Med vidöppna ögon

Av: Jag

22 04, 2017

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, is, konst, photography, photos, snö, statyer, vår, vinter

63 kommentarer

Bländare:f/13
Focal Length:18mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Med vidöppna ögon och fullkomligt hänförd begick jag ishotellet. Rum, konstsviter, lyxsviter, pelargångar, kyrka, isbar, skulpturer, detaljer, snö, is, kyla, former, skimmer… Här ett axplock av de duktiga konstnärernas arbete. Min ambition var att få med namnen på artisterna, men jag gav upp. Vill någon veta så kan jag leta upp dem. Välkommen in på en rundtur!

63 kommentarer på “Med vidöppna ögon”

 1. Fantastiska bilder. Men det stora huvudet är det något otäckt med.

  /Skvitt

  Gilla

 2. Fantastiskt!

  Gilla

 3. Snygga bilder!
  Har alltid velat åka dit!

  Gilla

 4. fantastiska bilder! Vilken otrolig konst, helt underbara konstverk. 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket, John! Visst är det härligt med all denna is-/snökonst?! Och det fanns mer. Bara att komma på tanken att bygga ett ishotell – och nu ett hotell som ska finnas hela sommaren, kyld med solenergi om jag förstod det rätt.

   Gillad av 1 person

 5. Fantastiska, vackra bilder och konstverk. Vilken upplevelse det måste ha varit. Lite magiskt och overkligt och väldigt vackert.

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Ja, det är verkligen bara att njuta av all konst som finns i de fantastiska byggnaderna. Underbar upplevelse, men som med allt som det är mycket av blir man lite matt till slut. Man borde ta det i mindre portioner, jag menar om man ska fota. Men magiskt är ett bra ord i sammanhanget. Jag kände mig salig när jag först klev in bland allt det vackra.

   Gillad av 1 person

 6. Fantastiskt ställe, fantastisk konst och minst lika fantastiska bilder av det hela. Kul att du kom fram till sist! 🙂

  Gilla

  • Ja, det är verkligen ett drömställe för en is-, snö- och konstälskare! Tack för fotoberöm, Inger! Fler foton i föregående inlägg, om du vill se.

   Gillad av 1 person

 7. Ett sådant härligt ställe. Man blir alldeles matt i ögonen. Kameran måste ha gått på högvarv.
  Underbara bilder.

  Gilla

 8. Måste ha varit heeelt magiskt på plats! Fantastiska bilder L!

  Gilla

 9. Great place; great photo’s! 🙂

  Gilla

 10. Så fantastiskt! Fina bilder! Kul att få se hur där ser ut.

  Gilla

 11. Alltså! Jag är helt golvad. Finner knappt ord. Jag lyckönskar dig till upplevelsen och till bilderna.
  Ellington

  Gilla

 12. Underbara bilder på Ishotellet. Kändes som jag var på besök. Kram

  Gillad av 1 person

 13. Häftigt! Blev nästan rädd när ansiktet dök upp på min skärm när jag gick in till dig 😀

  Gilla

 14. Hänförd är ordet och verkligen hänförd vad dessa konstnärer har skapat. Hänförd av allt du visar för oss. Tack ❤
  Kvinnan på stora bilden är verkligen läskigt vacker 🙂
  /kram ❤

  Gilla

 15. Börjar med att tacka för att du delar med dig så att vi andra får ta del av denna helt fantastiska skapelse som du med din kamera så utomordentligt återger. Imponerande konstverk, vackert och närapå sagolikt. En plats jag vet att jag aldrig kommer att få uppleva men nu har jag på sätt och vis ändå varit på ett litet men mycket givande besök. 🙂

  Gilla

  • Tack för din fina kommentar, Anita! Som du vet är det en sak att ta bilderna och en annan att sedan sortera och välja och välja om och fundera. Det tar tid och kraft. Roligt att du känner att du har fått besöka ishotellet genom mitt urval av bilder. Det är sagolikt vackert, det måste sägas. En mängd skönhetsupplevelser av ett mycket speciellt slag.

   Gillad av 1 person

 16. A very nice hotel tour, indeed 🙂

  Gilla

 17. Det är helt sagolika foton du fick där. Jag häpnar för varje bild. Nog för att jag vet vad du kan åstadkomma men de här fotona var något alldeles extra. Det syns verkligen att du blev inspirerade och att miljön har den effekten.

  Gilla

  • Tack så mycket, Bebest! Ja, nog blev jag inspirerad! Det jag gjorde var att jag väntade tills jag var ensam i rummen och hakade sedan försiktigt av det rep som var satt som avspärrning, det är inte kul med sånt på bilder som ska avbilda konstverk. Jag tror att det var tre sviter jag inte fick se, då de var bokade, annars fungerar alla rum som konstutställning på dagarna.

   Gilla

 18. Fantastiskt vackert! Skulle gärna åka dit själv. Vad kostar en natt där?
  // Kao

  Gilla

  • Tack, Kao! Priserna varierar väldigt beroende på typ av rum och datum. Jag tror att de börjar vid 2500 kr för ett vanligt isrum och sen kan du få betala 15 000 för en lyxsvit med egen varm avdelning och bastu, hörde jag (men har inte kollat!). Vårt rum kostade 4000 kr och det var en present från barnen. Då ingår frukost, guidning och lån av kläder om man behöver det. Men man behöver ju inte sova där, man kan gå runt som på en konstutställning, alla rum utom bokade lyxsviter är öppna på dagarna för visning. Vi hoppade över guidningen, gick runt själv i stället, det är lättare att ta foton då.

   Det finns fler bilder i föregående inlägg, från gångarna med kristallkronorna.

   Gillad av 1 person

 19. Drömlandskap och dörren ut till snön är bäst mrs.J.
  De andra bilderna visar ett coolt hotell, väl värd att skriva på bucket list before i die.:)
  Känns som om någon fyllde jämt och lyxade till det med ett ishotell?

  Gilla

 20. Många vackra bilder från hotellet, ishotellet måste ses för att förstå hur vackert det verkligen är. Jag blev helt frälst när jag gick runt där i kylan och beundrade alla vackra isskulpturer, magiskt 🙂

  Gilla

  • Det är verkligen magiskt och en stor upplevelse. Visst är känslan sakral när man går i gångarna – och det finns ju en iskyrka också i vinterhotellet. Det var skönt att ha lite längre tid på sig, då hann man verkligen ta in allt i maklig takt och njuta. Även vid toabesöket på morgonkvisten hade jag kameran i näven och kunde ta vissa bilder, ljuset var ju annorlunda då. Jag hade sett de vackra kristallkronorna på foton och längtat efter att se dem i verkligheten och där kan ju bli stående och bara titta. Vilket hantverk! I vissa rum, till exempel i kyrkan irriterade jag mig på avspärrningsrepen, men maken kom på ett knep. Vi väntade tills det var tomt på folk och så hakade han snabbt av det och jag fotade snabbt, utan att göra intrång måste påpekas, men utan detta rep i bilderna. Tack så mycket Susan!

   Gillad av 1 person

   • Ja, det var en speciell känsla att promenera i gången, det fanns bara en i Icehotel 365. Vi var där bara en knapp timme, alldeles för lite tid, det var ju inte lika mycket att titta på då, eftersom det var sommar, men jag hade gärna gått där en stund till. Jag tror att det var avspärrningsband till nästan alla rum när vi var där, väldigt störande, men jag kom aldrig på den ljusa idén, smart 🙂

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: