
Tulpankakan
Av: Jag
Etiketter:aftonbladetblogg, iskaka
Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, is, naturkonst, photography, photos, vår, vinter
Bländare: | f/8 |
---|---|
Focal Length: | 31mm |
ISO: | 400 |
Shutter: | 1/0 sek |
Kamera: | NIKON D5500 |
Marsvädret är skiftande. Nyss hade vi snö och nu har vi vårväder. När snön just hade återkommit bakade jag en tulpaniskaka. Jag klippte ner hela tulpankronor och tog med de kronblad jag tidigare hade sparat, fyllde skålen med vatten, tryckte ner allt med en bricka och ställde den i pergolan över natten med en sten på. Nattkylan gräddade kakan och sen var det spännande att se hur den blev.
Den var mörk som natten! Inte hade jag tänkt på att blad och pistiller skulle färga av sig. Dagen var mulen, inte en gnutta sol att lysa upp iskakan med. Jag tog en del bilder och bäddade sen in iskakan i folie. Några dagar senare var solen där och jag fick mina genomlysningsbilder. Lycka. Varsågoda, tulpaniskakakan är serverad!
Oj så läcker.
Den smakade bra.
Uppfinningarnas moder.
GillaGilla
Tackar, bra att den föll dig i smaken! Nåt roligt ska man ha. Det kommer mera.
GillaGillad av 1 person
Fantasifull anrättning ⚘💖😀
GillaGilla
Tackar! Man tager vad man haver!
GillaGillad av 1 person
Fantasifullt och vackert.
GillaGilla
Tack, Antonia! Lyckades du förresten se någon bild i mitt förra inlägg?
GillaGilla
Underbart- vilka nyanser i bilderna! Det är så roligt att förlänga blommornas liv på det sättet! En övernattningsprocess har jag inte testat än – men det lär nog komma efter detta 🙂
Så vacker upplevelse du ger!
Stor kram!
GillaGilla
Tack så mycket, Tove! Vad jag förstår så har du också prövat på att frysa vissna blommor? Eftersom det fortfaranden var fryskallt på natten så ville jag skydda min tulpankaka lite så att den skulle vara tills solen kom. Och det lyckades. Men när solen sedan sken så flöt den iväg ganska snabbt.
Varm kram
GillaGilla
Vackert!
GillaGilla
Tack, Anneri!
GillaGillad av 1 person
Wow !! Så supersnyggt !! Inte visste jag att du var så duktig på att baka 😀 Här har du verkligen skapat små konstverk, var och en med sin egna personliga stil i färg och form. Läckert !
GillaGilla
Haha, det här är ett bra sätt när man som jag inte får äta sött! Det var roligt att testa och jag gjorde två kakor till som jag visar i nästa inlägg. Roligt att du gillar mina iskakskonstverk, Anita!
GillaGillad av 1 person
Ser fram emot nästa 😀
GillaGilla
Kommer snart… Vill få ut dem innan det känns helt fel, när folk vill se vårbilder.
GillaGillad av 1 person
Tror inte det kan bli fel ens mitt i sommaren 😀
GillaGilla
Då kan man ju experimentera med andra blommor…
GillaGillad av 1 person
Wow så häftigt och vackert! 🙂 Bara att komma på en sådan sak, härligt och kreativt. 🙂
GillaGilla
Tack, John! Jag gör lite små experiment ibland, bland annat fotar jag ibland blommor i vatten. Det här med att frysa in har jag faktiskt funderat på länge, inspirerad av de löv som jag finner infrusna ibland i min zinkbalja.
GillaGillad av 1 person
Wow vad uppfinningsrik du är. Jag hade då inte kommit på att göra en tulpankaka.
Häftigt!!
GillaGilla
Tack, tant Otto! Man får sina infall ibland och jag hade redan en skål med tulpankronblad. När jag då hade två vissna buketter till så tog jag resolut och genomförde idén som jag hade sen länge.
GillaGilla
En fröjd för ögat! Så vackert och så påhittigt 🙂
GillaGilla
Tack, snälla Annica! Det var kul att experimentera lite. Jag gjorde två kakor till med lite annat resultat.
GillaGillad av 1 person
Vackra!
GillaGilla
Tack igen!
GillaGilla
Så fantastiskt vackert och lekfullt! 👍
GillaGilla
Tack så mycket, roligt att du gillar min kaka!
GillaGilla
Vilka spännande bilder du bjuder på. 🙂
GillaGilla
Tack så mycket, Anki!
GillaGilla
En sådan fin idé och vackert blev det!
Jag gjorde så där för kanske ett år sedan med eterneller, sådana där torkade blommor som man brukar köpa t.ex. i doftpåsar. Den doftade ju gott således också!
Har man minusgrader ska man dra nytta av dem, fastän värmen är den vi väntar på 🙂
GillaGilla
Tack, Carita! Vad roligt att du har gjort samma sak och doft därtill, läckert! Finns det på bild? Ja, jag tänkte nästan då för en vecka sedan att nu är det kanske sista nätterna med minusgrader. Annars går det ju att frysa i frysen också.
Varmt och skönt ute i dag, jag gav mig på humlen, tog ner fjolårsriset. Det är så roligt med finskans ord, ”humala”. Man är alltså i humlen när man är på lyran.
GillaGilla
Vilken vacker och isig tulpankaka! Att grädda med hjälp av frosten är en äkta ”Jag” idé. Riktigt kreativa, häftiga skapelser!
GillaGilla
Haha, Jag-idé, det låter något! Men sen gräddade jag i frysen. Tack, Kristallina!
GillaGillad av 1 person
Många fina foton här 🙂
Ha en bra dag/ kram ❤
GillaGilla
Tack, Ljusletaren och detsamma!
GillaGillad av 1 person
❤
GillaGilla
Men WOW!!! SÅ snyggt och så coolt. Finfina foton oavsett ljuskälla eller inte. Gillas i massor!!
GillaGilla
Tack så mycket, Susanne! Det är kul med lite experiment ibland.
GillaGillad av 1 person
Men DU, så läckert! 🙂 Det där ska jag försöka komma ihåg och göra något liknande av! Här ska sparas hibiskusblommor!
GillaGilla
Tackar! Jag ser fram emot dina hibiskusiskakor, det torde bli väldigt vackert och fina bilder!
GillaGilla
O Nature,
maître en peinture !
GillaGilla
Oui, la nature est un artiste exceptionnel! Merci, W!
GillaGilla