Innan vi går till sängs

Av: Jag

18 04, 2017

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, is, photography, photos, vår, vinter

95 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:280
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Innan vi går till sängs i det vackraste av alla rum jag sovit i drar vi på oss ylleunderställen och låser in våra saker i det varma huset. Med mig i sovsäcken har jag kameran, vattenflaskan, astmamedicinen och ljudboken. Jag somnar snart och sover gott tills maken väcker mig och talar om att det är norrsken. Muttrande och huttrande masar jag mig upp och ut i kylan men för långsamt, norrskenet har skenat iväg. -15° står man inte länge i iförd endast underställ, må vara att det är av ylle. Ett snabbt besök i varma huset och tillbaka i isrummets -5° finner jag långsamt sömntråden igen tills väckerskan kommer med den varma lingondrycken. Bastun väntar och en ny solig dag i det vackra vinterlandet.

Nedan isgångar i olika ljus.

Kväll

Kvällsljus

Rosa kväll

Rosa kvällsljus

Ispelare

Morgonljus

95 kommentarer på “Innan vi går till sängs”

 1. Wonderful experience, I guess. 🙂 Great photo’s.

  Gilla

 2. Har varit i ishotellet en gång. Min man kommer från Vittangi – strax bredvid Jukkasjärvi… men kände inte att jag ville sova över 😁 Vackra bilder och en speciell upplevelse kan jag tänka mig!

  Gilla

  • Tack, Ilse-Marie! Ja, en väldigt speciell upplevelse. Min väninna kommer från Vittangi, har just mejlat till henne! Vi fick övernattningen och resan i present av våra barn, annars hade vi nog inte kommit iväg, bara drömt om det.

   Gilla

 3. Som att bo i ett vinterpalats.
  Drömlikt.
  Underbara bilder.

  Gilla

 4. Visst är det vackert, jag har varit där 2 ggr. Rätt nära där jag bor bara 40 mil bort enkel väg. Dottern är där flera ggr/år för att spela matcher i Kiruna.

  Gilla

 5. Åh så häftigt å vad vackert!

  Gilla

 6. Helt fantastiskt, måste vara en väldigt speciell känsla att vara där. Så vackra bilder men så isande kallt. Det kan säkerligen vara värt ett besök även för en frusen själ.

  Gilla

 7. Så underbara bilder på ishotellet. Besökte detta för några år sedan och det vat fantastiskt.

  Gilla

 8. Så vackert och häftigt! Det måste vara en helt fantastisk upplevelse. 🙂

  Gilla

 9. Så himla läckert!

  Gilla

 10. Fina bilder men här gillar jag faktiskt dina ord bäst 🙂
  Så fint du har ordat om allt detta fina ❤
  /kram

  Gilla

 11. Där har du fått en skönhetsupplevelse jag gärna skulle vilja ha själv men aldrig kommer att få. Kylan har jag upplevt några nätter och sovit under norrsken i -5° och ännu värre har jag gjort men inte i så underbart vacker miljö.

  Gilla

  • Jag tänkte på dig och andra som har sovit ute i kylan under strapatser i naturen. Inte hade jag heller trott att jag skulle tillbringa en natt i det drömlikt vackra hotellet, men barnen visste att jag gärna skulle åka dit, så det var bara att tacka och glädjas.
   Jag hade nog inte kommit iväg annars, bara drömt om det. Vem vet, kanske du ändå kommer dit en vacker dag?

   Gilla

 12. Kanon!

  /Skvitt

  Gilla

 13. Är det inte där som IS har sina årsmöten 🙂

  /Skvitt

  Gilla

 14. Isdrottningens slott!! När jag var barn berättade min mamma en saga för mig och så föreställde jag mig slottet! Det har säkert varit en oförglömlig upplevelse. Så vackert som det kan bli.
  Har varit utan internet i några dagar och är väldigt glad att få vara med igen.

  Gilla

  • Ja, man skulle kunna tro det. Så måste det ha sett ut. En mycket uppskattad upplevelse, barnen träffade väldigt rätt med sin present.
   .
   Vad bra att du är tillbaka. Jag själv har varit mer eller mindre sjuk sedan resan och har tappat orken att knata runt på bloggarna.

   Gillad av 1 person

 15. Det där hotellet är som att kliva in i Narnias värld. Där isdrottningn bor och lever. Ingen snäll drottning dock men upplever sagans syfte.
  Nej har inte sovit i ett ishotell. Läst och sett bilder.
  Vackert.

  Gilla

 16. Fantastiska bilder, underbara färger!

  Gilla

  • Tack igen, Inger! Det var så roligt att kunna fota dessa gångar i olika ljus eftersom vi ju övernattade där. En bild tog jag tidigt på morgonen när jag smög mig iväg till toan.

   Gillad av 1 person

 17. Det är så vackert så det är nästan overkligt! Fryser man inte när man ska sova?

  Gilla

  • Så är det, närapå overkligt. Nej, man fryser inte. Man har ett ylleunderställ och sen kryper man ner i en sovsäck som klarar många minusgrader. Är man nattkissare så blir man förstås lite avkyld när man besöker toan i det varma huset, men avståndet är så litet så det är bara en kort stund man är ute i kylan i yllekalsongerna, haha. Inne i hotellet är det -5° så ja, man skyndar sig ner i sovsäcken igen.

   Gillad av 1 person

 18. Det här måste ha varit en upplevelse utöver det vanliga! Va fint!
  Och norrsken har jag aldrig sett, finns nog hos oss men jag har liksom bara inte varit på rätt plats då.

  Gilla

  • Tack, Carita! Ja, det kan man gott säga, en härlig och minnesvärd upplevelse för en vinter- och isälskare som jag. Nu missade jag ju norrskenet men det växte jag ju upp med när jag bodde i Kiruna.

   Gilla

 19. Wow! Så vackert! ❤

  Gilla

 20. Somehow, this reminds me of Superman’s home in Antarctica 🙂

  Gilla

 21. En kall och spännande upplevelse att sova över på ishotellet, och bli väckt med varm lingondricka. Underbara isgångar 🙂

  Gilla

  • Jag som har värk både här och där var nog lite orolig. Men med ylleunderställ och en fleecetröja var det ingen fara alls. Till gångarna hade vi bara ett draperi som dörr. Det var speciellt att vakna på morgonen och gå ut i gångarna, det var ju inte öppet för andra än för oss som var där, så det var som att äga stället med folktomma gångar. Ljuvligt. Tack igen Susan!

   Gillad av 1 person

   • Vad härligt att det gick bra, trots värk, för det är ju ändå ganska kallt. Så magiskt att gå runt när det inte är så mycket folk!

    Gilla

    • Det var ett stort plus och lyxigt att kunna gå där i stillhet. Tack så hemskt mycket för att du tog dig tid och tittade och kommenterade!

     Gillad av 1 person

     • Tack själv för alla kommentarer, det var roligt att följa med dig till ishotellet, speciellt när man själv har upplevt en liten del av det 🙂

      Gilla

      • Och så har du plötsligt hamnat i skärpet, Wp är nyckfullt! Tur att jag tittar ofta. Visst är det kul att se andras bilder också från ett ställe som man har besökt, det håller jag med om.

       Gillad av 1 person

       • Jaha, där ser man, då hamnade man plötsligt bland skräpet, hi hi 😀 Jag var tvungen att kolla om du också hade hamnat bland skräpposten, men där var det tomt. Imorgon jobbar jag lite extra i fem timmar, sedan tar jag två veckor semester, och då ska jag åka Schweiz runt, det ska bli spännande, tycker jag. Har du kanske varit där?

        Gilla

     • Kom på att det fanns ett till inlägg, just innan vi landade i Kiruna, Ovan där heter det. Inget märkvärdigt men de hör ihop. Och där påminns jag om att jag blev jättesjuk efter resan.

      Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: