Vild och galen

Vild och galen verkade den silverstreckade redan när den flög in på altanen, dansade runt på räcket, stod på huvudet och klev ner i askkoppen för att smaka på  körsbärskärnorna.  Sen hade jag den plötsligt  på min vänstra armbåge. Där satte den igång med att försöka få sig en slurk av något, jag vet inte vad. Förvånad tittade den på mig när det inte gav något resultat. När jag till slut klev ner från verandan för att visa de andra, flög den i väg och satte sig bland blommorna i blomlådan.

Jag borde vara van men jag blir nog nästan lika förvånad varje gång jag råkar ut för närgångna besök av dessa vackra.

Till den som tror att det bara var att föreviga av hjärtans lust när den satt där på min armbåge säger jag: Pröva själv.  Dagens motionspass kändes det som.

Fjärilsskugga

Fjäril fram

Upponer

Fjärilsarmbåge

Fjärilförvåning,jpg

Fjärilsfri

30 kommentarer på “Vild och galen”

 1. Vild, galen och mycket vacker.
  Du står på god fot med fjärilarna.
  Underbar bildserie.

  Gilla

  • Tack så mycket, RC! Jag är väldigt förtjust i de silverstreckade pärlemorfjärilarna, de är speciella på något sätt, just lite vilda och busiga.

   Gillad av 1 person

 2. Otroligt vacker och närgången fjäril.

  Gilla

 3. Vackert!

  Gilla

 4. Alldeles underbar är denna sommerfugl fjäril och fotografen likaså!
  Kram

  Gilla

 5. Jättefina bilder och jag vet, de är inte bara att föreviga hur lätt som helst. Man får jobba lite också 😉

  Gilla

  • Det som var knökigt var just att den satt på min onda arm och därtill på armbågen. Jag fick försöka vrida armen på olika sätt för att få den i fotovinkel och i andra handen hade jag systemkameran. För att få till rätt avstånd m.m. var det samma procedur där, haha, mycket omständligt och tungt att hantera kameran så. Men det gick med ett nödrop. Tack, Anita!

   Gilla

 6. Du vet vad jag har sagt om trädgårdens vackraste blomma! Lita på fjärilarna du. De har en kräsen smak och sätter sig inte på vad som helst! 🙂
  Fantastiskt snygga foton fick du på kuppen! 🙂

  Gilla

  • Haha, ja, det tänkte jag faktiskt på när jag gjorde inlägget, jag minns att du brukar säga det. En del fjärilar är busigare och roligare än andra och kan ge bra foton bara man hinner med. Tack, Bebest!

   Gilla

 7. Oj så vackra bilder!

  Gilla

 8. Så fantastiska bilder på den vackra fjärilen. Det är inte lätt att hinna med när dom far runt.
  Ha en skön helg

  Gilla

 9. jättefina bilder på en silversträckad! och det är ju helt galet att krypen söker upp dig, när jag får jaga dom för att försöka få till en bild. världen av allt lite orättvis… hihihi…..

  Gilla

  • Ja, haha, det kan synas så. Det har blivit en sommarvana att någon fjäril kommer och palperar mig med sin sugsnabel. Men de var svårflörtade i början av sommaren. Tack, Heanku!

   Gilla

 10. Vilka underbara bilder! Du har verkligen tur med dem eller så gillar fjärilar dig väldigt mycket.
  Jag kan se det framför mig. Hur du vrider armen hit och dit. Samtidigt som du försöker ta ett makrofoto med kameran i en! hand. Förstår vilken prestation det var. Då bleknar vilken sjukgymnast som helst.

  Gilla

  • Hahahahaha, den var bra, sjukgymnasten som bleknar, du har förstått det hela! Det verkar som om fjärilar och bromsar gillar mig. Det senare kunde jag lätt vara utan. Just i kväll var den lilla vinterflickan salig då en liten liten nattfjäril satte sig på hennes arm, som på mormor, tyckte hon. Tack, snälla Kristallina!

   Gillad av 1 person

 11. Så mjuka fina bilder på fjärilen, undrar om du är ”hon som kan prata med fjärilar”? De verkar trivas nära dig 🙂

  Gilla

 12. Kanon, ju 🙂
  Idag fick jag ett bistick . det första på minst 10-15 år. Sved som attan en stund, men sen gick det över. Tur man inte är allergisk. Skulle gärna vilja ha en så fantastisk kamera, men inte minst samma feeling för ögonblicket som du har.

  // Kao

  Gilla

  • Tack, Kao! Du måste vara försiktig ändå. Klia inte på stickstället. Förra sommaren fick min man två stick på benet. De kliade som tusan och han var på dem hela tiden, med den följden att på hösten fick han rosfeber, var jättesjuk och fick antibiotika och hot om inläggning om det inte blev bättre.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: