Årets fjuningar

Av: Jag

06 06, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, sommar

40 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Det blev tvillingar i år.

40 kommentarer på “Årets fjuningar”

 1. Finfint, skört, underbart och kort. Men de kommer igen. Nästa år.

  Gilla

  • De kommer igen och igen. Det verkar som om fröna har legat och vilat i jorden och i år är det dags, ett maskrosår, gula fält överallt. Vackert är det förvisso.

   Gilla

 2. Ser ut som ett kärlekspar. Vacker bild.

  Gilla

 3. Snygga tvillingar med en vacker bakgrund.

  Gilla

 4. Du finner det vackra och lyckas föreviga det med kameran på ett väldigt snyggt sätt. Fint ljus och en harmonisk bakgrund. Pasar på att önska… fast, vad säger man egentligen ? Glad Sveriges Nationaldag eller det känns mer som Glad Påsk. Struntsamma, önskar dig en fin Nationaldag med mycket sol och värme och hoppas att allt är bra med dig Jag 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket, Anita för din fina kommentar. Nationaldagen märks inte så mycket här på landet och solen lyser med sin frånvaro. Men det är varmt och skönt och regnet behövs. Mellan skurarna sår jag och då behöver jag inte vattna. Nu är det bara rödbetorna kvar och så blir det hemfärd till stan. Jodå, det är väl ganska bra men orken räcker inte riktigt till allt, bloggen och bloggbesöken blir lidande.

   Gillad av 1 person

   • Det viktigaste är att ta hand om sig själv, ta vara på sina nära och att syssla med sånt som man känner att man orkar med, som ger lite extra energi i vardagen. Nu vet jag ju inte vad det är som gör att orken inte riktigt räcker till men har full förståelse över att det finns annat som kommer före medan bloggen blir mer sporadisk.
    Även om inläggen inte är dagliga så uppskattar jag dig och dina bilder mycket. Önskar dig allt väl !

    Gilla

    • Tack igen, Anita! Bloggen och fotandet har gett mig mycket; lindring, glädje, sätt att orka vidare. Men det är sant, i perioder får man lov att prioritera.
     Jag önskar dig detsamma!

     Gillad av 1 person

 5. Hej,så sött med ordet fjuningar =) Men det är kanske vanligt..jag får väl googla..hihi…Kramar till dig och önskar dig en fin nationalsdagskväll!

  Gilla

  • Haha, Sirpa! Jag tyckte att det passade på de här två, det är ju så fjunfulla. Nu har nationaldagen passerat, helt obemärkt från min sida, men kvällen tillbringades vilande efter flera dagars arbete på torpet. Roligt att du tittade in, hoppas på att få se blogginlägg från dig igen!
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Härligt perspektiv och en perfekt bokeh som bakgrund. Vacker som en dröm!

  Gilla

  • Tack, snälla Kristallina! Träd och bladverk ger fin bokeh och jag prövade mig fram. Det är nåt speciellt med dessa fjunbollar, man dras till dem med kameran.

   Gillad av 1 person

 7. En riktig wow bild.

  Gilla

 8. Ja, jag har också varit borta från bloggkommenterandet ett tag. Det finns annan i livet som lockar ibland. Din bild idag är så skön att vila blicken på. Som så ofta väcker den reflektioner. Jag tänkte på det du skrev nyligen om att vi gillar att fota vattenytor och det de reflekterar. Så som du skrev det kom jag på att en del av fascinationen med vattnets spegelbilder kan vara att de också speglar hjärnans sätt att reflektera över verkligheten.
  Min omedelbara reflektion över bilden idag är en blandning av glädje över växtkraft, frösättning och ett vemod över hur snabbt vårens fräscha blommor dör. En skön död att bli ett frö som vinden dansar iväg med.
  Ellington

  Gilla

  • Jadu, det finns mycket att ägna sig åt utanför datorn, men kameran hänger med varje dag hittills. Det är roligt om mina bilder väcker reflektioner. Ja, tänk att få dansa iväg med vinden. Jag har en återkommande dröm att jag tar ett skutt och så är jag uppe i luften. Jag flyger för egen kraft och jag är så lycklig. Men jag styr själv över vart jag flyger, till skillnad från fröet.
   .
   Vad gäller vattenytor ligger det nog något i det du skriver, kanske är det ett igenkännande, det glimmar till i hjärnan av glädje.

   Gillad av 1 person

 9. Maskrosbollarna är populära fotobjekt och varje fotograf med någon självaktning har någon dylik i arkivet. Det gör ju att man vänjes vid att se dem och reagerar inte särskilt mycket på dem heller MEN nu har du hittat två som tydligt tyr sig till varandra och det ären ny och mera uppseendeväckande variant! De gillas starkt! 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket, Bebest! Eller så är det självaktning som saknas när man fotar det som alla andra fotar, haha. Det är lite det jag känner just nu, en viss leda över motiv som jag redan har fotat, använt, men så kommer ändå ibland den där spontana glädjen över något vackert i naturen och kameran knäpper – och bilden är unik, inte alls likadan som den jag tog förra året eller som någon annan tog.

   Gilla

 10. Fjuningars rike är fint att skåda . en vila i fröjden över ALLT VACKERT!
  Kram

  Gilla

 11. Dunbollar…Redo att sprida sina frön..vackert fotograferat som vanligt av dig.
  Kram

  Gilla

 12. Mycket konstnärligt vacker bild!

  Gilla

 13. Även som utblommade är de fina skapelser med massor av små fallskärmar, redo att ge sej av i vinden.
  Under livets gång har jag blivit alltmer förtjust i maskrosorna, de små gula solarna. Nu när jag inte längre har rabatter att rensa….
  // Kao

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: