Mera tulpanis

Av: Jag

19 03, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, is, natur, naturkonst, photography, photos, vår

56 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Jag kunde inte låta bli att testa på nytt att frysa in vissna tulpaner, men denna gång klippte jag bort pistillerna. Jag använde två små skålar och ställde in dem i frysen. Som synes blev isen väldigt lila i den ena skålen medan den blev ljusare i den andra.  Solen var med mig så fotande gick lättare. Se  gärna bilderna i stort format, genom att klicka på dem inne på bloggen. Den stora bilden är inte klickbar.

Gultorött

Rämnad

Mot himlen

Hästen

Rödgul

Lilaorange

56 kommentarer på “Mera tulpanis”

  1. Läckert, bild 3 uppifrån är nog min favorit. Gillar färgerna i den.

    Gilla

  2. Ger känsla av detaljbilder på medeltida takmålningar likt Michelangelos Guds finger.

    Gilla

  3. Underbara konstverk.
    Visst är det roligt att vänta in resultaten.
    Snyggt jobbat.

    Gilla

  4. Fotona är ju så häftiga, som föregående talare sa, underbara konstverk. 🙂

    Gilla

  5. Spännande, som små konstverk i skimrande färger…👌

    Gilla

  6. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ utbrister jag – nu har du gjort det igen – du ger så mycket fint för ögat och gott för själen för att inte tala om inspirationen! Tack så mycket även denna gång!
    Kram

    Gilla

    • Tack så mycket själv, Tove! Det är jätteroligt att kunna inspirera en konstnär! Och att hålla på med sånt här pyssel när man inte orkar så mycket annat ger glädje och distraktion.
      Kram

      Gilla

  7. Du har så häftiga ideer och bilderna blir konst. Ha en bra vecka.

    Gilla

    • Ibland får man sina ljusa idéer. Har haft den här i huvudet länge men det har inte blivit av att testa förr. Tack, Anki och detsamma. Vi har en begravning framför oss.

      Gilla

  8. Fint. Sparar du istulpanerna i frysen till lämpligt festtillfälle eller fryser du in enbart för att fota?

    Gilla

    • Svar direkt: jag har aldrig förr fryst in på det här sättet, så nej, de har inte blivit sparade. Det jag har fryst in förr är… och nu försvann blomnamnet. Den där underbara blå blomman… gurkört i istärningsfack. Men jag har funderat på att testa med andra blommor. Vad gäller tulpanblad måste det ju i så fall vara de man odlar hemma om man ska kunna ha dem i saft och vatten.

      Gillad av 1 person

      • Man kan ju frysa in och ta fram på sommarkalaset. Att placera saftkannan PÅ eller som jag gjort – frysa in snyggheter i en form med mitthål och ha snapsflasken på kylning där. Synlig för alla. Men man måste ha ett fat/bricka med kant för att samla upp vattnet om man dukar inomhus 🙂 Din frysta tulpankaka skulle göra sig fint som bordsutsmyckning utan någon annan funktion!

        Gilla

        • Vilken toppenidé! Så kan jag göra på landet och ha i frysen till midsommar, tack för det! Islyktor har jag haft på julbordet och det är stämningsfull men utan några växter i.

          Gillad av 1 person

  9. Läckert är bara förnamnet 🙂
    Haft mina tulpaner ute i snön men aldrig att jag har tänkt på att frysa in dem *ler* Tack för tipset!

    Gilla

  10. Snyggt och kreativt. Läste en tidigare kommentar om att använda det vid dukning till saft eller något starkare som iskylare… Snacka om smart!! 🙂

    Gilla

  11. Himla snyggt igen! Riktiga konstverk. Läste också MrsUniversums idéer. Inte dumt alls. Bild nr. 3 och nr. 5 är mina favoriter och jag räknar inte med den stora, första bilden.

    Gilla

    • Tack, Kristallina! Du gillar de varma färgerna fotade mot solen. Jag själv tycker mycket om bilderna där tulpanbladen bubblar över, men ja, jag blev glad över att jag lyckades få till flera bra.

      Gilla

  12. När kreativiten slår nya rekord …

    /Skvitt

    Gilla

  13. SuveränT! Supersuveränt helt enkelt! Du är en mycket kreativ och inspirerande människa! 🙂

    Gilla

    • Tack så hemskt mycket, vännen! Såna här små experiment skänker glädje och distraktion i tillvaron. Jag är väldigt nöjd med de här bilderna.

      Gilla

  14. Fina närbilder också och som tidigare sagt – fin idé!

    Gilla

  15. Oerhört vackert. Av nån anledning kommer jag att tänka på Indien. Det är något med färgerna, tror jag. Jag som aldrig ens varit där…

    Gilla

  16. Otroligt fint.

    Gilla

  17. Väldigt vackra alla sju, har ingen favorit eftersom alla på sitt sätt är så speciella. Du lyckades verkligen bra med ditt hopkok även denna gång 🙂

    Gilla

  18. Etonnant, on oscille entre des bijoux glacés et de vieux tissus glacés. Superbe !

    Gilla

  19. Beautiful composition

    Gilla


Lämna en kommentar