Diamanten

Den enda jag äger och den sätter man inte på fingret.

38 kommentarer på “Diamanten”

 1. Ser ut att vara rejält stor. Läckert slipad. Med några sådana i bakfickan, skulle man komma långt.

  Gilla

 2. Så vacker och du har fotograferat den så snyggt. Både färgskala och ljus skapar en väldigt fin harmoni och det blå bryter av på ett positivt sätt.
  Lite lustigt att när jag klickar på den för att testa om det går att få din bild i fullskärm hamnar ser jag istället dina trånga rötter 😉 Tycker i sig inte att bilden behöver förstoras, den är bra som den är men jag provade av ren nyfikenhet.

  Gilla

  • Det blå kommer från en skål högst upp i vitrinskåpet där jag har fotat prismat. Lekte och experimenterade lite och som vanligt tänkte jag att jag skulle fortsätta så småningom tills jag fick bilder som jag var nöjd med. Men idag tyckte jag att jag kunde visa den här utan att tänka på att jag måste få den bättre.
   .
   Att förstora den stora bilden går tydligen inte, vilket irriterar mig. Har testat att lägga in en länk, som man gör med de följande bilderna för att kunna klicka, men nej, det är precis så, man hamnar på föregående bild. Tack för din positiva kommentar, Anita!

   Gillad av 1 person

 3. Väldigt snyggt fotat! Härligt foto med den oskarpa bakgrunden och det blåa i stenen. 🙂

  Gilla

  • Tack, John. Själva prismat är väl egentligen också oskarpt utom på vissa ställen men jag tyckte att det gav en speciell effekt. Jag fotar utan blixt och fick förlita mig på ljuset som kommer uppifrån.

   Gillad av 1 person

 4. En mycket vacker bild och jag gillar de bå detaljerna. Det fotot är som klippt och skuret i fototävlingen med blå färg som tema.

  Gilla

 5. Men oj så vackert! Ljusstrålen uppifrån gör det hela riktigt magiskt. Vad är det blåa som bryts i prisman? Så snyggt som helst.

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Det blå är något som står ovanför, en blå skål skrev jag till Anita, men nu tror jag att det är ett blått hyacintglas som reflekteras i prismat. Det är lite läckert.

   Gillad av 1 person

 6. Underbar diamant och så fint med det blå. Jag får en stor bild direkt när jag går in på din sida. Kramar

  Gilla

  • Tack så mycket, Anki! Ja, det är alltid en hyggligt stor bild högst upp. Men om man vill ha den stor som skärmen så går det inte att klicka på den, tyvärr, i alla fall inte hos mig.
   Kram

   Gilla

 7. OJ, det var inte någon liten diamant 🙂

  Gilla

  • Nej, den är lagom stor för att synas när man lägger den på ett bord vid en ljusstake av glas till exempel. Hittade den i Dublin, innan de kom till affärerna här. Jag gillar glas.

   Gilla

 8. Snyggt fotat, det kan inte ha varit det lättaste att fotografera denna med alla dessa reflekterande ytor. Gillar den kornblå färgen som lyser i mitten och som svagt går igen i bakgrunden.

  Gilla

  • Tack så mycket, Lena! Nej, det var just det, jag testade och tänkte återkomma en annan dag, dagens tålamod var förbrukad. Sen bestämde jag mig för att den här bilden var bra nog. Den blå färgen blev ett plus.

   Gillad av 1 person

 9. WOW!
  Vad kommer det blåa ifrån?

  // Kao

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: