Ovan där

Av: Jag

04 04, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, snö, träd, vinter

48 kommentarer

Bländare:f/4.6
Focal Length:9.7mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

Redan här kände jag att det skulle bli bra. En pirrig glädje och förväntan över att äntligen återvända till rötterna, eller åtminstone en del av dem. Ni som har hängt med ett tag vet förstås var jag har varit, men ni andra kan ju få gissa. Underbara intensiva dygn fulla av nostalgi, minnen och upptäckter.

En bitvis suddig bild tagen genom ett flygplansfönster. Är det kanske tårar som skymmer blicken?  Någonstans under resan angreps jag dessutom av en liten basilusk så det där med att gå igenom bilder och att vandra runt på bloggar måste tyvärr vänta ett tag. Jag börjar så här så att ni ser att jag inte försvann helt. Det kommer mera. Snart.

48 kommentarer på “Ovan där”

 1. Jag väntar så gärna på fortsättningen. Krya på dej

  Gilla

 2. Basilusker är inte att leka med. Först trodde jag att du fotat en petriskål med ditt provsvar. Ser ut som du varit på skidsemester.
  Krya på dig.

  Gilla

 3. Väl värd att vänta på, spännande bild om än en aning oklar. Gissar att du varit i dina barndomstrakter men har inte en aning. Sköt om dig.

  Gilla

 4. Krya på dig! Ja, det blir spännande att se….

  Gilla

 5. Såg direkt att det var en bild tagen från luften. Tycker den är fräck, nästan som en teckning. 🙂 Krya på dig så vi får se flera inlägg.

  Gilla

  • Tack, John! Jag gillar bilden just för det grafiska intrycket. Det finns en konstnär som heter Nils Nilsson Skum som jag associerar till, hans renhjordar som myllrar fram i landskapet. Jag jobbar på att må bättre, men det är svårt med tålamodet.

   Gillad av 1 person

 6. Vintersverige är vackert ovanifrån.
  Krya på dig!

  Gilla

 7. Ta hand om sig nu och väntar så gärna då vi vet att det kommer vackra och småkluriga foton framöver. Att åka tillbaka till sina rötter gör oftast gott för själen. *Krya-på-dig-kram*

  Gilla

  • Tack, snälla Lena! Det gjorde mycket gott för själen men var också mycket omtumlande och intensivt. Nu får jag nog lov att krypa ner och vila lite.
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Såna resor, där gamla minnen och nya intryck blandas huller om buller, kan bli väldigt omtumlande. Det ska bli spännande att se det du tänker visa. Sköt om dig! 🙂

  Gilla

  • Tack, Bebest! Omtumlande var nog ordet. Minnen ramlar ner över en, nya intryck… nu blev jag visst övertrött igen. Men en mycket givande resa.

   Gillad av 1 person

 9. Underbar bild vännen!
  Hoppas att du var frisk när du var borta?
  Hör att allt blev så underbart som du ville.
  Krya på dig!
  /kram ❤

  Gilla

 10. Jag associerar till en myr vandring över en stor hed.:-)

  Gilla

 11. Ska bli spännande att följa. Krya på dig!

  Gilla

 12. Förstår dina känslor inför ”ett land som flytt” eller hur man ska uttrycka det.

  Jag tror för övrigt att du varit i Fanland. Fast du är en Finkvinna.

  Gilla

  • Du är vitsig du, Anna. Inte i Fanland men väl i Renland fast jag inte såg en enda ren. I mitt ursprungsland var jag senast med jobbet några timmar i Helsingfors för…. 20 år sedan, eller nåt sånt. Borde väl ta mig dit också nån gång.

   Gillad av 1 person

 13. Nu blev jag ju nyfiken ☺️

  Gilla

 14. Tror också att du var ”hemma”. Gillar bilden från ovan skarpt. Ser ut som en målning. Spännande vad du kommer att visa framöver. Krya på dig!

  Gilla

  • Jodå, jag var hemma, men inte i mitt hemland. Just nu är jag supertrött men det kommer nog något inlägg så småningom. Kul att du uppskattar bilden. Jag fastnade för den när jag bläddrade. Tack, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 15. Nils NIlsson Skum har gjort intryck på mig också. Hans upplevelse av vidderna finns i denna bilden. Själv tänkte jag även på närbilder av mossa. Det finns en samstämmighet mellan det vidsträckta makroperspektivet och det närgångna mikroperspektivet, som också Replicant Care är inne på med basiluskerna.
  Är du lite bättre i kväll kanske – nä du sover förstås och blir bra när du vaknar.

  Gilla

  • Jag såg ett av hans verk nyss, I Greta Wennbergs affär. Så är det ju, perspektiven ligger nära varandra.
   .
   Förhoppningsvis har jag näsan ovan vattnet nu, men ropar inte hej. Lungorna rosslar som en straffånges kedjor i gamla klassiker.

   Gilla

 16. Åh! Trodde nästan att du var här uppe nu!

  Gilla

 17. En sådan stämningsfull och vacker bild! Orörd natur, ödemark – finns det något finare? Och bilder från ovan ser man inte så ofta.

  Gilla

  • Tack, Carita! Jag blev lite tagen när vi närmade oss mina forna hemtrakter. Det är kul fota från flygplan om man har tur att sitta så att man kan.

   Gilla

 18. Vilken härlig bild! Saknar att få flyga. Men vem vet – en dag kanske jag kan flyga bort nånstans! Tak för att du delar med dig. Och en önskan om att du nu blivit fri från jobbiga baciller!
  Kram ❤

  Gilla

  • Tack, Piia-Liisa! Förstår att du saknar det, jag hade inte heller rest någonstans på många många år, tills jag kunde komma iväg förra året. Det är svårt att sia om när det vänder. De värsta bacillerna är borta, men hostan är envis och astman gör att det sätter sig i lungor och bronker.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: