Stamställe

Av: Jag

13 02, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, träd, vinter

52 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:42mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

stigen

bjorkar

bjorkstig

merbjorkar

bjorkdunge

52 kommentarer på “Stamställe”

 1. Det är det sannerligen. Stammankomst.

  Gilla

 2. Träd och björkar i allmänhet, slutar aldrig att fascinera mig. Man kan beskåda dom i timmar.
  Mycket vackra bilder.

  Gilla

  • Tack, RC! Det är en rikedom vi har med alla våra olika slags träd. Många björkar tillsammans är effektfulla med sina vita spräckliga stammar.

   Gilla

 3. Härliga bilder och fräck titel! 😀 Man längtar till våren när man ser fotona. 🙂

  Gilla

  • Tack, John. Jag hade redan använt ”stamtavlor” i ett tidigare inlägg, haha. Även dessa bilder är tagna i januari. Gräset är lite frostigt. Men idag är det vår i luften hos oss.

   Gillad av 1 person

 4. De har säkert vipkort i backen!

  Gilla

 5. ser nästan ut som du har gått hos mig för jag har nästan lika fina björkar som jag brukar fota.
  Fast dina björkstammar är tjockare. Gillar att se på dessa björkar och även dina 🙂
  /kram ❤

  Gilla

 6. Dessa vackra björkar, min absoluta favorit bland träd och som inte växer här Malta. Skulle gärna gå där och flanera med kameran. Fyndig rubrik och fina bilder. Det ser väldigt torrt ut i marknivå, och snöfritt 🙂

  Gilla

  • Tack, Anita! Jag hade redan förbrukat ”stamtavlor”, haha. Även de här bilderna är tagna i januari och det var lite frost på marken och ganska kallt. Idag har vi plusgrader. Förstår att du saknar björkar, men då har du ju något att längta till och uppsöka vid dina Sverigebesök.

   Gillad av 1 person

 7. Å jag ÄLSKAR björkskogar! och när jag tapetserar om i mitt sovrum ska jag ha björkstammar på tapeterna och ljusgröna gardiner. Så det så! 😉

  Gilla

 8. Där fick du till det igen med titeln. Stamställe! Här finns ett liknande stamställe med mycket yngre björkar som jag kallar för tändstickslåda….
  Det ser lite våraktigt ut. Trots det gula gräset. Väldigt vackra bilder!

  Gilla

  • Det var ett talande namn på tunna björkar. Det ser kanske vårligt ut men det var kallt och gräset var frostigt. Tack så mycket, Kristallina! Namnet blev jag glad över när det anmälde sig till tjänst, haha!

   Gillad av 1 person

 9. Ser inte bilderna lite ”lerinska” ut? Målar han inte ofta björkar? Eller blandar jag ihop honom med någon annan konstnär?

  Gilla

  • Alltså Anna. Det var inte meningen att folk skulle få reda på det här. LL var förstås på stamstället. Han målade, jag fotade. Nu vet du det, men försök hålla tyst om det.

   Gillad av 1 person

 10. Det är något stilrent och extra vackert över björkskogar. Vårkänslor ger det också 🙂

  Gilla

 11. Titel och bilder är perfecta. Att träd och trädstamma är så facinerande. Ha en bra kväll.

  Gilla

  • Tack, snälla Anki. Jag hade svårt att välja bilder denna gång så många fick komma med. Blev själv förtjust i dem. Detsamma!

   Gilla

 12. Jag älskar björk. Ett ståtligt träd.
  Den 1:a kompositionen är bäst.

  Gilla

  • Jag gillar björkar, men det finns så många andra vackra träd också. Jag växte upp med dvärgbjörk, gran och tall så det har tagit tid för mig att förstå och ta in mängden av olika träd. Kompositionen beror på vad man vill betona. Jag gillar tvåan med stigen, men eftersom jag inte kunde välja gillade jag olika saker i de olika bildernas komposition och uttryck.

   Gilla

 13. Här var det vårkänslor, både i färg och form. Jag har försökt hitta ett ställe med bara björkstammar härikring men det har hittills inte gått, det verkar som om det är mest bland- och barrskog i mina hemtrakter tyvärr. De är ju så otroligt grafiska och vackra, dessa björkstammar. Gillar hur grenarna ger ett uttryck av öppenhet och glädje med sina uppåtgående ”armar” som ser ut att sträcka sig mot ljuset..

  Gilla

  • Bilderna luras lite, de är från en kall men solig dag i januari. Men jag håller med, de andas vår. Den här dungen glömmer jag bort ibland, det är inte så ofta jag går åt det hållet. Efter vägarna kan man se de mest fantastiska ansamlingar av fotogeniska björkar men där kan man inte stanna. Man kan fastna länge hos en klunga med uttrycksfulla björkar. Tack Lena!

   Gilla

 14. Björkarna har vårmöte?
  // Kao

  Gilla

 15. Det är så vackert med björkar, snyggt fotat! Där måste det vara bra att vara stamkund 🙂

  Gilla

 16. Björkskogar har ett helt annat liv, ljud och ljus än granskogar. På 1980-talet ”upptäckte” myndigheterna att det fanns för lite användbar björk i landet. Från Finland och Ryssland gick det att importera råvaran till snickerier men det vore bättre ifall man importerade deras tänkesätt beträffande när, var och hur björk skulle planteras.
  I Sverige finns det gott om mindre åkrar och beteshagar kring de gamla torpställena. Dessa skulle i högre grad beskogas med björk, speciellt om marken var sank eller delvis bestod av kärr. I dessa fall kunde även al bli intressant att plantera. Många åtlydde dessa uppmaningar.

  Gilla

  • Ja, de är nog diametralt olika, björk- och granskogar. Men inget slår resliga granar med snö på. De här björkarna står inte sankt, men växer bra ändå. På torpet har jag allt annat än björkar, har nog en enda björk på min stora tomt och saknar dem. Efter vägarna däremot ser jag mycket vackra björkodlingar som kunde bli fint på foto, men…

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: