Isabstrakter (2 bilder)

Av: Jag

01 02, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, is, natur, naturkonst, photography, photos, växter, vinter

33 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:1250
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

isabstrakt

Om man går med näsan i marken…

33 kommentarer på “Isabstrakter (2 bilder)”

  1. Jättefina bilder! Och tuff text till! Och jo, går ju också med näsan i marken! 😀

    Gilla

  2. Ser ut som trädgrenar 💙🙃 vackert!

    Gilla

  3. Mycket vacker fotokonst.
    Det abstrakta tilltalar mig.
    Snyggt!

    Gilla

  4. Abstrakt är fägnande fångande, här frmaträder livet tråd och det bevakas av två glittrande ögon 🙂
    Kram

    Gilla

  5. Spännande bilder och skickligt att behärska konsten att gå med näsan i marken 😉

    Gilla

    • Haha och tack, Anita! Det är en konst det, som kan ge stor utdelning, Men man bör titta upp lite då och då. Men vad sägs om att gå med huvudet som tredje ben? Det gör man på finska när man har bråttom.

      Gillad av 1 person

      • Tur att jag inte har bråttom, om huvudet är jag ganska rädd, det är ju där allt sitter 😉 Ja, jag tittar både upp o ner och ibland tittar jag faktiskt bara rakt fram 😀

        Gilla

  6. Fina bilder ..tagna med macro? du borde nästan ha legat ner så nära marken har du varit. Jag har legat mycket på marken då jag forograferat för att komma så nära som möjligt för att hitta rätt vinkel för bästa foto.
    Har ni snö? för stenarna ser lite frostiga ut..ser lite kallt ut.
    Kram

    Gilla

    • Tack, tant Otto! Inte macrobjektiv utan bara den inställningen på min enkla kamera. Nej, den dagen hade jag inte lagt mig på marken, jag bar inte med mig något som jag kunde ha lagt under mig och det var is överallt. Snön har sakta försvunnit till att bara vara några snöfläckar här och där, de här bilderna tog jag för tio dagar sedan. Så enormt trist väder nu sen en lång period, där solen nogsamt gömmer sig och himlen är som ett grått lock.
      Kram

      Gilla

      • Jag tänkte fotograferat lite idag …men gråväder är inget kul alls..hoppas att jag kan ge mig ut i helgen.
        Ingen snö i sikte här ..men om solen kikar fram så gör det inget.
        Tänker gå ut i mina gamla hemtrakter på fotosafari..där kan jag säkerligen finna lite inspiration igen,
        Kram

        Gilla

        • Gråvädret är som ett lock (skrev visst det här ovan också!) som någon har lagt på hos oss och det ligger där utan någon glipa. Men det ska visst bli lite mer vinter, hoppas på det. Lycka till på fotosafarin!
          Kram

          Gilla

  7. De här fotona tycker jag om! Det är troligt att jag skulle ha missat dem eftersom jag oftast spanar vågrätt men här gav du mig en vacker vink om att jag gott kan böja på nacken lite oftare då jag motionerar kameran. Det kan verkligen löna sig att se var man sätter fötterna! 🙂

    Gilla

    • Vad bra att du gillar dem! Här fanns det flera anledningar att hålla ett öga på underlaget, det var nämligen isgata hela vägen den dagen. Jag trodde nog att jag skulle hitta mer att fota på marken, men mest hamnade fokus i den dalande solens skådespel.

      Gilla

  8. Härlig konst 🙂 Är lite förvånad att du hade 1250 i I ISO, vad hade slutartiden blivit om du haft ISO 200?

    Gilla

    • Tack, John! Om jag säger så här: på vissa av mina promenader, de smärtsamma och trötta dagarna får kameran sköta allt, och jag koncentrerar mig på motiven. Jag bär dessutom aldrig något stativ med mig. Jag blev förvånad över det höga ISO-talet men solen höll på gå ner och att rikta kameran mot marken var kanske inte så klokt i det ljuset. Men det blev hyggliga bilder ändå, haha.

      Gilla

  9. Det blir ofta fina mönster på gångbanor när det är kallt. Jätte fina bilder. Man skall titta neråt ibland och ha kameran med.

    Gilla

  10. Tror du är en mästare på att gå med näsan i marken. Det var bra hittat. Abstrakt naturkonst. Så snyggt!
    Är lite frånvarande just nu. Har en mamma som är livshotande sjuk. Sedan ville jag tacka dig för att du fick mig att äntligen läsa Agaat. Tänk vad jag hade missat om den hade stått på önskelistan några år till.

    Gilla

    • Men kära Kristallina, så sorgligt och tungt. Klart att du ska ägna dina krafter och tankar åt din mor. Men samtidigt vet jag ju att små stunder som kan skingra tankarna kan vara viktiga. Jag blir så glad över tacket, den boken återkommer jag till då och då, bläddrar och läser lite. En mycket annorlunda bok. Ta nu hand om dig, Kristallina. Varma kramar.

      Och tack för berömmmet!

      Gillad av 1 person

  11. … då kan man hitta allt möjligt. Fint mönster!

    Gilla

  12. Vilka vackra bilder, färgerna är så ljusa och lätta och jag får känslan av att dessa bilder bara väntade på att bli förevigade av dig.

    Gilla


Lämna en kommentar