Kyrkbesök i skymningen

Av: Jag

17 09, 2017

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, himmel, photography, photos, sommar, träd

53 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:48mm
ISO:280
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

En av de vackra kvällarna på Öland (Ja!) gick promenaden till Källa gamla kyrka. Det är en medeltida kyrka där överdelen använts som försvarsbyggnad. Nu är kyrkan inte i bruk annat än vid konserter och bröllop. Insidan är oss förborgad då vi var där utanför turistsäsongen.

Rosa moln

Gravstenar

Grönt tak,jpg

Tre fönster

Fönsterspegling

Glugg

Blått fönster

Solfösnter

Portal

Trädet

Källa kyrka

53 kommentarer på “Kyrkbesök i skymningen”

 1. Vackra foton! Det var lite samma för oss, mycket var ännu stängt då vi också för där utanför turistsäsongen. Men å andra sidan slapp vi trängas 😉

  Gilla

 2. Vilken fantastiskt fin bildserie med många vackra inslag. Visst är det spännande med så här gamla byggnader med sin historia som man kanske inte alltid vet så mycket om. Hoppas du har det fint på Öland!! Fast det syns det ju att du har 🙂

  Gilla

  • Tack snälla Anita! Vissa gamla byggnader talar till en, det hade varit roligt med en guidad tur just här men å andra sidan fick jag fota i fred. Jag är hemma nu, men kroppen vill vila efter alla strapatser och äventyr.

   Gillad av 1 person

 3. Mycket vacker kyrka som säkert bär på många minnen.
  Härlig bildserie.

  Gilla

  • Om väggarna kunde tala… säger man ju. Lite viskar de ändå. Tänk att använda en kyrka till försvarsbyggnad, men Källa hade en viktigt hamn. Tack, RC!

   Gillad av 1 person

 4. Vacker stor kyrka och stämningsfulla bilder. Du KAN verkligen skapa med bilder.

  Gilla

 5. Det finns en rå skönhet i den kyrkan och omgivningen. Annorlunda kyrkogård tillhör naturligtvis helheten. Helheten är lite skräckinjagande.
  Gillar verkligen bilden med speglingen i fönstret. Fantastisk och som du vet är jag svag för sånt.

  Gilla

  • Så kan man nog uttrycka de, en rå skönhet. Det fanns inget skräckinjagande med kyrkan och kyrkogården, det är nog jag som skapar den stämningen med silhuettbilderna. De liggande gravvårdarna är vackra, men jag ångrar att jag inte försökte läsa på dem, jag var för upptagen med fotandet. Ser du hur solen lyser på rakt på det som står upp? Jag vet att du gillar speglingar, har nog det i tankarna när jag fotar sånt, vi är två om det. Tack, Antonia.

   Gilla

   • Det är det som är så roligt med fotandet att man kan skapa utan att man ställer till med en massa rekvisita. Att man utnyttjar ljuset det befintliga. En mycket bra serie.

    Gilla

    • Tack igen, Antonia. Precis så, det befintliga ljuset. Många gånger får man foga sig i det som är men ibland kan man planera eller ta tillfället i akt så att man får det naturljus man önskar.

     Gillad av 1 person

 6. Underbara, stämningsfulla bilder! Gamla kyrkor är alltid fascinerande. Synd att ni inte kunde ta er en titt på insidan. ”Fönsterspegling” och ”portal” är mina favoriter.

  Gilla

  • Tack så mycket, Kristallina! Gamla kyrkor har en speciell aura och här hjälpte skymningen till att fånga den, jag hade tur. Hade gärna besett insidan också, men fönstertitten gav upphov till fönsterspeglingen. Portalen var oemotståndlig med solnedgången, lite bökigt bara att få till bilden utan stolpar och dyl. Backa, backa, vrida till vänster, nej, höger… och där satt den.

   Gillad av 1 person

 7. Underbara bilder.

  Gilla

 8. Verkligen vackra bilder du tagit på den
  gamla kyrkan. 🙂

  Gilla

 9. vackra blåtonade bilder. kanske var du där i skymningen?

  Gilla

  • Ja, det står i rubriken, Kyrkbesök i skymningen, haha. Det är inte bara blåtonat, i vissa bilder blir det lite rosatonat, som fasaden, fönsterbågar och den uppstående gravstenen som står och lyser i kvällssolen. Tack, Heanku!

   Gilla

 10. Underbar bildserie på kyrkan och himlen. Fösterspeglingen och första molnbilden är mina favoriter.

  Gilla

  • Tack, Anki! Fönsterspeglingen blev populär och jag gillar den själv. De rodnande molnen fick jag syn på när vi gick från stugan och jag anade att det kunde bli bra. Jag blev nöjd med besöket.

   Gilla

 11. Så roligt att du varit på resa! En vacker gammal stenkyrka från länge sedan, vilken spännande funktion byggnaden hade då – kyrka i markplan och försvar på övervåningen.
  Underbara bilder, bild nummer fem blev min favorit denna gång.
  Kul att du ger oss livstecken på ditt fina sätt 🙂
  Kram

  Gilla

  • Det var en liten resa med många nya intryck och skönhetsupplevelser. Nu smälter jag intrycken och försöker få någon reda på alla bilder, lite i taget, klickandet och datorsittandet är inte det bästa för kroppen. Den gamla kyrkan har en spännande historia som man kan hitta på nätet. Tack, snälla Tove, nu ska jag nog komma med fler inlägg igen.
   Kram

   Gilla

 12. Visst är den stämningsfull! Hela landskapet är njutbart.

  Jag projekterade senaste omläggningen av spåntaket. Det blev kluven ek vilket normalt inte läggs idag (spån av kluven ek alltså). Gillar mitt yrke, tro mej! Mina bilder därifrån är inte lika stämningsfyllda utan arbetsrelaterade dagsljusbilder 😉

  Gilla

  • Jag anar (haha!) att du gillar ditt yrke, himla roligt att taket är ”ditt”! Om jag får länken kan jag läsa och titta lite mer. Det var rena turen att vädret blev sådant att det lockade till en kvällspromenad och fint fotoljus. Det regnade bra mycket på Öland.

   Gilla

 13. Alla bilder är vackra som de brukar…men bild nummer två är magisk med ljus, färg och motiv, min favorit! 🙂

  Gilla

 14. Jag förstår inte riktigt den femte bilden och vad som visas, även om den är fin, liksom den åttonde.

  Gilla

 15. Makalösa bilder och tacksamt motiv. Och att det var kväll gjorde susen. Det utnyttjade du på ett föredömligt sätt.

  /Skvitt

  Gilla

 16. Kyrkofönstret, det mörkblå himlen och trädsiluetterna är jättebra.

  Gilla

 17. Vilken spännande plats och du har verkligen fångat en känsla. Bilden där grenarna speglar sig, den med kyrkfönstret och träden i siluett… Säger bara WOW!!! Ser ut som en dubbelexponering. SÅ himla snygg och spännande!

  Gilla

  • Tack så mycket, Susanne! Den här gamla kyrkan låg nära oss, på promenadavstånd så när kvällen visade sig från sin bästa sida… Bilden med fönstret är en genomsyn med just dubbelexponeringseffekt genom att det blir flera lager. Jag fotar genom ett fönster och ut på andra sidan.

   Gillad av 1 person

 18. Direkt vacke byggnad är inte den kyrkan men den duger till sitt ändamål vad jag tycka! 🙂

  Gilla

  • Den används nu inte så mycket nuförtiden. Men jag tycker att den var till sin fördel i skymningen och vacker för mig. Jag var nöjd med bilderna och hade en trevlig stund vid kyrkan.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: