Rost är som rosor

Rost är lika vackert som rosor tyckte bloggvännen Kristallina och man behöver ju inte välja, här är ett fång rosor från min trädgård, varsågoda!  Hittade en gammal bild, tagen med min lilla Fuji Finepix F30, en kamera som jag verkligen tyckte om och som jag fortfarande saknar. Glömde den ute i regnet, suck.

Rosor är lättskötta växter, har jag alltid tyckt, men förra sommaren slet jag mitt hår och deppade ihop då alla rosor hade drabbats av nåt elände som krullade ihop alla blad. Jag klippte och klippte och uppenbarligen hjälpte min febrila attack, för rosorna är åter friska och vackra.

Bilden påminner mig om att jag skrivit i ABOUT att jag har snittblommor på toaletten. Jag får skyndsamt ställa dit ett fång med sköna blomster igen. Om någon skulle kolla.

42 kommentarer på “Rost är som rosor”

 1. Vacker rosbukett.
  Själv har jag en mängd konstgjorda blommor och växter på min toalett. Piggar upp odören. Haha!

  Gilla

 2. Vacker fångst. Jag har sällan blommor hemma. Jag tycker synd om dem.

  Gilla

  • Tack, Antonia. Ja, då blir det svårt. Är det kanske lättare om du inte själv har plockat dem?

   Gilla

   • Lite lättare, men jag råkar alltid ut för att blommorna jag köper inte håller. Även om jag tycker att vissna blommor är vackra, men jag vill gärna njuta av när de är hela och fina också.

    Gilla

    • Visst är det trist om blommor vissnar i förtid. Det svåra är att veta hur länge de stått i affären. Och alla vissnar inte vackert.

     Gilla

     • Så sant som det är sagt.

      Gilla

      • Jag tycker att det skulle stå på en skylt i affären.

       Gilla

       • Pengar pratar, hunden skäller. Som vi säger i mitt hemland.

        Gilla

        • Roligt och talande uttryck. När jag blir tillräckligt irriterad så gör jag något åt det. Jag har nog nämnt det någonstans tidigare: Jag tog kontakt med tulpanleverantören för att klaga på att alla deras buketter innehöll tulpaner med kronblad som var nedböjda och satt fast i plasten. De ramlade av när man satte blommorna i vas. De skrev att det var affärerna som skulle sortera bort sådana blommor, de kunde fastna när de växte i sina förpackningar. Jag fick två stycken presentkort som tack för infon. Sen dröjde det ett tag, men en vacker dag sålde Ica-affären ut blommor som var lite defekta, då var man ju medveten om vad man köpte att en eller ett par blommor i buketten inte var ok. Hurra, jag påverkade!

         Gilla

         • Det var ju bra att du lyckades. Jag har pratar med butiken angående andra saker. Och det är utan resultat. Förklaringen var att det var inte själva butiken som bestämmer utan leverantörer. Det handlade om tvättmedel.
          Men nyligen pratade också om nåt dock minns jag inte vad det var. Nåt jag brukade handla som sen var vips borta.
          Vilket händer nu alldeles för ofta också.
          Så det var verkligen tur att de hörsammade dig.

          Gilla

          • Ja, det gäller att ta det till rätt nivå. Nu var det leverantören som sa ifrån till affären, tydligen. Jag har också klagat på förpackningar, balsamflaskor som man inte kan klämma ut balsam ifrån och fick även där ”belöningar” men jag har inte kollat om de har gjort någon förändring. Det är ju ett lite större projekt.

           Att varor försvinner ligger oftast hos leverantören, som den tofuglass vi brukade köpa, de levererar inte längre till vår affär.

           Gilla

          • Det senaste jag får jaga nu är min grönsaksbuljong i pulverform. Hel plötslig är den borta i alla affärer som jag brukar handla. Det är den mest praktiska smakform jag använder. Och jag använder den nästan i allt.
           Och en annat som försvann är mina snabbpastarätter från knorr Spaghetteria. Jag vet det klassas som skräp men otroligt bra att ha när man ligger sjuk och inte kan laga mat. Är man singel så måste man ha såna saker. Klar på 10 minuter. Nu är de borta. Arg.

           Gilla

          • Buljonger i pulverform saknar jag också. Det är nog inte bara singlar som behöver snabbmat. Man orkar inte alltid laga mat från grunden.

           Gilla

          • Undrar förstår vem som bestämmer över sånt. Och varför kan man inte få det i förväg? Som när man fasade ut glödlamporna.

           Gilla

          • Det är inte lätt att få reda på, det är nog olika skäl. Jag saknar min kakmascara, blir inte van vid de flytande hur jag än försöker.

           Gilla

          • Och det var länge sen den försvann. Dagens unga vet inte ens vad de missar.

           Gilla

          • Nej, inte så länge sen. Det har funnits ett märke, men nu finns det inte i affärerna längre. Jag får beställa på nätet.

           .
           Det här blominlägget seglade iväg till något helt annat än rosor, haha!

           Gilla

          • Eh… spelar roll! 😂

           Gilla

          • Nej, det gör det ju inte!

           Gillad av 1 person

 3. Härligt foto! Rost är vackert på bild, men det finns mycket som är vackert att föreviga. Det är tur att man kan variera sig 😉
  Och nej, några snittblommor i badrummet hittar du inte hos mig. Jag är usel på att sköta blommor så jag har inte många alls inomhus 😉

  Gilla

  • Tack, Anneri! Visst är det så, det skulle bli tjatigt med bara rost. Just nu har jag krukväxter i både badrum och gästtoa, De behöver ingen större omvårdnad, bara en skvätt av tandborstvattnet då och då.

   Gillad av 1 person

 4. Rost och ros. Man kan tala om frostrosor, som det kan bli på fönstret. Och visst finns det rostrosor, som kan breda ut sig på metallytor. Vackert för det estetiskt riktade ögat. En styggelse för den som ska besiktiga sin bil. Skilda perspektiv, skilda upplevelser.
  Ellington

  Gilla

  • Precis så gick mina tankar, från ros och rost till rostros och frostros. Jag scannar alltid av containrar för att hitta rostrosor eller andra av rostens vackra konstverk. Självklart vill man inte ha rost på sin bil, men bilen på bilskroten blir skönare när förfallet blir synligt.

   Gillad av 1 person

   • Och sen började mina tankar gå lite i tangentens riktning. Helt bara associationer med ord och ljud blev det rostros, rosrost, ris och ros, ris och kras. Frost och fras och tabberas och lingonmos. Och tillbaks till rost och frost och – ja, då tänker jag på frost som nyper. Nypon. Och så bryts det hela av med – tranbär.
    Ellington (galna tankar på Stadsbiblioteket i Göteborg)

    Gillad av 1 person

 5. Rost är vackert – javisst! Och rosor likaså 🙂

  Gilla

 6. Nu blir det lite virrigt här. Bara för att jag läste kommentarerna.
  Kul att du visar rosor efter min jämförelse med rost och att jag gav upphov till det. Härligt att kunna plocka en så vacker bukett i sin trädgård.
  Jag har också levande blommor i badrummet. De finns överallt t.o.m. i trappuppgången ha…ha… (mina stackars grannar).
  Saknar samma produkter i affären som Antonia men när det gäller buljong i pulverform så ska det finnas hos Lidl. Ska kolla upp det nästa gång jag är där. Hoppas det är sant.
  Ha en trevlig helg!

  Gilla

  • Ja, det blev en salig blandning, började med blommor och landade i buljongpulver.
   I år har det varit ett riktigt rosenår, enligt dottern som vattnat vår trädgård när vi har varit på torpet. Hon har plockat många buketter till sina gravbesök. Dina grannar är säkert bara glada över blommorna i trappuppgången!
   .
   Antonia blir nog själaglad om du hittar buljongen, vi har vant oss vid kuber efter lite muttrande.
   Detsamma, Kristallina och tack för inspirationen!

   Gillad av 1 person

 7. Nä nu blev i alla fall jag nervös! Börja publicera bilder på helt normala saker så där, sånt om vi andra kvinnor gör hela tiden…

  Gilla

 8. Vakert. Rosor är min favorit. Rosor och pioner.
  // Kao

  Gilla

 9. Ja rosor i ett rostigt krus är ändå alltid rosor för att nu vrida lite på Frödings välkända rad i i dikten Idealis och realism. 🙂

  Gilla

 10. Mitt efternamn börjar på rost. Det är också fint.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: