Stilla lantlig ro

Av: Jag

23 01, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, djur, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, träd, vinter

51 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:40mm
ISO:280
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Ibland får man mer än man tänkt sig. Trädet såg ut att vilja bli fotograferat och så fick jag ett par… tre hästar på köpet.

51 kommentarer på “Stilla lantlig ro”

 1. Åh vilken vacker bild, fantastiskt! Faller mig helt i smaken…vacker natur, vacker årstid och vackra hästar 🙂

  Gilla

 2. Så vackert ..kalt, kallt, vilt och enkelt..ibland liksom motivet kom mer till en ..och då får man passa på ..för motiv kan försvinna på ett ögonblick.
  Bravo!!!

  Gilla

 3. Är det islandshästar? Den bruna är ju jättevacker – och trädet också.
  🙂
  // Kao

  Gilla

  • Jag kan ingenting om hästar, haha. Den bruna har så vacker man, den borde man ha ensam i motljus. Trädet såg jag först. redan på väg till fallet och beslöt mig för att fota det på hemvägen.

   Gillad av 1 person

 4. Hästar är trevliga varelser. Jag brukar ofta gå förbi Karlslunds ridhus och hagar i Örebro.
  Bilden är vacker med trädet som säkert fått känna på blixt och dunder.

  Gilla

 5. Vilken härlig och vacker bild! Man kan tro att det är ute på en tundra någonstans. 🙂

  Gilla

 6. Den här bilden är helt underbar, till att gå in i och undras över hur vackert kan det egentligen bli? 3 hästar, ett träd och allt det andra!
  Kram

  Gilla

  • Tack, Tove. Jag är glad att jag hade turen att få hästar på köpet. Många av bilderna jag tog vid fallet blev misslyckade men så fick jag hästbilder i stället som kompensation. Det känns bra.
   Kram

   Gilla

 7. En fanstastiskt vacker bild, känns nästan overklig, som tagen ur en sagobok. Det kala trädet, hästarna som rofyllt går och betar plus det härliga ljuset tillsammans förmedlar exakt vad rubriken säger.

  Gilla

  • Men så roligt att bilden går hem! Jag anar att du känner igen den där stunden när man hänförs och fylls av glädje över ett motiv som visar sig kanske bli något extra. Jag har tittat på bilderna jag tog av trädet ensamt, men det var inte förrän hästarna fick mig att gå lite som det blev bra. Tack, hästar och tack, Anita!

   Gillad av 1 person

 8. Alltså vilken underbar bild … wow tjejen 🙂
  Jag vet inte vad jag ska säga för bra ord om denna bild … bara njuter av allt … säger sen wow och åter wow.
  Hoppas att du gör ett foto av detta för att hänga upp i ditt hem. Ursnygg bild!!!!
  /kram

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket, vännen! Det är tur man ska ha ibland, när man är ute med kameran. Jag har inte ett enda av mina foton på väggen, men ska kanske ta mig tiden att titta igenom i arkiven och göra några väggbilder. Hur gör du?
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Jag har foton och annat på mina väggar. Kära foton som sitter där de sitter. Har nya foton i ramar som ligger i en hög … sätta fast … var … det är fullt. Det är fullt i torpet också. Har även börjat sätta in lite större foton i plastfickor i en pärm. Älskar mina foton och vill bara ha mer och mer. En bloggvän … hon byter foton då och då. Tänkte göra så men hur gick det med det *skratt* Du måste bara förstora upp detta fina foto och lova mig det.
    Du hade inte tur för du har ett bra öga för motiv. Sitter och funderar på att skriva en text om foton. Blir så förbaskad då de som har bättre kameror än jag tror att de tar bättre bilder. Var tog dras ödmjukhet vägen?!? Ha en bra dag fina vän /kram ❤

    Gilla

    • Tack så mycket – igen! Helt klart är ett öga för motiv viktigt om man ska ta bilder. Det är tråkigt om det känns som om utrustningen bestämmer bildens värde.
     .
     Just nu har jag helt tomma väggar i hall och vardagsrum efter renoveringen. Då kan jag ju planera in foton när jag ska hänga upp tavlor. Det får ta tid så att det blir rätt, har just tänkt första varvet. Ska försöka bättra mig och börja skriva ut en del foton, alla behöver ju inte ens en ram.
     Detsamma!
     Kram

     Gillad av 1 person

     • Jag känner inte så för min kamera utan jag reflekterar bara hur andra är med sina värstingkameror. Skrivit om detta i mitt senaste blogginlägg så läsa gärna och tyck till.

      Jag skickar efter i Fuji och det blir bra bilder. Testade även att få en av mina alla bilder på canvasduk och det blev bra. Ja lova mig att du bättrar dig och börjar framkalla eller skriva ut dina egna foton själv /kram ❤

      Gilla

      • Jag förstod det. Det viktiga är väl att man själv är bekväm och nöjd med sin kamera, om det så är av enklaste typen eller en dyrare. Jag hade en favorit, en superkompakt som jag fortfarande saknar.
       .
       Ja, jag har bestämt mig för att sätta igång med att göra något av mina bilder så att de inte bara ligger i datorn och på hårddiskar. Jag har läst ditt inlägg, men jag gör som jag brukar, jag funderar och återkommer.

       Gillad av 1 person

 9. Det där trädet var en riktig blickfångare, otroligt vackert och asymmetriskt på ett väldigt behagligt vis. Hästarna var ju ett mycket trevligt plus i kompositionen och de blå och gulbruna tonerna väldigt fina tillsammans.

  Gilla

  • Det är ju egentligen vårvinterfärger, som dyker upp när snön har tinat, men ja, vädret är så nu. Solen tänder det torra gräset och livar upp hästarna. Trädet är som ett dramatiskt troll, tycker jag och det fångade genast min blick. Jag är ju oftast ute i skogen eller i parker, men nu var det slätten som gällde och det är kul som omväxling, det blir en annan slags bilder. Tack, Lena.

   Gilla

 10. Fantastisk bild. Älskar gamla nakna knotiga träd mot himlen det blir lite dramatiskt. Hästarna blir ett plus. Tycker den skall hängas på väggen. Kramar

  Gilla

  • Tack, Anki! Trädet är onekligen dramatiskt där det spretar mot skyn. jag får ta mig en funderare med bilden, kul att du gillar den!

   Gilla

 11. Vilken super bild! Trädet som drar blicken åt sig och sedan vandra ögonen sakta till höger och tillbaka till hästarna. Lagom himmel. Inte för mörkt, inte för ljust och sedan det fantastiska ljuset som ”fastnar” nästan enbart i gräset.
  Hade jag tagit den bilden, hade den snarast hängt här på väggen i lite större format.

  Gilla

  • Tack, snälla Kristallina! Ljuset kom från sidan, solen var på väg att gå ner, molnen drog in över himlen och gav mustigare färger och ja, det var bara att ta för sig. Eller kanske inte bara. Nu var inte terrängen den lättaste och jag fick parera ett elstängsel och tänka på att inte komma för nära för häromåret fick jag en rejäl kyss av ett sådant (hu!). Och hästarna var faktiskt rörliga!
   .
   Jag ska hur som haver försöka börja titta på om jag kan fixa några förstoringar till några väggar hemma. Jag börjar med gästtoaletten, där jag har en tredelad ram som behöver nya bilder. Det blir växter och kanske en trollslända.

   Gillad av 1 person

 12. Mycket vackert!

  /Skvitt

  Gilla

 13. Den här bilden kunde utan vidare få ett pris i en naturfototävling!
  Mycket fint komponerad och andas ro.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: