På utsidan

Av: Jag

26 04, 2017

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, snö, vår, vinter

44 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:18mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

EDIT: I dagens ETC finns en artikel om det nya Icehotel 365, som ska stå året runt och kunna ta emot långväga turister som tidigare stått där besvikna för att hotellet har tinat.

http://www.etc.se/klimat/solen-kyler-ner-nytt-ishotell-aret-runt

En längre artikel finns i senaste numret av Kloka hem. Vårt isrum låg i den ”gamla” delen som smälter ner i sommar.

Ankomst

Ankomst

Hotellen

Ishotell x 2

Hotelllänga

Länga

Snömur

Skuggmur

Slädvila

Slädvila

Hundarna

Slädhundar

Hundslädar

Hundförare

Kåta

Kåta

Isblock

Isblocksupptagning

Snömassor

Snömassor

Icehotel 365

Icehotel 365

Kvällsvy

Kvällsvy

Kvällshotell

Hotellkväll

365 solnedgång

Solnedgång Icehotel 365

44 kommentarer på “På utsidan”

  1. Vackra bilder även från utsidan vilken jag varit lite nyfiken på. Isblått och vitt dominerar och ger tillsammans med ljus och skuggor riktigt fina effekter. Solnedgångsbilden är ett undantag med sina eldiga färger liksom hundar, människor och kåtan. Ännu en jättefin och intressant presentation av en spännande plats.

    Gilla

    • Tack så mycket, Anita! Det blev insidan först för att allt där inne gjorde så stort intryck på mig. Egentligen ville jag ha haft solnedgångsbilden först, men då valde bloggmallen helt fel färg, tyckte jag. Jag kände att det kanske var dags att skynda på med de sista bilderna, folk är nog rätt trötta på snö och kyla nu. Men i norr njuter man den här årstiden, det är underbart med sol på snö, man blir nästan euforisk.

      Gillad av 1 person

  2. Fantastiska bilder du tagit! 🙂 Jag skulle vilja besöka det stället, det ser så härligt ut, och vilken konst! 🙂 Åkte du hundspann också?

    Gilla

    • Tack, John! Sätt det som mål för dig att komma dit, det är verkligen värt ett besök. När jag talade med min skånske bror sa han att han kände grundaren och hade jobbat med honom en gång i tiden på discot i Hembygdsgården i Jukkasjärvi där också hotellet ligger. Nej, hundsläde blev inte av att åka. En annan gång.

      Gillad av 1 person

  3. Vilka härliga bilder! Och även om jag inte just NU vill ha snö, så nog är det frusna, vita, isiga och kalla SÅ vackert!

    Gilla

    • Tack, Carita! Det är bra att du kan se det vackra i is och snö, särskilt nu när det är bästa tiden för folk i norr.

      Gilla

  4. Så spännande att få se bilder från Ishotellet. Jag har aldrig kunnat föreställa mig hur det sett ut. Är riktigt fint. Åkte du slädhund? Det verkar roligt.

    Gilla

    • Tack, Christina! Det är väldigt fint där, lite som de snövallar vi byggde borgar i när vi var barn där uppe. Nej, det blev inte av att åka slädhund, det är säkert härligt.

      Gilla

  5. Åh så vackra bilder! 🙂

    Gilla

  6. Spännande utifrån och in. En skön helg du hade.

    Gilla

  7. Oh så fina bilder! Vilket äventyr för dig! Tyckte dock lite synd om de där slädhundarna i buren där men de hade det säkert bra ändå får man hoppas. ❤

    Gilla

    • Tack, Bibbi! Ja, det var ett äventyr av bästa slag. Buren är en stor transportvagn för slädhundarna och hundförarna höll på att plocka ut dem därifrån för att börja slädturerna. De har det nog bra.

      Gillad av 1 person

  8. Det är ett så häftigt ställe. Läste din länk till året runt hotellet. Snacka om dragplåster världen över.
    Underbara bilder som gör att jag redan nu längtar till vintern.

    Gilla

  9. Fina foton igen!
    Stackars vovvar vad de verkar ha det trångt i sina transportburar. Kanske ser värre ut än det är?!?!
    /kram ❤

    Gilla

  10. Fantastiskt vackra bilder! Så ser en drömvinter ut. Bara vitt och blått. Man kan bli lyriskt för mindre. Solnedgången med de eldiga färger blir en otrolig stark kontrast. Tror jag upprepar mig men det måste ha varit en helt underbar upplevelse. Tror jag hade bara stått där och gapat. Tack för att du delar med dig!

    Gilla

    • Ja, Kristallina, så ser en drömvinter ut. Det är så jag kommer ihåg vårvintern där uppe. Det var då man åkte skidor och satt i en backe med näsan mot solen och njöt. Ljuset är underbart, man blir euforisk. Det var en sagolik upplevelse, jag har längtat efter sol på snö i alla år. När man väl hade flyttat söderöver åkte man ju inte hem den här tiden, det var jul och sommar som gällde. Och så allt i detta vackra hotell, hur kan man bara komma på något sånt? Tack, Kristallina för din fina kommentar.

      Gillad av 1 person

  11. Avec la blancheur et le soleil on pourrait se croire en Grèce sur certains clichés ;o)

    Gilla

  12. Kanonbilder!

    /Skvitt

    Gilla

  13. ✨Åh!✨ Häftigt…

    Gilla

  14. Vilka vackra och stämningsfulla bilder. De skapar en längtan hos mig att se detta på plats ❤ Tack!

    Gilla

  15. Det är lite festligt att vi var där samma år, dock vid olika årstider, men vad annorlunda det ser ut när det är snö överallt, såå vackert, åhh, vad jag längtar tillbaka. Så många härliga bilder, jag gillar den sista när solen går ner ingången till Icehotel 365.

    Gilla

  16. Vädret ser alldeles strålande ut 🙂 …sol och snö är så vackert!

    Gilla


Lämna en kommentar