Tecken i skyn

Av: Jag

19 01, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, fåglar, foto, fotografi, foton, himmel, natur, photography, photos, vinter

44 kommentarer

Bländare:f/9
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Fruset i dammen,

spröda klockor i träden

blir tecken i skyn.

44 kommentarer på “Tecken i skyn”

  1. Jättefin haiku och bild ❤💙❤

    Gilla

    • Tack, Ilse-Marie! Enkel bild, enkel haiku, men kul att skapa lite.

      Gillad av 1 person

      • Det enkla är det bästa! Tror aldrig jag skrivit en Haiku på svenska – det måste jag fundera på till nästa gång jag postar några bilder ✏👍😄

        Gilla

        • Men vad bra att du fick inspiration. Min första haiku skrev jag när min äldsta var baby. Jag tror att jag minns den: ”Barnet skrattade, blå ögon log mot solen, hennes första vår.” Med flera års mellanrum återkommer jag till dem.

          Gillad av 1 person

  2. Oj så många fåglar i skyn. Idag har det regnat och varit +grader. Skönt för nu är det mesta av isen borta från gångarna så jag slipper halka.

    Gilla

    • Ja, tänk så stora flockar det kan vara ibland. Jag fotar sällan flygande fåglar, men ibland så… Du har ju tyvärr dålig erfarenhet av is och halka så jag förstår att det känns skönt. Men det är bara januari än.

      Gilla

  3. Häftigt! Kajorna flyger i stora flockar på vintern. Här i Kristianstad kan det sitta hundratal i ett enda träd, tänker då lite på Hitchcocks, Fåglarna… 😀

    Gilla

    • Lite Hitchcock är det över flocken, men jag tror att det är sidensvansar, det är de som har flugit omkring i stora svärmar i vinter och de här lät precis som de med sitt spröda ringande just innan de lyfte mot himlen.

      Gillad av 1 person

      • Jag har minsann inte sett en sidensvans här. Men fått tips om var de håller till. Ska dit idag 🙂

        Gilla

        • Det har varit en sidensvansår i år. Annars tycker jag att de kommer en gång, sitter en stund och frossar på äpplen eller annat och sen är de puts väck. Här ett foto där de sitter i grannens stora björk:

          Kärt besök


          Lycka till!

          Gillad av 1 person

  4. Fin fågeldans!

    Gilla

  5. Snyggt! Livet cirkulerar 🙂

    Gilla

  6. Cirklar i skyn! Vilken rymd i den bilden och i dikten!
    Kram

    Gilla

    • Tack, Tove! Du vet den där stunden när fåglarna lyfter i flock och avtecknar sig mot himlen. Och himlen som varit heltäckt öppnar blå revor och ger löften om sol.
      Kram

      Gilla

  7. Superbe ! Nos rêves de liberté ;o)

    Gilla

  8. Är det kajor eller vad är det för fåglar?
    Fina ord och fin bild/ kram ❤

    Gilla

  9. Snyggt ! De är ju alldeles stilla fast det syns så tydligt att de flyger 😉 Vackert mot blå himlen med små lätta moln och fina ord därtill. Haiku ?? 😕 Finns så mycket som jag inte vet men man behöver ju inte veta allt 🙂

    Gilla

    • Tack, Anita! Det är det där ögonblicket just innan de skingras alldeles och flyger åt olika håll.
      .
      En haiku är en japansk minidikt. Vi har fått för oss att den ska innehålla 17 stavelser, fördelat på tre rader, 5-7-5, men det handlar tydligen inte om stavelser utan om något som kallas onji. Nåväl. Årstid antyds och det handlar ofta om när ett ögonblick övergår till något annat. Men det finns alla möjliga varianter förstås.
      .
      Nej, inte behöver man veta allt, men är man nyfiken på nåt tar man ju reda på det.
      Ha det gott!

      Gilla

  10. Snyggt fångat och vilken fin Haiku därtill! Har inte tänkt på Haiku i en evighet fast jag också höll på med dem för några år sedan. Kul påminnelse!

    Gilla

    • Det är något visst med fåglar mot skyn. Oftast står jag bara och tittar fascinerat, men den här gången höjde jag kameran. Haiku är en rolig diktform som ploppar upp i minnet ibland. Tack, Kristallina!

      Gillad av 1 person

  11. En så stor flock av sidensvansar har jag aldrig sett. Det måste finnas godis i närheten. Det är en mycket vacker fågel.

    Gilla

  12. Så poetiskt vackert tillsammans med dina ord.

    Gilla

  13. Kajorna är vinnare i dagens jordbrukslandskap och stadsmiljöer. Vart de än kommer hittar de mat och milda vintrar bistår dem väl.

    Gilla

  14. Rubriken och bilden passade verkligen.
    Det är lite som om där fanns noter man kunde spela efter!
    Toppen!

    Gilla

    • Tack, Carita! Jag såg hos en annan bloggare hur det verkligen var som nottecken, med telefontrådar där fåglar satt. Här är det nog lite improvisationer av friare slag.

      Gillad av 1 person


Lämna en kommentar