Överlevaren

Av: Jag

10 02, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, photography, photos, växter, vinter

46 kommentarer

Bländare:f/4
Focal Length:24mm
ISO:3200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Så har den levt och blommat, fattig på näring och jord. Var har den tagit sin kraft ifrån? Sakta tar jag mig igenom försummade områden, bit efter bit. Ser symboliken i blommans nakna rötter. En överlevare.

46 kommentarer på “Överlevaren”

 1. Ser lite trångt ut där bland alla rötter. Är det inte i rötterna näringen sitter ? Oavsett så är det en lite kul bild, ganska fin och väldigt intressant 🙂

  Gilla

  • Ja, trångt som bara den var det. Jag tar någon blomma då och då och planterar om, det där med att sätta om blommor regelbundet på våren har jag aldrig klarat av. Det är ju rötterna som tar upp näringen ur jorden, men om jorden inte finns… Ja, jag var förstås tvungen att ta en bild, tyckte rotsnurren var så dekorativ. Tack, Anita.

   Gillad av 1 person

 2. En del har förmågan att överleva. Häftigt rotsystem av en för trång kruka.
  Läcker bild.

  Gilla

 3. Maskar!!! Tänkte jag direkt 😀 Har maskfobi sedan jag såg filmen maskarna i slutet på 70-talet original titel ”Squirm” Rekommenderar INTE den! Hahaha… Häftiga rötter, liknar tagliatelle 🙂

  Gilla

 4. Tyckte också det liknade maskar. Kul bild och hoppas den fick lite ny jord.
  Trevlig Helg

  Gilla

 5. Kul bild.
  Den blev nog glad över mera jord och utrymme.
  Ha en fin helg!

  /Skvitt

  Gilla

 6. Vad är det för krukväxt som har sådana rötter? Ser ut som en orchide..
  Här blommar mina men jag får dem inte att blomma så¨länge som jag vill ..de tappar sina fina fina blommor efter ett tag. Jag doppar dem i en hink med växtnäring då och då och försöker att vara varsam ..men det hjälper inte ..orchideer lyckas jag bara inte med.

  Gilla

  • Nej, ingen orkidé, men en clivia. De tycker om att stå trångt så därför har jag inte haft alltför dåligt samvete att jag inte har orkat plantera om den. Orkidéer ska man glömma bort och inte klema med för mycket, tror jag.

   Gillad av 1 person

 7. Associerar till bakhuvudet av Medusa. Hennes ögon kunde förstena människorna och hennes hår var gjord av ormar.
  Emellertid, din bild ser mer ut som förstenade daggmaskar.

  Gilla

 8. Oj, det var verkligen dags. Rötterna har ”ätit” upp all jord. Det är ju fascinerande hur rötterna lägger sig på bästa möjliga sätt. Kan nästan känna att plantan kan andas igen efter omplanteringen.

  Gilla

  • Ja, det var hög tid. Clivior tycker om att ha det trångt och magert, men det här tog nog priset. Nu hoppas jag att den sätter igång och blommar, den andra har blommat i flera veckor redan.

   Gilla

 9. En kruka med några cm större diameter och lite jord och sen blir det växa av. Mamma satte ut dem bland vinbärsbuskarna på sommaren.

  Gilla

  • Jodå, den har fått en större kruka med mera jord. Men jag vågar inte sätta ut några krukor i trädgården, de riskerar att få ohyra.

   Gilla

 10. Otroligt vad växter klarar.
  Och en fantastisk bild.
  Något som många av oss, som planterat om, har sett – men aldrig förevigat.

  Gilla

  • Det är verkligen väldigt märkligt hur vissa växter klarar sig på i stort sett ingenting. Och vilken växtkraft vissa har, som maskrosor som växer genom asfalten. Tack, Carita!

   Gilla

 11. Det är otroligt vilken livskraft det bor i varje liten planta, som sagt vad har den levt på? Näringen borde varit slut för länge sedan i detta virrvarr av rötter. Om det vore en överlevnadstävling skulle vi människor inte ha en chans.
  Vackert mönster som skulle göra sig fint som möbeltyg.

  Gilla

  • Vissa växter är segare än andra. Den här ska ha det magert, men jag blev förbluffad när jag såg hur magert den hade det. Jag har i år undan för undan tagit itu med det som jag inte förmått göra tidigare i fråga om blomskötsel. Det har varit på bogen: de härdas. Ja, slingermönstret skulle pass att trycka på tyg, jag håller med. Tack för din kommentar, Lena och för alla andra långa kommentarer. Jag tolkar det som att du har lite mer ork men hoppas att du inte förtar dig.

   Gillad av 1 person

 12. Ja, man förundras över hur en växt kan överleva så. Kanske det finns tillräckligt med näring i själva rötterna så att den kan överleva länge? Minst lika fascinerad är jag fortfarande över de små veka grässtrån och maskrosor som växer upp genom hård asfalt…
  // Kao

  Gilla

  • Ja, det är märkligt hur det kan växa något genom asfalt. Där har vi ju uttrycket maskrosbarn. Nu får jag se om blomman vill blomma eller om den ville ha det så magert, haha.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: