Skulpterat av naturen

Av: Jag

29 07, 2017

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, naturkonst, photography, photos, sommar

45 kommentarer

Bländare:f/10
Focal Length:18mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

För ett år sedan var jag på Gotland. Massor med foton följde med hem och någonstans glömde jag bort att visa de bilder jag hade tänkt visa. Kanske handlade det om att det var svårt att välja. Nåväl, här kommer lite bilder från Folhammars raukområde på östra Gotland. Nog är det fantastiskt vad naturen kan skulptera!

 

45 kommentarer på “Skulpterat av naturen”

 1. Underbara bilder från Gotland. Tänk så mycket vackert naturen kan ge oss. Bara njuta och ta in.

  Gilla

 2. Det tog många miljoner år att forma dem fram. Vackert.

  Gilla

 3. Var ju också på Gotland förra sommaren, men just detta område missade vi. Mäktigt! 💙

  Gilla

 4. Vad ska man säga? Helt underbara och fantasieggande foton! Du får inte glömma bort sådana vackra foton, skäms på dig! (skojar)

  Gilla

 5. Största konstnären är naturen, du har fångat den 🙂 Första bilden som en katt. Formationer och färgskalor är så karakteristiska och mycket vackra! Lång tid att skapa det som vi ser här.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är bara att konstatera! Katten är väldigt tydlig, sen finns det mycket som man kan tolka som man vill, om man vill. Det är svårt att föreställa sig tiden det har tagit för de här formationerna att utmejslas.
   Kram, Tove.

   Gillad av 1 person

 6. Härliga foton! Dit ska jag (till Gotland i alla fall) om några veckor!

  Gilla

 7. Vilka konstiga stenar. Man misstänker dessutom att Ingmar Bergman ska dyka upp mitt i bland dem.

  Gillad av 1 person

  • Oerhört konstiga. Om Ingmar Bergman skulle dyka upp så skulle jag säga: ”Hej! Är du också här? Senast sågs vi på Dramaten.” För det gjorde vi. Och det vore inte konstigt alls om han dök upp efter sin död, det var Ett Drömspel vi såg och i hans värld kan vad som helst hända, till och med att jag är i den.

   Gillad av 2 personer

 8. Ja naturen är verkligen fantastisk och kraftfull. Du har fångat det bra👍

  Gilla

 9. visst är naturen fantastisk! jättefina bilder på råkarna har du fått till. utan människor dessutom! jag menar, när vi var där var det rätt mycket folk.

  Gilla

 10. Gotland är mitt favoritställe nr 1. Fantastiskt att få uppleva naturen där.
  Fina bilder du tagit på Raukarna. Tack för att du visar dem.
  Kram

  Gilla

  • Jag vet att du tycker om Gotland, det är lätt att göra det. Jag åker gärna dit snart igen. Tack, tant Otto, det är naturligtvis svårt att låta bli att fota och fota när man är där.

   Gillad av 2 personer

 11. Oj, vilka fantastiska formationer naturen skapat. Ser mängder av figurer och att den övre är en katt känns självklart. Nu har jag inte lästs övrigas kommentarer men gissar att fler ser katten 😉 För övrigt ser jag flera ansikten och två sälar. Nu ska jag läsa vad andra skriver 🙂 Roligt att du plockade fram dessa bilder och delar med dig till oss andra.

  Gilla

  • Jag tror inte att någon annan har kommenterat vad de ser, utom Tove som ser katten. Gotland är fullt med stenformationer och vackra strandstenar, ett riktigt eldorado. Lite kanske jag tänkte att de flesta ju har sett bilder på raukarna och att det kanske inte var något att visa, men när jag bläddrade så fick jag lust att visa lite bilder. Det kommer fler. Tack för din fina kommentar, Anita!

   Gilla

 12. Underbara foton Jag! Första bilden ser ut som katten på tablettaskarna när man var liten, salt lakrits och jag ser många figurer på de andra bilderna med. Fantastiskt hur naturen kan och fantastiskt fotat av dig 🙂

  Gilla

 13. Imponerande och fascinerande naturskulpturer! Är glad att du visar dem. Bättre sent än aldrig. Ser självfallet massor av mystiska väsen och figurer.

  Gilla

  • De är verkligen imponerande med dessa stenformationer. Igår dök dottern med småtjejerna upp här och förevisade bilder från Gotland, där de var förra veckan. Att gå runt i raukområdena och få syns på den ena rauken finare än den andra är ett härligt nöje.

   Gillad av 1 person

 14. Eftersom jag sällan läser alla andras kommentarer vet jag inte om nån annan såg/ser en katt i den första bilden 🙂

  Gilla

 15. Så vackert ❤ Saknar Gotland. Skulle vilja åka dit igen. Se hur det ser ut nu. Konstaterar att det är 30 år sedan jag var där. Tack för att du delar med dig 🙂

  Gilla

 16. Var själv till Gotland för några veckor sen, dock inte till detta område. Intressant att åka omkring och kolla in alla sevärdheter, men som så ofta blev tiden för knapp. Å andra sidan så finns Gotland kvar tills vi kommer nästa gång.

  Gilla

  • Det är väldigt mycket vackert och intressant att se på Gotland. Jag skulle gärna åka dit snart igen, men jag tror att det kommer att dröja.

   Gilla

 17. Vilken underbar miljö att få ta sig tid att knalla runt i och vara fotoberedd: Gå ett par steg hitta nya vinklar, se nya formationer: Fantastiskt! 🙂

  Gilla

  • Det är det verkligen, en miljö där man blir smått euforisk av alla fina motiv. Jag visade ju förra året de fynd jag gjorde när jag gick med näsan i backen, här har jag lyft blicken lite.

   Gilla

 18. Det är ju en katt! 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: