Gammal kärlek är ofta rostig

Av: Jag

22 03, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, photography, photos, rost, saker, skrot

52 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:42mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Men ser du vad som är äldst?

52 kommentarer på “Gammal kärlek är ofta rostig”

 1. Egentligen har jag ingen aning men jag gissar på gångjärnet (eller vad jag ska kalla det) 😉

  Gilla

 2. Älskar rost på bild.

  Gilla

 3. Snygg serie på rost.

  Gilla

 4. Jag älskar rostiga detaljer. Vackra bilder. Favoriten sten och spik.

  Gilla

  • Vi är ganska många som gör det, verkar det som. Jag har funderat över den krokiga spiken, minns inte var jag plockade upp den…Tack, Anki.

   Gilla

 5. Så snyggt! Rost är vacker på bild. Vad är äldst? Ingen aning. Gissar på spiken som är bäddad på en sten. Oj, oj, vilket fantastiskt foto! Trästrukturen, en enastående vacker sten och den snyggaste spiken jag sett!

  Gilla

  • Det är mitt pergolabord som jag nyss har såpskurat och stenen är nog från en Gotlandsresa när barnen var små. Spiken…alltså, minnet. Jag vet inte var jag fann den, den har funnits hos mig ett bra tag tills jag kom på att den var värd ett foto. Hemmablind. Roligt att du gillar bilderna och speciellt den, tack Kristallina!

   Gillad av 1 person

 6. Haha! Där satt den minsann -rostig spik!

  Gilla

 7. Jag tycker det är så vackert med rostiga saker. De här fotona har du lyckats bra med. 🙂 Jag gissar också på att spiken är äldst.

  Gilla

  • Vi är nog många som gillar rost och som gärna fotar det. Jag skulle bra gärna hämta hem de där rören som bara ligger och dräller, skulle kunna plantera något i dem. Tack, John! Eftersom några har gissat rätt kan jag nu tala om att det var en kuggfråga. Stenen på stora bilden är äldst, haha!

   Gillad av 1 person

   • Hahaha! Den var bra 😀 I Sölvesborg, min gamla hemstad finns det en butik som säljer ”rostig” konst. Är man konstnärlig och jobbar i svart material så kan man lägga konstverket ute på en äng eller gräsmattan ett par veckor och vips, det ser ut som gammal rostig konst. 🙂

    Gilla

 8. Underbar bildserie, där tidens tand talar sitt klara språk.
  Jag gissar på att stenen på första bilden är äldst.
  Så härlig bildserie.

  Gilla

  • Tack så mycket, RC! Det var alldeles riktigt, stenen är mycket gammal och jag skrev ju att gammal kärlek OFTA är rostig. Klokt av dig att se utanför ramen.

   Gillad av 1 person

 9. Vilka helt fantastiska rostbilder ! Var i hela friden finner man så många fotofynd. Den övre bilden gillar jag mycket, så krokig, så gammal, där den ligger och vilar på den hårda stenen som i sin tur vilar på torrt trä. Ja, vilken är äldst, nu har jag INTE läst någon av kommentarerna ovan, kan vara den den där maskinen men den faller mig inte lika mycket i smaken som den övre. Gillar även kulan, för bakgrundens fina färger skull men den tror jag inte på, den är inte äldst. Gissar på den övre 😀

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket, Anita! De här bilderna har jag samlat på sen januari. De första är rören och dem har jag gått tillbaka till några gånger för att få de bilder jag vill ha. Maskinen är en gammal bensinpump som var oerhört svårfotad, det fanns hela tiden något i vägen som jag inte ville ha med på bild. Kulan och tänderna är ganska nya, finns i en park där en flyttbar byggbarack är uppställd och det här är från dragdelen. Dit gick jag flera gånger för att få tänderna snygga, haha. Ja, det gamla finns i den övre, det är underlägget som den krokiga spiken ligger på. Stenen är förstås väldigt gammal, haha! Den bilden tog jag häromdagen, det tog lite tid innan jag kom på att det var så jag skulle göra. Krokspiken förtjänade ett gammalt underlag. Lite lurigt var det, men jag skrev att gammal kärlek o f t a är rostig.

   Gillad av 1 person

 10. Å rost rost rost – det är vackert vackert vackert och visar tiden på ett tidlöst sätt …
  Stenen är äldst tror jag 🙂
  Kram

  Gilla

  • Rost gör sig bra på bilder men inte på ting som ska brukas, som bilar, haha. Det är klart att det är stenen, bra sett, Tove!
   Kram

   Gilla

 11. Underbara bilder!
  Blev förtjust i den stora bilden och nummer 6 av de små bilderna.
  Ha en bra dag/ kram ❤

  Gilla

 12. Bild med titeln Rostrulle är bra.

  Gilla

 13. Det beror på det ..jag kan tycka att äkta kärlek aldrig rostar ❤
  kram

  Gilla

 14. Ja, det är den – eller så rostar den aldrig – eller så gör den det … och rostiga spikar som går genom hjärtat gör ont.
  Tankeväckande bild, konstnärligt och bra som alltid hos dig!

  Gilla

 15. De rostiga klippspikarna tror jag faktiskt har gjorts av en spiksmed. Kring förra sekelskiftet år sedan började man med mer industriell tillverkning av spik men vissa typer smiddes fram efter dels lokala behov, dels mera standardiserad form.

  Gilla

  • Ja, jag håller med dig, de är gamla. Det fyrkantiga spikhuvudet är speciellt vackert. Spikarna som sitter kvar i virket hittade jag i en brädhög under en promenad och den högen verkar ha permanentats. Det ligger en förskola bara en liten bit ifrån så den borde inte få ligga där.

   Gilla

 16. Rå verklighet av en svunnen tid. Mycket vackert.
  (Undrar vad vår föräldrageneration hade tyckt….de hade nog inte gillat det.)

  // Kao

  Gilla

 17. Så vacker bildserie Jag! 🙂

  Gilla

 18. Du har en estets öga. 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: