Ny på rehab

Av: Jag

30 07, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, fåglar, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, sommar

49 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:52mm
ISO:560
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

En ny liten patient på mitt torprehab, en liten taltrast, tror jag. Bra chockad var den efter sammanstötningen med fönstret, men efter lite vila och vatten piggnade den till och flög iväg. 25 minuter fick jag umgås med denna näpna varelse.

Taltrast2

Lite vatten kanske gör gott.

Taltrast3

Piggare nu, ser sig omkring.

Taltrast4

Kanske dags att ge sig av?

49 kommentarer på “Ny på rehab”

 1. Du har fin sätt att handskar med de små liven.
  Kanske borde du sätta upp klistermärken som är framtaget för att undvika att fåglar flyger in i fönstren. Såg igår på Clas Ohlsson att sån finns.

  Gilla

  • Jag har så många fönster här på torpet. Det är ju spröjsade fönster och inte stora rutor så jag förstår egentligen inte varför de inte ser dem. Vi har inte haft så många som har krockat förr, men i sommar är det redan minst tre. Kanske på grund av ändrade ljusförhållanden då grannen fällt träd.

   Gilla

 2. Jag tror också det är en taltrast.
  Mycket vacker fågel.
  Första bilden är jättefin.
  Det är de andra med.

  Gilla

 3. Vilket näpet besök trots att orsaken är lite trist. Härliga foton!

  Gilla

 4. Så fina foton på trasten! Riktiga närbilder 😉 Vid såna här tillfällen är fönstren ett fördärv, men alltid lika skönt när rehaben går som den ska 🙂

  Gilla

 5. Skönt att det gick bra! Fina bilder du fick! De har tur i oturen när de flyger in i dina fönster! Och visst är det en taltrast! 🌟💛🌟

  Gilla

  • Tack, Ilse-Marie! Jag är glad över bilderna. Man vet ju aldrig hur det ska gå eller hur lång rehab de behöver. En sidensvans vaktade jag en hel eftermiddag. Nu började det regna så jag fick ta trasten och flytta till verandan under tak. Och så har jag fått studera en taltrast nära!

   Gillad av 1 person

   • Här har jag haft ett par incidenter i sommar. Den första var en björktrast som la sig ett tag i rabatten innan den flög vidare. Den andra var en hackspett som flög in i glasdörren bakom ryggen på mig – men studsade liksom upp och iväg direkt efteråt. Tur… men såg en bofink på vägen i våras som nog inte klarade sig… alltid ledsamt!

    Gilla

    • De sär studsande fåglarna har vi haft flera av, en igår och jag tror nu bestämt att det beror på att ljuset är annorlunda då träden vid tomtkanten är borta. Ja, det är alltid tråkigt att se fåglar som inte klarat sig.

     Gillad av 1 person

 6. Måste ha varit njutbara 25 minuters rehabilitering, för både dig och den lille Trasten! Du tog väldigt fina bilder, inte ofta man kommer en liten fågel så nära.

  Gilla

  • Det är väldigt speciellt att komma en vild fågel så nära, men lite nervöst innan man ser hur stackaren mår. Jag är glad över bilderna och att fotoljuset var med mig, mulet väder ger ofta bra bilder. Tack, Anita!

   Gilla

 7. fina bilder! känner igen det där att fåglar flög in i fönster från min bo på landet-period. dom flesta klarade sig och flög iväg efter lite vila. några dog och dom fick maken begrava.

  Gilla

  • Tack, Heanku! Det är väl något man får räkna med, även i stan om man bor i hus. Fågelbegravningar är oftast barnbarnen med på.

   Gilla

 8. Åh du har god hand med djur ..fåglar är jag lite rädd för fråga mig inte varför men det är jag.
  Har fått rädda några stycken jag oxå ändå fast jag tycker de är lite läskiga. Våra katter tog ju in sina byten för att visa hur duktiga jägare de var..hm..visst jag fick lägga en handuk över de vettskrämda små fåglarna och försiktigt lyfta ut dem till friheten. Alla gick dock inte att rädda de var för skadade av kattens framgång 😦
  Fina närbilder du kunde ta på den lilla söta fågeln.
  Kram

  Gilla

  • Vi har alla våra rädslor. Det kan inte vara så roligt att ta hand om fåglar som en katt tar in och lägger som present framför fötterna på en, det minns jag från när syster min hade katt. Tack, tant Otto! Jag är glad över bilderna, det är ju inte varje dag jag har tillfälle att fotografera fåglar.
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Vad skönt att den klarade sej. Fina bilder du fick på sjuklingen. Fick in en blåmes i lägenheten för några år sedan och hjälpte den ut i frihet. Tog den i en handduk och den var så liten och rädd.

  Gilla

  • Ja, det är alltid lite nervöst innan man ser att de klarar sig. En blåmes i lägenheten måste höra till ovanligheten, på vår glasveranda har vi ju ganska ofta besök och tyvärr i våras två döda fåglar som hittat in men inte ut. Det måste vara skrämmande för de små att någon fångar in dem. En kort stund innan de blir fria igen. Tack, Anki!

   Gilla

 10. Stackars liten. Tur att den hamnade hos dig. Någon annan hade kanske inte brytt sig. Vilket tillfälle att ta så fina bilder. Härligt att det gick bra för taltrasten.

  Gilla

  • Ja, de är alltid så ynkliga och chockade. Jag är väldigt glad över att kunna ta så närgångna fågelbilder, när de nu dimper ner hos mig. Igår var jag åter ute och letade utanför ett annat fönster när det dunsade till, men det måste ha varit en studsande fågel. Tack, Kristallina.

   Gillad av 1 person

 11. Verkligen en söt liten fågel. 🙂 Det är vanligt att fåglar flyger in i fönster, men i de flesta fall klarar de sig bra. 🙂 Fint gjort av dig att ta hand om den fina fågeln.

  Gilla

  • Oerhört näpen och söt var den och jag var glad, som jag har skrivit i kommentarerna, att jag kunde ta närbilder på den, jag som annars inte så ofta fotar fåglar och som inte orkar hantera ett teleobjektiv mer än korta stunder. Det är självklart för mig att ta hand om de små om jag är där och ser det.

   Gillad av 1 person

 12. Så fina bilder på fågeln och så snällt att du hjälpte den ❤

  Gilla

  • Tack, Carita! Det är självklart för mig att hjälpa en chockad och omtumlad fågel om jag är där och ser när den dunsar i.

   Gilla

 13. Det är en taltrast ja. Jag tänkte på det att så här års hör man dem sällan sjunga. De har fullt upp med sina ungar väl. Det känns märkligt när fåglar kommer en så nära. Jag hjälpte en sparvhök en gång. Den hade kommit in i ladan här hemma och kunde inte komma ut. De gånger jag har hållit en levande fågel i handen så har jag förvånats över att den är så stilla. Det har ju inte hänt ofta, men de gånger det har hänt så har de aldrig sprattlat utan varit helt – jag skulle skriva lugna, men nej – troligen mer paralyserade, men i alla fall stilla.
  Ellington

  Gilla

  • Det är märkligt, som att plötsligt anförtros något väldigt dyrbart att förvalta. Ett litet liv. En total närvarokänsla, en andlighet skulle jag nog vilja påstå. Som du säger, en stilla stund.

   Gillad av 1 person

 14. De små liven är sköra men väldigt tåliga.
  Trevligt att du ville ge din tid att ta hand om fågeln. mrs.J.

  Gilla

 15. En riktig liten sötnäbb fick du där. 🙂

  Gilla

 16. Bara så gott på rehab – finurligt fint!
  Kram

  Gilla

 17. Ja, du borde öppna fågelrehab i större skala. Du verkar ha helt rätt hand med fåglar, ju. 🙂

  // Kao

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: