Krollig vinterkollektion

Av: Jag

19 02, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, växter, vinter

53 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:42mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Möjligtvis en upprepning men ändå aldrig desamma. Somliga åldras behagfullt.

53 kommentarer på “Krollig vinterkollektion”

 1. Med åldern kommer skönhet och visdom.
  Underbar bildserie!

  Gilla

  • Ja, en annan sorts skönhet. Kanske håller inställningen till äldre sakta att förändras, jag tänker på en sådan sak som att man de senaste åren har plockat fram gamla artister ur gömmorna till Mello till exempel. Tack, vännen.

   Gillad av 1 person

   • Mello har jag aldrig följt, så där har jag ingen aning. Annars har jag känslan av att vi äldre bara är en belastning för samhället.

    Gilla

    • Jag tittar på sluttävlingen men förstod av tidningarna att en av våra gamla hade kommit till final. Visst finns det mycket att ändra på vad gäller oss och de ännu äldre, det har du rätt i.

     Gillad av 1 person

 2. Och bra ljussättning med förskönande vinklar hjälper till också.
  Vackra bilder.

  Gilla

  • Tack, Antonia! Ljuset skulle vi nog inte vilja utsättas för, men för dessa gamlingar förhöjer det. Tänk att lysa inifrån som de gör, det skulle vara något.

   Gilla

 3. Krollig – vilket härlig ord till underbara bilder. Passande min sinnesstämning idag, lite grå men mycket nöjd!
  Skönt få påfyll med ”bara en bild”!
  Tittar in igen längre fram!
  Stor kram!

  Gilla

  • Tack, snälla Tove! Krollig av krollilja, en favorit att fota fröställningen av varje årstid. Hoppas att det går bra med förberedelserna för din utställning!
   Varm kram

   Gilla

 4. Wow vilka fina bilder, snygg färgskala och skärpa.

  Gilla

  • Tack så mycket, EvaCarola! Jag tänkte att jag ju har visat krolliljefröställningar ganska ofta, men så tyckte jag precis så, de har en så vacker färg nu, så jag kunde inte låta bli.

   Gillad av 1 person

 5. quels magnifiques bijoux..on dirait de l’or à l’intérieur…sourire..belle journée, jag

  Gilla

 6. Härliga bilder! Perfekt taget med oskarp bakgrund och sköna färger. 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket, John! Det var bra ljus i dungen där fröställningarna står, massor med löv på marken som blev en bra bakgrund – men om du visste som jag kämpade med skärpan. Man måste hålla upp dem för att få rätt ljus på dem och min hand darrade som bara den. Jag blev alldeles matt av ansträngningen, jag var nog inte helt frisk. Färgerna föll jag för.

   Gillad av 1 person

 7. Så vackra bilder på fröställningar. Ibland är det vackrare med visset och frökapslar. Ha en skön söndag.

  Gilla

 8. Bilder helt i min smak när det gäller färgton, vinklar och bakgrunder.

  Gilla

 9. Dessa underbara vissna små blommor. Helt enkelt underbara och med en färgskala som verkligen tilltalar mig. Ja, det är nåt visst med dessa vissenheter som är vackrare än det nya blommande tycker jag. Kan inte välja någon favorit här då de alla har ett tilltalande uttryck i form och färg både i stänglarna och bakgrunden. Supersnyggt!

  Gilla

  • De här hade blivit vackert grå, det var därför jag beslöt mig för att visa dem, tidigare har jag bara visat lite beigeaprikosa. Var inte alls ute efter att fota de här, skulle kompletteringsfota en grej som jag inte fått rätt tidigare. Men drogs in i dungen: ska bara ta några bilder på fröställningarna… haha. Och så blev jag faktiskt lite glad över bilderna.Tack så väldigt mycket, Lena.

   Gillad av 1 person

 10. Underbara foton och så fyndig text till! Du får till det så bra! ❤
  Har också kvar lite vissna krollor, men inte till så vackra foton som du! ❤

  Gilla

 11. Du måtte ha en särskild kreativ relation till krolliljor och deras fröställningar! Jag har försökt få till det med dem men gått bet!

  Gilla

  • Jag ska villigt erkänna att de inte alltid är så lätta att få till på bild. De här skulle ju träffa ljuset ur rätt vinkel, alltså behövde några handhållas. Det var bara det att min hand darrade så att jag knappt lyckades få till bilder med skärpa. Jag mådde visst inte så bra, brukar vara stadig på handen, men blir lite nervös. Tack för beröm!

   Gilla

 12. Snyggt!
  Var hittar du sådana och vad är det egentligen för en växt?

  /Skvitt

  Gilla

  • Tack, Skvitt! Det är en ganska vanlig trädgårdsväxt, kanske lite gammaldags. De här har jag fotat i en park där de har förvildats och växer i en dunge. Krollilja heter den och jag har den även på torpet, den sprider sig villigt. Det här är alltså frökapseln som är så dekorativ.

   Gilla

   • Så mycket förstod jag som att det är en frökapsel. Jag är ju så gammal att jag har hunnit skaffa mig lite bildning, men till skillnad från dina krolliljor är jag trots det inte särskilt gammeldags 😉 (hoppas jag).

    Att det var så liljan hette ingick dock inte i min bildning, men nu vet jag det och nu förstår jag vad du menade med ”Krollig”. Finurligt!

    Tack och kram för att du tog dig tid att utöka min bildning. Bara jag nu inte är så senil utan att jag kan komma ihåg det också. 🙂

    /Skvitt

    Gilla

 13. Wow och åter wow för den stora bilden. Otroligt vackert!
  Många bilder av din frökapsel var fina men denna stora bild är bara en wow-bild.
  Höll på missa detta inlägg men såg det som tur var i rätt ögonblick / kram ❤

  Gilla

 14. Ser ut som ett gap, med glesa tänder 🙂
  Som en sådan där köttätande växt!

  Gilla

 15. Åh mycket vackert fotat! Läckert motiv 🙂

  Gilla

 16. Le rêve de dentelle d’une momie desséchée…

  Gilla

 17. Ja, vem har sagt att visset är fel? Du bevisar att det inte är så. Mina vårbuketter jag brukar plocka i parken får stå tills långt efter de har vissnat. De är då jättefina fortfarande. Synd bara att jag inte kan visa dem.
  // Kao

  Gilla

  • Visset kan vara trist, men börjar man titta nära… nu är de här lite speciella eftersom det är fröbehållare och de står sig bra vintern igenom. Har du ingen kamera nu?

   Gillad av 1 person

   • Nej. Och med min uråldriga mobil kan man inte ens föra över bilder till datorn. Kanske skaffar jag en kamera så småningom. Det vore jättekul men är en ekonomisk fråga..
    // Kao

    Gilla

    • Tråkigt. Hoppas att du kan få råd att skaffa en kamera, jag är säker på att du skulle hitta fina motiv. Särskilt när den lilla kommer.

     Gillad av 1 person

     • Saknar tiden då man tog kort som man sen framkallade. Har massor med fina bilder från förr. Inte minst från den koloniträdgård (med stuga) som jag hade förut. Men även från otaliga resor. Inget av detta kan jag ju visa här på bloggen 😦
      Kao

      Gilla

      • Papperskopior kan man ju få även nu, men det är bara svårare att komma sig för med det. Fördelen med digitalt är att man kan ta många bilder, det är större chans att fler blir bra. De gamla bilderna kan man scanna in, men det kräver ju en scanner, också en kostnad.

       Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: