Håll i hatten

Av: Jag

18 09, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, sommar, träd

53 kommentarer

Bländare:f/5
Focal Length:28mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Vridna

Vi körde alltså rakt in i regnet på Ölandsbron och regnet envisades med att blöta ner oss i tre dygn, vill jag minnas, innan det blev lite uppehåll. Det var en utmaning att hitta sätt att fota så att kameran inte fick hicka, men jag kan inte påstå att vi annars led av att det regnade, tvärtom, det kändes som ett äventyr. Här är vi vid norra udden, hade tänkt oss till fyren, men där vände vi, det blåste så dant att vi beslöt oss för att återkomma. Ni ser ju hur träden ser ut.

53 kommentarer på “Håll i hatten”

 1. Fantastiska bilder och lika fantastiskt hur miljön kan påverka träden.

  /Skvitt

  Gilla

 2. Vilken helt underbar skog! En äkta trollskog med mossig mark och spretande kala träd. Där skulle jag gärna vandrat med kameran. Jättefina bilder som verkligen fömedlar känslan av att just, Trollskog.

  Gilla

  • Ja, träden var verkligen skulpturalt vackra, det ser ut som om de dansar. Här blev det supersnabb fotografering då regnet ökade på och jag inte hade något skydd för kameran. Redan de följande bilderna fick regnfläckar. Det som kallas Trollskogen finns på motsatta sidan udden, den nordöstra. Vi gick ungefär en kilometer in i den, men där såg träden ganska normala ut. Vi vände, hela slingan kändes för lång i regnet. Men jag har förstått att där finns den här typen av träd. Tack, Anita!

   Gillad av 1 person

 3. Wow, vilka häftiga träd!
  Där skulle jag vilja gå vilse och bli räddad av Harry Potter.
  Underbara bilder!

  Gilla

 4. Häftiga bilder, ser ut som ett konstverk. 🙂 Jag tror det är marken som påverkat träden, som säkert blivit planterade. I Sölvesborg planterade de tallar på en liten holme på kanske 60-70-talet, som fick sågas ner för de trivdes inte där. Om det var jorden eller vattnet (havsvatten) eller en kombination, vet jag inte.

  Gilla

  • Tack, John! Ja, naturen är duktig på konstverk och här bidrar regnet till att trädstammarna framträder extra. Jag skulle tro att det är både jordmån och vindar som får träden att se ut så här, de står närmast stranden vid Långe Erik och där blåser det ofta.

   Gillad av 1 person

 5. Wow för de träden – mycket blåst ja 🙂
  Kram

  Gilla

 6. Snacka om martallar. Snacka om ”stormy weather…”

  Gilla

 7. Helt underbara bilder på den makalösa naturen! 🙂

  Gilla

 8. Vindpinade träd är så vackra. Dina bilder också.

  Gilla

 9. helt underbara bilder! jag hamnar nästan i en bok av Anne Bronte!

  Gilla

 10. Man skulle kunna tro att de blir levande vilken sekund som helst. Springer eller dansar iväg. Hade jag varit en författare hade jag säkert skrivit en novell ikväll. Helt underbara bilder!

  Gilla

  • Tack, Kristallina, så roligt att du gillar bilderna och blir inspirerad! Som jag skrev tidigare så hade jag kunnat fota länge om inte om (som var regnet) hade funnits. Nu fick jag handla snabbt.

   Gillad av 1 person

 11. Härligt mystiskt på något sätt, fängslande! Och som Kristallina skriver – som om de kunde börja leva de där armarna 🙂

  Gilla

  • Visst är de härliga de här strandtallarna! Jag blev glatt överraskad när jag såg dem, kunde ha stannat längre med dem om inte blåsten hade varit närmast storm.

   Gilla

 12. Vindpinade träd vid kusterna är verkligen fantasieggande! Sådana här talldungar har nog oftast planterats för att skydda mot vinden. På Öland gissar jag att de skapade lä så åkrarnas tunna mylla inte skulle blåsa bort. På den halländska västkusten där jag växte upp planterade man tall för att stoppa sandflykten. Sanden blåste in över land och begravde åkermarken. Det finns sådana sandhedar miltals inåt landet. Min farmor, född 1893, berättade att de som skolbarn fick vara med och plantera tallplantor nere vid Skrea. Och min mamma, född 1916 fick göra detsamma. Så det var flera generationers arbete att bygga upp det skyddet, som också fungerade som planerat.
  Ellington

  Gilla

  • Ja, vi älskar det som är annorlunda och skulpturalt. Vad jag minns finns just inga åkrar på nordligaste Öland, men min tanke var också att träden fanns närmast stranden för att skapa lä. Intressant det du berättar om farmor och din mor och plantering mot sandflykten. Jag minns från min Indienresa för ca femton år sedan att kvinnor planterade något på stranden och förmodligen var det just mot blåst och sand. Vid tillfälle ska jag plocka fram mina bilder och kolla.

   Gillad av 1 person

 13. Så sagolikt vackert. Jag behövde se bilderna för att må lite bättre.

  Gilla

  • Tack snälla Antonia! Hoppas att du mår bättre i dag!

   Gilla

   • Det klingar av nu, men det är andra gången den här månaden. Ger mig oro och tog ur mig mycket energi.

    Gilla

     • Jag vet inte. Nåt sånt. Det är nån sorts spänningshuvudvärk där jag har ont över pannan, ner på sidorna över halsen sen smärtan fortsätter ner på vänstersidan av kroppen och slutar vid midjan. När det är dom värst får jag ont i öronen halsen och över ögonen. Nacken är som en betongnacken och går knappt att röra.
      Jag är fortfarande matt och känner fortfarande av det mesta men inte längre så besvärande.

      Gilla

      • Vad jobbigt. Jag känner igen det där med smärta ner på ena sidan av kroppen. Min läkare sa att det ju finns sånt som kroppsmigrän. Nu får du vila så att du mår bra igen.

       Gilla

       • Fattas bara det. Kroppsmigrän. Jag hade 6 månader utan smärtor. Ingen migrän ingen ryggont. Jag var så lycklig. Och nu kroppsmigrän!!!
        Och jag antar att inget att göra. Har lust att grina.

        Gilla

 14. ”Håll i katten” tar jag till mig.
  Annars. lustiga knotiga gubbar du träffade där.

  Gilla

 15. Naturen i sin vackraste skapelse. Tagen av väder och vind… Så snyggt och spännande. Tänk vilket vackert land vi bor i och vad gör väl det att det inte är strålande sol… Finns bara dåliga kläder och dessutom blir många bilder mer effektfulla med väderlek utan sol. Riktigt snyggt!!

  Gilla

  • Tack, Susanne! Det är spännande att hitta lite annorlunda träd, formade av väder och vind, mitt i ovädret ger det lite extra dramatik. Att solen inte lyste på oss gjorde det hela till ett äventyr under regndagarna. Så mycket skönare sedan när det blev uppehåll. Och vi hade både regnkläder, stövlar och paraply (så småningom, till kameran). Visst blir fotona bättre, mer mättade än i strålande sol.

   Gillad av 1 person

 16. Spännade former de vindpinade träden fått! 🙂

  Gilla

 17. Wow så snygg stor bild … wow och åter wow/kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: