Ljuslängtan

Av: Jag

05 02, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, träd, vinter

61 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:18mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Lånar lite ljus av januari.  Jag är oftast inte väderberoende men nu har till och med  jag tröttnat på denna gråhet som råder sen flera veckor. Inte en enda gnutta sol som tränger ner genom molntäcket. Novemberväder i februari. Suck.

tradenpakullen

aftonrodnad

61 kommentarer på “Ljuslängtan”

 1. Ja, det har varit riktigt trist… skulle behöva lite sol nu!

  Gilla

  • Några soliga dagar skulle hjälpa upp. Ursäkta att jag tog bort förra inlägget. Det kändes för dystert och mörkt.

   Gilla

 2. Härliga bilder, det behövs minsann nu i detta väder. Igår regnade det hela dagen, idag på förmiddagen gick jag ut. När jag plockade upp kameran började det att snöa med kraftig sidovind, såklart. 🙂

  Gilla

  • Tack, John. Det har varit tristare än trist ett långt tag nu. Tråkigt med snöyran, men om snön stannar kvar kanske det blir lite ljusare i landskapet. Jag skulle inte tacka nej till lite snö.

   Gillad av 1 person

 3. Det har för min del, varit en av de märkligaste vintrar jag upplevt. Avsaknad av både sol, kyla och ett rejält snötäcke. Man får väl härda ut och hoppas på en kommande vinter, långt där framme i kalendern.
  Bilderna lockar till en promenad. Blir att ta sig till fågelmatningen.
  Vackra bilder.

  Gilla

  • Januari bjöd på en del härliga soldagar och… men de är glömda nu när det där konstiga locket gjorde entré och stannade dag efter dag. Hu! Det är kanske bäst att gå ut och traska en stund så att kroppen får sitt. Tack, RC!

   Gillad av 1 person

 4. Ja. Det är grått nu. Nästa vecka kanske blir bättre….

  Gilla

 5. Ja det har varit ett vidrigt väder länge och då säckar jag ihop. Men i går började det snö och det har fortsatt i dag. Jag njuter av det vita som lyser upp även utan sol.
  Sköt om dej.

  Gilla

  • Oh, har ni snö!!?? Då kanske den kommer till oss också snart. Jag hoppas på ett snöigt slut på vintern. Detsamma, Anki!

   Gilla

 6. och du blev hörd av väderguden. Sol och lite snö. :)Var så god och njut!

  Gilla

 7. Glömde dina bilder som var härliga.

  Gilla

 8. Det var just brist på ljus som var orsaken till flytten till Malta, plus kylan och att vintern är så förbaskat lång. Jättefina bilder du visar, ljus är ju en viktig del för att vi ska må bra, helst då det naturliga ljuset som du fått fram så bra i dina bilder. Nu hoppas jag att det vänder hos dig 😀

  Gilla

  • Det brukar vara sol och värme som är skälet till en flytt söderöver. Mina föräldrar hade ett hus i Spanien men också en sommarstuga i Sverige. Jag som älskar riktiga vintrar skulle ändå må bättre i värmen, det vet jag. Men sen är det de där små raringarna som håller oss kvar här, dem vill jag träffa regelbundet. Roligt att du gillar bilderna, tack Anita! Och nu får det lov att vända snart!

   Gillad av 1 person

 9. Vackra bilder!
  Helst den översta och nedersta bilden.
  Visst har vi haft några gråa dagar men ibland är det sol och ibland inte.
  Idag är det en halvblek fin sol.
  Bakat semlor.
  /kram ❤

  Gilla

  • Tack, Ljusletaren! Jag tror att jag aldrig förr har varit med om en så lång och envis genomgrå period på vintern som i år. Semlor låter gott, men såna äter jag ju inte.
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Men du det lät trist med att ha en sådan eländig vinter. Vet att det finns de som klagar kring mig också om att det är grått. I dag är det då en toppendag med flera minusgrader och sol.
    Kan du inte äta semlor om du bakar dem med ingredienser som du tål?
    De blev bra!
    Varsågod till ditt tack /kram ❤

    Gilla

 10. Idag såg jag solen i typ en kvart..sol och sakta singlande snöflingor..väldigt vackert. Vaknade vid 14 idag och jag tycker att ljuset har ändrats lite ..det gråa känns som en nyans ljusare alltid något.
  Fina bilder dem översta är magiskt vacker!
  Kram

  Gilla

  • Jag tänkte nog ungefär så idag, att det möjligtvis var lite ljusare ett tag, tills det lilla snöfallet kom, då var det mörkt och grinigt och kallt igen. En sån där kyla som kryper under kläderna. Tack, tant Otto! Jag gillar att man bara anar en stig på översta bilden.

   Gillad av 1 person

   • Snön singlar sakta ner här i detta nu och det gör det lite ljusare..det gäller att klä sig varm om man ska ut. jag gillar vintern om det får vara vinter och snö..annars kan det kvetta!

    Gilla

    • Under av alla under: full sol idag! Jag brukar fixa det där med kläder, men igår tog jag miste eller så var det ovanligt grinigt. Världen är vacker idag, men jag håller mig hemmavid, använde kroppen igår ju.

     Gillad av 1 person

 11. Vilka härliga, vackra bilder! Man tappar t.o.m. lusten att fotografera. Det finns bara svartvita bilder att ta. Det har snöat här både igår och idag. Inte så mycket med allt är vitt igen och det ger lite tröst. Tur att bilderna på bloggen finns kvar så vi kan minnas solen.

  Gilla

  • Tack, snälla Kristallina! Idag fick vi en aningens aning med snö och det ser nog bättre ut i morgon, gissar jag, än vad det har sett ut den senaste tiden. Jag var ute och vädrade kamera och lungor, men frös.

   Gillad av 1 person

 12. Ett par snödroppar har trotsat det grå och tittat upp från jorden. Det är gott ju.:)
  Jomen här i söder är det riktigt grått. Känns som om molnen ligger på nacken.

  Gilla

 13. What great photographs! My woodland pictures end up looking too spooky but yours are full of sunshine and hope!

  Gilla

 14. Som du är jag inte heller så väderberoende, men har också fått nog av det grå och dystra nu. Ljuslängtan är starkare under det mörka tiden av året. Väldigt vackra bilder, men den övre med sin stig som leder mot solen och den gyllenbruna färgen är magisk. Igår kikade solen fram en liten stund och det kändes som om våren redan var här. Dock satt jag i bilen utan möjlighet att stanna så det var ju skönt att se lite sol här hos dig.

  Gilla

 15. Tjusigt!

  /Skvitt

  Gilla

 16. Den här vintern har fått mig att mentalt gå i ide. Jag stannar nog där en månad till.

  Gilla

  • Tråkigt om du inte kommer dig ut med kameran. Det har funnits en del dagar med gott ljus och ofta på morgnarna, du är ju morgonpigg.

   Gilla

 17. Ja, jag har sagt det förr – men du tar fantastiska bilder.
  Man kan inte se sig mätt på dem.

  Gilla

 18. Une bien belle invitation à la promenade ;o)

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: