den lovar mycket men försvinner som en löning när man har börjat  göra upp planer. Den här dagen fanns den dock på plats, när jag besökte de kungliga högarna i Gamla Uppsala.

32 kommentarer på “Kungabesök”

 1. Helt underbar bild, färgerna, trädens silhuetter, himlen, den mjuka konturen av landskapet och såklart solens strålande som en diamant.

  Gilla

  • Tack, Lena! Det krävs förstås några försök innan man förstår var man ska stå för att träden och kullarna ska komma till sin rätt. Men det är ju bara roligt. Att solen sen ville vara med på en bild blev ett extra plus. Jag blev nöjd.

   Gillad av 1 person

   • Ja, ibland så gör ju motljuset det ännu lite svårare att hitta rätt plats. Tycker du ska vara mer än nöjd. Det är en bild utöver det vanliga tycker jag.

    Gilla

 2. Så finstämd bild, träden som lutar sig mot varandra och kullarna och solen till det, allt så fint placerat i förhållande till varandra. Underbart!

  Gilla

  • Tack så mycket, Maria! Ja, det ser lite ömsint ut med träden som lutar sig mot varandra. Det var en jättehärlig fotodag.

   Gilla

 3. ÅÅÅÅÅ känner mig som en drottning då jag får se denna!
  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Solen fångad i exakt rätt ögonblick.
  Det måste ha varit en fin syn för personerna som står på en av kullarna.

  // Kao

  Gilla

  • Ja, man har inte lång tid på sig om man ska få solen rätt. Människorna stod där uppe och njöt av utsikten, fast det finns skyltar att man ska undvika att gå upp för att kullarna ska få ”läka”.

   Gillad av 1 person

   • Jasså? Men ändå kliver folk upp där. Det är ju alltid ”nån annan” som ska göra rätt…(.kommer att tänka på hur det ser ut i min tvättstuga och grovsoprummet…. ändå röstar de flesta i mina kvarter på MP, FI och V)…

    // Kao

    Gilla

 5. Underbar siluettbild. Kullar, träd och människor. Till detta en sol som lever en undanskymd tillvaro.
  Mycket vacker bild.

  Gilla

 6. Wow så vackert! Du har fått med solstrålarna så fint tillsammans med det vackra motivet. Vad ser man längst till höger …. är det folk eller buskar 🙂

  Gilla

  • Tack, Annica! Som jag skrev ovan så är jag förstås glad över den här bilden. Jag tog flera bilder och på en blev solen bra. Det är fem stycken människor på en av kungshögarna. Det är synd att man inte kan klicka bilden större, tycker jag.

   Gillad av 1 person

 7. Vilken fantastiskt fin bild! De massiva kullarna och sedan trädens silhuetter med de fina, sirliga förgreningar. Vilken underbar kontrast. Himlen och den supersolen! (hur lyckades du med det?) gör det ju perfekt.

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Det är väl flera samverkande faktorer. Alla träd är inte vackra, men kanske är det så att de här ansas och hålls efter för jag antar att de är ofta fotograferade. Dagen var som gjord för en fotoutflykt och sen var det en god portion tur att solen stod så att den ville vara med på min bild. Människorna regisserade jag förstås så att de stod precis som jag ville. Eller… inte. Jag tog flera bilder och på en stämde sol, vinklar och människor.

   Gillad av 1 person

 8. Otroligt fint fångat som vanligt av dig.
  Kontraster, siluetter, stämning.

  Gilla

 9. Foton med den här höga kvaliteten är värda att visas i större format på gallerier! Ja, bara så du vet vad jag tycker … 🙂

  Gilla

 10. Fin bild!
  Har turen att ha hela dagen för mig själv så det gäller att passa på för att kunna fånga sin sol 🙂
  /kram

  Gilla

 11. Instämmer med alla andra. Underbar bild .

  Gilla

 12. En helt fantastisk bild, allt är så himla bra ! Ljus, konturerna av de kala stora träden, val av vinkel, den blå himlen med små lätta moln mot det kolsvarta plus de små träden till höger som ser ut som människor och kanske är det det 😉
  Du är duktig att finna motiv och du är duktig med kameran 🙂

  Gilla

  • Tack, snälla Anita! Du gör mig glad. Jag är själv jättenöjd med bilden. Det är små människor uppe på kullen och de hade precis rätt position på det här fotot, jag tog förstås flera. Jag kan säga detsamma till dig!

   Gillad av 1 person

 13. En mycket vacker bild. Vidvinkelobjektiv?

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: