Tulpankakan

Av: Jag

18 03, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, is, naturkonst, photography, photos, vår, vinter

41 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:31mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Marsvädret är skiftande. Nyss hade vi snö och nu har vi vårväder. När snön just hade återkommit bakade jag en tulpaniskaka. Jag klippte ner hela tulpankronor och tog med de kronblad jag tidigare hade sparat, fyllde skålen med vatten, tryckte ner allt med en bricka och ställde den i pergolan över natten med en sten på.  Nattkylan gräddade kakan och sen var det spännande att se hur den blev.

Den var mörk som natten!  Inte hade jag tänkt på att blad och pistiller skulle färga av sig. Dagen var mulen, inte en gnutta sol att lysa upp iskakan med. Jag tog en del bilder och bäddade sen in iskakan i folie. Några dagar senare var solen där och jag fick mina genomlysningsbilder. Lycka. Varsågoda, tulpaniskakakan är serverad!

41 kommentarer på “Tulpankakan”

  1. Oj så läcker.
    Den smakade bra.
    Uppfinningarnas moder.

    Gilla

  2. Fantasifull anrättning ⚘💖😀

    Gilla

  3. Fantasifullt och vackert.

    Gilla

  4. Underbart- vilka nyanser i bilderna! Det är så roligt att förlänga blommornas liv på det sättet! En övernattningsprocess har jag inte testat än – men det lär nog komma efter detta 🙂
    Så vacker upplevelse du ger!
    Stor kram!

    Gilla

    • Tack så mycket, Tove! Vad jag förstår så har du också prövat på att frysa vissna blommor? Eftersom det fortfaranden var fryskallt på natten så ville jag skydda min tulpankaka lite så att den skulle vara tills solen kom. Och det lyckades. Men när solen sedan sken så flöt den iväg ganska snabbt.
      Varm kram

      Gilla

  5. Vackert!

    Gilla

  6. Wow !! Så supersnyggt !! Inte visste jag att du var så duktig på att baka 😀 Här har du verkligen skapat små konstverk, var och en med sin egna personliga stil i färg och form. Läckert !

    Gilla

  7. Wow så häftigt och vackert! 🙂 Bara att komma på en sådan sak, härligt och kreativt. 🙂

    Gilla

    • Tack, John! Jag gör lite små experiment ibland, bland annat fotar jag ibland blommor i vatten. Det här med att frysa in har jag faktiskt funderat på länge, inspirerad av de löv som jag finner infrusna ibland i min zinkbalja.

      Gillad av 1 person

  8. Wow vad uppfinningsrik du är. Jag hade då inte kommit på att göra en tulpankaka.
    Häftigt!!

    Gilla

    • Tack, tant Otto! Man får sina infall ibland och jag hade redan en skål med tulpankronblad. När jag då hade två vissna buketter till så tog jag resolut och genomförde idén som jag hade sen länge.

      Gilla

  9. En fröjd för ögat! Så vackert och så påhittigt 🙂

    Gilla

  10. Så fantastiskt vackert och lekfullt! 👍

    Gilla

  11. Vilka spännande bilder du bjuder på. 🙂

    Gilla

  12. En sådan fin idé och vackert blev det!
    Jag gjorde så där för kanske ett år sedan med eterneller, sådana där torkade blommor som man brukar köpa t.ex. i doftpåsar. Den doftade ju gott således också!
    Har man minusgrader ska man dra nytta av dem, fastän värmen är den vi väntar på 🙂

    Gilla

    • Tack, Carita! Vad roligt att du har gjort samma sak och doft därtill, läckert! Finns det på bild? Ja, jag tänkte nästan då för en vecka sedan att nu är det kanske sista nätterna med minusgrader. Annars går det ju att frysa i frysen också.

      Varmt och skönt ute i dag, jag gav mig på humlen, tog ner fjolårsriset. Det är så roligt med finskans ord, ”humala”. Man är alltså i humlen när man är på lyran.

      Gilla

  13. Vilken vacker och isig tulpankaka! Att grädda med hjälp av frosten är en äkta ”Jag” idé. Riktigt kreativa, häftiga skapelser!

    Gilla

  14. Många fina foton här 🙂
    Ha en bra dag/ kram ❤

    Gilla

  15. Men WOW!!! SÅ snyggt och så coolt. Finfina foton oavsett ljuskälla eller inte. Gillas i massor!!

    Gilla

  16. Men DU, så läckert! 🙂 Det där ska jag försöka komma ihåg och göra något liknande av! Här ska sparas hibiskusblommor!

    Gilla

  17. O Nature,
    maître en peinture !

    Gilla


Lämna en kommentar