Mormors panna

Av: Jag

22 09, 2017

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, fordon, foto, fotografi, foton, höst, photography, photos, rost, sommar

41 kommentarer

Bländare:f/5
Focal Length:42mm
ISO:500
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Mitt i skogen och mitt i regnet på norra Öland stötte vi plötsligt på Böda skogsjärnväg, numera en museijärnväg. Ivrig att kunna fota trots hällregnet slet jag till mig paraplyet och det gick ju riktigt bra efter lite övning. Gladast blev jag när jag mellan lokstallarna hittade dessa vackra pannor. Jag tror att jag rös av lycka när jag såg nitarna.

Tyvärr fanns inga lok synliga, de vilade nog i sina stallar. 4, 2 km järnväg transporterar sommartid folk till Trollskogen och åter till Fagerrör. Sista turerna går under skördefesten i slutet av september.

Vagnar

Stockar

Tank

Spår

41 kommentarer på “Mormors panna”

  1. Wow! Förstår att du blev lycklig! ❤🚂

    Gilla

  2. Rostigt värre! Förstår att du gillade det 🙂
    Det där var något vi helt missade när vi var på Öland i våras. Kanske det får bli ett återbesök 🙂

    Gilla

  3. Så mycket en skog kan gömma oc bjuda på. Favorit bilden är den sista. Jag gillar hur rälsen vaktas av de röda växelbojorna.

    Gillad av 1 person

  4. Wow, så häftigt!
    Underbar smalspårig järnväg. Man kan blunda och föreställa sig ångvisslan i skogen. Bilderna på de gamla ångpannorna är mums.
    En härlig samling bilder.

    Gilla

    • Tack, vännen. Jag tog förstås en massa andra bilder på travar med sliprar, syllar och annat, men jag kan ju inte plåga er med allt. Ångpannornas nitmönster, färger som förstärktes av regnet och de bulliga formerna knäböjde jag inför. En av pannorna var fullskriven med siffror, såg du det?

      Gillad av 1 person

  5. Härliga bilder. 🙂 När man ser pannorna kan man se vilket gediget hantverk de gjorde förr.

    Gilla

  6. Du och dina foton sprider lyckan 🙂 Alldeles fint och jaa du vet!!
    kram

    Gilla

    • Tack, rara Tove, du gör mig så glad med dina kommentarer. Jag hade svårt att kommentera hos dig, men ska försöka igen.
      Kram

      Gilla

  7. Great place and shots! 🙂

    Gilla

  8. Så vackert och underbart fångat av dig!

    Gilla

  9. Riktigt underbara ljuvliga bilder av gamla saker. De där spåren i skogen är särskilt fascinerande, men allt är på något sätt trolskt och vackert!

    Gilla

    • Tack, Carita! Som jag skrev någonstans tidigare så gjorde regnet att det kändes som ett äventyr. När jag kom på att det gick bra att hålla paraply för att skona kameran så var det bara att köra på. Visst var det trolskt mitt i skogen!

      Gilla

  10. vilken lycka att få se dom! jag fröstår precis att du går igång på nitarna. så himla kul att du kom dit och kan dela med dig bilder att gå igång på, för mig iallafall! tack!! dom andra bilderna går heller inte av för hackor.

    Gilla

    • Tack snälla Heanku! Så kul att du gillar nitarna, jag har hittat dem på ett annat ställe också under resan, bilder kommer senare. Så roligt med din så positiva reaktion! Jag blev som sagt var väldigt upprymd när jag fick syn på dem.

      Gilla

  11. Wow vilka bilder. Pannan är underbar med sina nitar och rostiga detaljer.

    Gilla

    • Tack så mycket, Anki! Det är två gamla pannor, Mormors och Karolinas, det är de två loken som de fortfarande kör. Det ena är inlånat men Mormor är ursprunglig.

      Gilla

  12. Oj så vackra bilder och vilket äventyr! 🙂

    Gilla

  13. Nitarna är ren lycka. Så vackert! Har aldrig sett sådana pannor. Fick titta länge på dem och beundrade handverket. Sista bilden på spåren är också underbar. Vilket djup det blev i bilden. Härligt, härligt…….! Ren njutning att titta på dina bilder.

    Gilla

    • Nej, jag hade heller aldrig sett sådana och som jag skriver, så blev jag hänförd. Visst blir man imponerad av hantverket! Tack, snälla Kristallina. Jag tog förstås många fler bilder, men man vill inte skapa för långa inlägg.

      Gillad av 1 person

  14. Du kan t o m göra gammal järnvägsräls vacker! Tack för att du hjälper mig att se det fina i det vardagligt fula.

    Gilla

  15. De gamla vagnarna och delarna är i mångt mer tilltalande för ögat och känslan än de moderna motsvarigheterna. 🙂

    Gilla

  16. Sista bilden tilltalar mig bäst … wow /kram

    Gilla


Lämna en kommentar