Bloggkrasch

”Bug fixes are prioritised based on how serious they are and how many users they affect. You are using a retired theme that is only still active on a handful of sites at this point, which means it’s not a big priority to fix.”

Det var det senaste beskedet från WP-supporten efter att jag för en och en halv månad sedan undrade varför mina bilder plötsligt krympte i storlek. Jag valde mitt bloggtema för dess renhet och minimalims, för bakgrundsfärgen som varierar efter bilden och på köpet fick jag dessutom ett bildbaserat arkiv, något som har förenklat mycket när jag själv letar efter äldre inlägg. En fotoblogg med ett bildbaserat bildarkiv är genialiskt, men det finns inte i något annat bloggtema, har jag förstått.

Efter kommunikation med supporten stod det så småningom klart att det var en förändring som WP hade gjort som orsakade bildproblemen. Jag har frågat er hur bilderna ser ut och de flesta verkar inte se någon skillnad mot förr. Det visade sig vara kopplat till min Macs retinaskärm.

Nedan två skärmavbilder. Den ena visar hur jag ser mina inlägg på Macen. Fotot ska egentligen fylla den mörkare delen, men på min skärm krymper bilden. Den andra  skärmdumpen visar mitt inläggsarkiv. Bilden ska täcka hela fyrkanten men har krympt till en fjärdedel. Nästan omöjligt att se vad bilden förställer så jag får lita på mitt goda minne när jag letar.

Först lät det som om det skulle rättas till, så att även jag själv kan ha kontroll över hur mina bilder ter sig, men nu verkar det som om jag får ge upp det här temat och hitta ett annat. Sånt görs inte i ett nafs. Jag har drabbats av teknikstress även för övrigt, så just nu sliter jag mitt hår.

För den som orkade läsa ända hit kan jag tala om att jag har uppdaterat förra inlägget med en bild på höstpojken.

90 kommentarer på “Bloggkrasch”

 1. Tråkigt att läsa svaret från supporten. De visar inget större intresse av att fixa till detta. Själv använder jag PC och inte Mac. Har förhållandevis fungerat smärtfritt genom åren. Jag startade blogga hos WordPress 2007. Mitt tema finns fortfarande kvar. Tack och lov! Jag har många gånger funderat på ett köpa mig ett tema men … nej. Men då inte något av WordPress teman utan från någon utomstående.
  Jag kör på så länge det håller. Nästa månad firar jag 10 år hos WordPress.
  Var rädd om håret!

  Gilla

  • Ja, jag blev lite modlös efter att först ha levt på hoppet, de skulle titta på det, sas det och nu det här beskedet. Jag har haft Mac sen jag fick min första lilla sv/vita MacBook för… ska jag tro tjugo år sedan och jag är fast. Jag har bara bloggat i sex år, eller bara och bara. Känner mig trött på strul. Ett av teknikproblemen är löst så det finns hopp om håret. Tio år i bloggvärlden är imponerande.

   Gilla

 2. Att klicka på ”Gilla” känns inte helt rätt här. Fy sjutton vad jobbigt när det inte fungerar som man vill och man inte heller får den hjälp man förväntar sig. Har alltid gillat ditt bloggtema och har till och med letat efter det för att själv testa. Nu har jag en förklaring på varför jag inte fann det.

  Vad jag inte riktigt förstår är det ditt så kallade inläggsarkiv. Alla bilder som man lägger ut hamnar väl i ett arkiv, oavsett tema 😕 Kanske jag missförstår, men att se bilderna i sitt arkiv som som du gör nu fungerar naturligtvis inte.

  Att byta tema tar tid, väldigt mycket tid, jag vet. Först att hitta ett tema som passar hur man tänkts sig att man vill ha det, det finns ju ganska så många att välja mellan. Sen ska man lära sig att behärska det också men det tror jag att du klarar galant.

  De gånger jag bytt tema, och det är ganska så många gånger sen jag började blogga år 2011, det oönskade som kan hända men inte betyder att det måste hända, det är att alla tidigare inlägg blir en enda röra då det blir en konflikt mellan det gamla temat och det nya. Texter hoppar och bilder försvinner. Därför väljer jag oftast när jag byter tema att avsluta det gamla genom att ge en länk till den nya och helt enkelt börja på nytt. Sist gjorde jag inte det för att det inte behövdes. Mina tidigare inlägg klarade av att anpassa sig till det nya temat, tack o lov. Är nöjd med det jag har, det är ett gratistema sammtidigt som jag har två som jag betalt för, använt ett tag och sen bytt, de ligger i viloläge ;-).

  Hoppas verkligen att det löser sig så du kan fortsätta med det tema du är van vid. Om inte, att du trots allt orkar med att leta efter något nytt. Håller mina båda tummar extra hårt för att det här kommer att sluta bra!!!

  Bilden på Höstpojken är helt underbar!!!

  Gilla

  • Det är skillnad på arkiv för inläggen och bildbiblioteket. I bildbiblioteket finns även bilder som kanske inte har blivit ett inlägg och det är synligt bara för bloggaren. De flesta bloggar har inläggen som rubriker, men mina inlägg (utom senast inlagt) presenteras med en bild och klickar man på den så kommer man till inlägget. Arkivet finns både månadsvis nertill och högst upp till höger vid About. Jag tycker att det är otroligt åskådligt, bland annat för mig själv om jag vill se vilken typ av bilder jag har publicerat för att inte blir för tjatig. På nåt sätt helt självklart för en fotoblogg att använda foton i arkivet. Men även för den som bara vill titta runt torde det vara ett lätt sätt att snabbkolla på.
   .

   Jag kollade runt tidigare bland teman och såg att antalet fotogratisbloggar inte var så stort. Testade några och såg att det nog skulle gå bra att byta utan att det blev rörigt. Men jag hittade inget som jag föll för direkt. Sen funderar jag på att göra en bok av blogginläggen, men då måste jag göra det innan jag byter tema, för det är ju det utseendet jag vill komma ihåg, det vore synd att inte ha färgmatchningen kvar någonstans. Men vad jag förstår så får man inte med kommentarerna. Mycket att tänka på och min lilla hjärna är stressad. Det kanske ändå är bäst att göra som du tipsar, ha en länk till en ny blogg i den gamla, då ligger den ju kvar?
   .

   Tack för ditt stöd och dina tips och funderingar, Anita. Visst är han go den lille.

   Gilla

 3. Ogilla! Temat är ju så passande med färganpassad bakgrund att det lär bli svårt att hitta ett lika bra. Nonchalant av wp må jag säga. Dom vill ha in dej i ett betaltema.

  Gilla

  • Jag tror som du och känner att jag inte har rätt att kräva något för att temat är gratis. Men även från supporthåll säger man att det här temat är unikt, varför inte då hålla det i gång och även förbättra det? Jag hade velat ha möjligheten att ibland själv välja färg på bakgrunden i ett inlägg när jag tyckte att det skar sig.

   Gilla

 4. Hmm detta med tekniken är stress!!! Jag har flera gånger upplevt att WP ändrar utseende och funktion på det tema man har…jobbigt. Jag tycker också att det är syna att man inte kan få support på svenska…det är trots allt många som använder WP i Sverige och ibland är det svårt med fackord.

  Gilla

  • Ja, just nu känns det som om det är det enda jag har i huvudet. Datorn är full med foton och behöver tömmas, vi ska skaffa en ny tv äntligen och då måste jag begripa vad jag köper. Nytt abonnemang, fiberuppkoppling, bloggen, uppdateringar i mobilen som tjatar om att jag ska lära mig mer…. jag tror jag sätter mig i en koja i skogen.
   .
   Ja, Wp gör ändringar och jag har tyckt till om dem när de inte har varit bra. Även bildstorleken har ändrats tidigare men den ändrades tillbaka. Det finns en svensk supportsida men där händer inget, den verkar inte vara aktiv. Jag håller med om att det inte är lätt med alla termer på engelska, men vad gör man, det är bara låtsas dom det regnar.

   Gillad av 1 person

   • Hjälp jag känner din stress ända hit 😉 Kan du köpa en extern hårddisk och spara alla foton där? Så gör jag för att få bort stressen…tänk om datorn pajar. Jag laddar in på hårddisken varje månad och nu känner jag mig mycket lugnare. Som jag skrev till dig för länge sedan så försvann alla mina bilder på långt tid vid ett åskväder och datorn pajade. Jag tänkte att jag ska aldrig sätta mig i den sitsen igen.
    Vidare förstår jag att allt det andra stressar…me fixa dina foto säkert så kan du bättre fokusera på det övriga 😀

    Gilla

    • Jag har flera externa hårddiskar, det är bara det att jag öser på med foton och har ingen disciplin för att föra över regelbundet. Man borde ju lagra automatiskt i nåt moln eller så men jag har inte riktigt litat på det. Du har rätt, jag måste fixa det först så att jag kan känna mig lugnare. Det är superstressande med meddelandet som dyker upp hela tiden: ”Du har nästan inget utrymme kvar…” Fy så hemskt med en kraschad dator! Jag har haft en dator som har kraschat men det var innan jag hade börjat fota digitalt. Det var nog så hemskt med alla dokument som förlorades.

     Gilla

     • Ja jag var mycket ledsen en lång tid när alla mina foton försvann. Men hur jag än sörjde och var förbannad så kom de aldrig tillbaka 😀 Bara att acceptera och gå vidare…men ärligt så tänker jag på dessa bilder än i dag ibland 😀
      Jag har ett system så att alla fotade bilder som jag vill spara, lägger jag i en mapp för varje enskild månad och år.
      Tidigare hade jag andra system med olika kategorier…men jag kom fram till att en hel månad är en bra kategori…jag vet ju ungefär vad som är varje månad och det blir relativt lätt att leta det jag söker 🙂

      Gilla

 5. Har sett ett annat tema med färganpassad bakgrund (under förutsättning att en använder ”bildlayouten” eller något sådant) som heter Ryu (tror jag). Inte det smala, slimmade som du använder och hur bildarkivet fungerar där har jag ingen aning om. Men kanske värt att prova?
  Synd att de inte visar större intresse men kanske inte alldeles oväntat.

  Gilla

  • Jag hittade den och ska kolla närmare. När jag orkar. Jag kan inte förstå hur man kan dra tillbaka ett tema utan att varsko användarna. Tack för tipset, Anneri! Enligt den jag kommunicerat med är mitt det enda temat med bildbaserat arkiv. Jag undrar om det slimmade inte beror på en felinställning från början, när jag inte begrep så mycket. Men jag vet inte. Just nu är jag less.

   Gillad av 1 person

 6. Usch vad tråkigt när det strular. Jag förstår att du blir stressad. Har snart utnyttjat gratis tiden på wp så vi får se vad jag gör sedan.
  Hoppas det löser sej.
  Kramar

  Gilla

  • Visst är det trist. Jag har nu väntat i nästan två månader och tänkt att det nog skulle fixa sig efter att jag kontaktat supporten. Men icke. Du startar väl en ny blogg? Kan man påbörja en ny gratisperiod?
   Kram

   Gilla

   • Ja det gör jag det ä mina vänner som jag följer i den mån jag orkar. Det är så roligt att se fina bilder och roliga kommentarer. Jag tror man kan börja på en ny och då läggar jag in nya adressen på Minton.
    Ha en trevlig kväll

    Gilla

    • Visst är det roligt att titta på fina bilder från olika håll i landet och även längre bort ifrån. Vad bra att du startar en ny blogg. Kvällen i går blev sömnig.
     Trevlig lördagskväll!

     Gilla

   • Nu har jag gjort en ny blogg jojo2017site.wordpress.com ett inlägg. Skall testa lite innan jag släpper den

    Gilla

 7. Marigt med eländet. Hoppas att du hittar nåt som du kan använda.

  Gilla

  • Ja, det känns mer än marigt. Jag kollade igår och hittade inget. Känner att jag lägger av… kanske.

   Gilla

   • Alla vill lägga ner. Inte så kul. Men känner så då jan man inget göra. Ibland måste man kunna kompromissa.

    Gilla

    • Hur menar du då?

     Gilla

     • Vad jag menar är att jag har aldrig hittat en bloggtema som jag gillar. Men jag slutade inte blogga för det. Jag valde en som var okej. Och idag med läsare så spelar ingen roll hur bloggen ser ut för övrigt. Är det synd att genom läsaren är allt standardiserad ? Ja, det är synd, men samtidigt sparar den tid. Jag jobbar och det underlättar.
      I alla teman ingår ju bildarkiv.
      Jag tycker inte att det arkivet du visar upp ser på något sätt annorlunda ut än mitt arkiv gör.
      Och så är det med mycket andra saker med i livet. Sällan man hittar just det man skulle vilja ha. Man får göra kompromisser och välja nåt annat.

      Gilla

      • Nej, det är skillnad på bildbiblioteket och arkivet för de inlägg man gör. Enligt supporten är det unikt för det här temat. Men du kanske inte har något arkiv på bloggen synligt för andra över gjorda inlägg.
       .
       Visst kan man kompromissa och välja något halvdant. Men jag är noga med mina val. Det är viktigt för mig hur mina bilder visas, i vilken omgivning. Läsaren finns för att orientera sig eller, som du skriver, om man har ont om tid och visst använder jag mig av den också. Men oftast går jag in på bloggarna. Det händer tyvärr alltför ofta att läsaren inte visar mer än en bild när man har lagt in fler och då blir det konstigt och frustrerande när folk inte sett det man ville att de skulle se. Ungefär som när en person häromdagen läste bara halva mejlet som jag skickade. Då fungerar inte kommunikationen. Bilderna är vårt sätt att kommunicera och då vill jag att det fungerar på det sätt jag har menat att de ska visas.
       .
       Inte är de enbart strulet med bloggtemat som får mig att fundera över om det är dags att lägga ner. En allmän bloggtrötthet, oork, frustration just över att folk i allmänhet har så bråttom att man klickar iväg ett ”gilla” så att man har gjort det, automatiskt vad folk än visar och många andra bloggbeteenden som inte fanns tidigare. Som att man inte orkar svara när folk kommenterat. Nog blir det en konstig kommunikation om du till svar på en lång kommentar får ett gilla eller en gubbe av något slag. Eller inget alls. Så går mina funderingar kring bloggandet.

       Gilla

       • Jag håller med mycket, men ibland så finns ju inte så mycket att tillägga när man läser en lång kommentar. Och då klickar jag också på gilla mest för att markera att jag har inget mer att lägga till men att jag har läst. Annars brukar jag inte klicka på gilla på kommentarer.
        Visst att man kan missa bilder om man är van att någon alltid lägger bara in en bild och plötsligt lägger in flera.
        Man kan alltid skriva i rubriken hur många bilder i inlägget.
        Men det är ju så att bloggen är inte lika stor längre, inte som det var förr.
        Jag fyllde 10 år för några veckor sen på bloggen. Förr gjorde WP lite roliga hyllningar och jämförelser men nu var det bara ett enkel och slätt grattis. Din blogg fyller 10 år. Tyckte inte ens att lägga in det i bloggen.
        Allt har sin storhetstid. Bloggen har ju haft sin. Det är synd, för det är en bra sak. Kan ju svänga igen, och det vet vi inget om nu.

        Gilla

 8. Vilken usel support. och vilket dumt svar ”Du startar väl en ny blogg”. Då försvinner ju allt du skrivit under alla år! Sajten ska funka oavsett vilken sorts dator man använder, eller mobil/surfplatta med android eller Iphone. Jag har min sajt på Miss Hosting, och de har utmärkt support, telefon/chatt på dagarna, inklusive helger, chatt efter kl 18 och dygnet runt.

  Gilla

  • Det tog tid för supporten att erkänna att det var något som var orsakat av dem. Haha, det verkar vara jag som har svarat Anki ovan det du citerar! Jag menar att om hennes bildutrymme är slut så kan hon påbörja en ny blogg, den gamla behöver inte försvinna om man låter den ligga kvar och länkar till den nya, det är det flera som har gjort. Men jag vet inte vilken lösning jag ska ha, känner bara stor olust. Supporten är viktig, det mesta har löst sig tidigare, men det här är illa skött. De har tydligen dragit tillbaka just den här bloggmallen utan att meddela användarna. Effekten blir som att man inte räknas…

   Gillad av 1 person

 9. Tänkte på det där med tema som du nämnde. Det behöver inte vara ett tema för just foton, man kan ändra de flesta teman till hur man vill ha dem. Mitt tema exempelvis, Raindrop. Jag har tre kolumner, en i mitten och två sidokolumner för att få plats med alla mina plugins. 😀 Men det går lätt att ta bort en av dem, så kan du ha arkiv, senaste inlägg, med mera på den kolumnen. Det finns många teman att använda, haka inte upp dig på att söka efter ett fototema. Jag har testat en massa teman på mina andra domäner, och tycker de flesta fototeman inte ser bra ut, speciellt dem so bara har en massa bilder på första sidan utan någon text vad det handlar om, eller vilket datum de är publicerade. Jag följer bara bloggar som är hyfsat bra uppdaterade,vill inte vänta veckor för att se foton och läsa nya inlägg. Det är det som är spännande, att klicka in sig på en sajt man följer och se att det är ett nytt inlägg där.:)

  Gilla

  • Tack för tipsen, John! Så kan man ju göra förstås. Det är bara det att det tar en sån himla tid vad jag än gör åt det nu. Jag har ju mängder med bilder från Ölandsresan som jag vill visa också, men allt klickande går hårt åt mina axlar. Jag antar att jag får prioritera: tömma datorn på bilder, visa foton från resan och stå ut med att jag inte har full koll över bloggen. Och sen fixa till det så att det blir som jag vill ha det.

   Klart att man vill ha datum och lite text i inläggen, det är som du skriver kul när det är något nytt!

   Gillad av 1 person

 10. Det låter inte kul. Tror jag hade också startat en helt ny blogg. Den här ligger ju kvar. Har förresten aldrig hört att tiden! går ut hos wordpress. Det är utrymmet som tar slut. Lycka till med eländet. Hoppas du hittar ett nytt tema.

  Gilla

  • Nej, det känns inte kul alls. Jag har haft tålamod och väntat på en ändring som det var lovat först. Visst är det utrymmet som tar slut, men på nåt sätt blev det ju den tiden det tog att utnyttja utrymmet, haha. Jag orkar just nu inte kolla mer, hittade inget igår och inte tidigare heller. Jag får se tiden an. Tack, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 11. Låter mycket konstigt men jag vet att även andra bloggare har haft samma problem. Särskilt de med många följare…
  Själv har jag aldrig problem med sånt, men så har jag ju inte heller så många följare. Längre.
  Hoppas det löser sej.

  ///kao

  Gilla

  • Mitt problem är att Wp har gjort ändringar för att förbättra hur man ser bloggar på olika skärmar. Då fick just den här bloggmallen problem på den typ av skärm som jag har, en retinaskärm. Eftersom min bloggmall har dragits tillbaka av något skäl så ser man ingen orsak att fixa problemet. Men nog tycker jag att användarna kunde ha fått veta att bloggmallen inte understöddes längre. Det löser sig inte såvitt jag själv inte fixar det och just nu vet jag inte hur jag gör. Lite grann liknar det kanske det som skedde Aftonbladetbloggarna som var tvungna att hitta något annat när den bloggen lades ner.

   Gillad av 1 person

   • Det var ju tråkigt att de inte kan lösa det smidigare än att bara plötsligt ta bort det. Nicki hade väl något liknande problem? Vet ej riktigt hur honhar löst det men det fungerar i alla fall.

    Nej, på Aftonbladet tvingades vi att sluta av helt anda orsaker, till förmån för kändisbloggarna. …och moderatorn där, Sigge Eklund slapp äntligen tampas med oss som drogs med nättrollen. (och nu har ju han själv och Alex Schulman och elakingar som Katarina Zytmierska blivit högt betalda leg.nättroll),,,,
    // Kao

    Gilla

    • Jag vet inte vad Nicki hade för problem, jag brukar inte vara på hennes blogg. Jag får helt enkelt tänka efter om jag ids starta en ny blogg eller om det får räcka så här.
     :
     Jo, jag minns varför Aftonbladetbloggen för vanligt folk lades ner, jag menar bara att det är ett steg att ta att starta en ny när man har vant sig vid att ha en viss blogg.

     Gilla

     • Om du startar en ny blogg så måste vi, dina läsare, få veta det.
      ——–
      Ja, det tar tid att få en ny läsekrets. Idag här på WP har jag inte många läsare, men det hade jag på Aftonbladet.

      // Kao

      Gilla

      • Ja, jag får fundera om och hur jag gör. Är lite trött och teknikstressad, får ta det långsamt. Många som var med på Aftonbladet har ju slutat, allt har sin tid.

       Gillad av 1 person

       • ”Stressad” är ett milt uttryck för hur jag kunde känna mej av teknikstrul. Rosenrasande, är mitt ord. Inte numera men förr.
        ——-
        http://www.gab.wordpress.com/ kan du hitta de f.d aftonbladetbloggare som numera finns här på wp om du vill kolla efter någon särskild.
        Gamla Aftonbladetbloggare, alltså 🙂

        // Kao

        Gilla

        • Tack, Kao! Men jag brukar regelbundet gå in på andra Aftonbladetbloggares sidor och kolla vilka som är i gång. Den där länken fungerar inte.

         Jag är nog både ledsen, trött och stressad. I mina kommentar till Annica här ovan framgår det vad som sammantaget stressar mig. Nyss satte hackspetten här på torpet igång igen att hacka hål i väggen. Jag kom på att det nästan känns som om stressen är en hackspett.

         Gillad av 1 person

         • Spika in tätt med spik runt hålet som hackspetten gör. Kanske sticker den? Kanske gör den ett nytt hål? Vet ej….
          Fråga på nån natursida hur man blir av med en envis hackspett.
          ——
          Hittar inte din kommentar till Annica men jag hoppass att det löser sej för dej..
          // Kao

          Gilla

          • Jag tror att den har gjort tre hål… Förre ägaren satte dit en plåtbit. Då gav den upp. Men jag vill inte ha massor med plåtbitar i min torpvägg. Att fråga någonstans är en bra idé, men jag glömmer bort det mellan varven.

           Gillad av 1 person

          • Och tack, Kao. Jag tar en bit i sänder, nu visar jag först de bilder jag planerat, sen tar jag nästa bit.

           Gillad av 1 person

          • Gör du rätt i.
           Tittar in endera dagen på dina bilder. Vore väldigt tråkigt om de inte finns med framöver. Måste göra något åt min egen bildförvirring…har massor att visa men begriper inte hur jag ska göra. Att något har förändrats på WP är ju helt klart. Nu kan jag bara visa bilder som jag redan har visat – eller andras bilder från internet.
           Ska se om min dotter kan hjälpa mej så småningom – men hon är ju höggravid och orkar inte åka någonstans. (Men jag har ingen brådska med någonting, egentligen. Kan vänta…)

           // Kao

           Gilla

          • Tack, Kao. Hoppas att du kommer underfund med hur du ska göra för att visa bilder. Något stort och omvälvande har du framför dig då du ska blir mormor.

           Gillad av 1 person

 12. Äsch och fy så tråkigt!
  Har du en gratisversion?

  Gilla

 13. Satsa på ett webbhotell som har wordpress med ett klick och be dem hjälpa dig att migrera hela sajten till webbhotellet, om det är möjligt Jag har miss Hosting och där är det suverän support, de hjälper mig även med sådant som inte ingår i tjänsten, som att rätta till filer med mera. 🙂 One.com är billiga, men endast chattsupport. Haft dem för 10 år sedan och var inte direkt överraskad Haft citynetwork också, de var ok, men Miss Hosting tror jag är det bästa, är inne på det tredje året nu. Tänk på att du även måste köpa till ett SSL certifikat, för från den 1 oktober varnar Google för alla sidor som inte har ett SSL.
  På min dator, och även telefonen (Android) funkar din sajt utmärkt.

  Gilla

  • Jag måste fundera, jag blev nog lite tagen av beskedet ovan, det lät ju som om de skulle kunna fixa det. Jag har trivts med Wp… Det är ju just det, de flesta märker inte av felet, det är bara jag som blir osäker på hur det ser ut. Tack för ditt stöd, John.

   Gillad av 1 person

 14. Kan inte riktigt Gilla inlägget för det är ju så vansinnigt tråkigt när saker och ting inte funkar…. Jag har använt WordPress flera år och det har funkat hyfsat. Dock får jag mängder av spammeddelanden som jag måste rensa dagligen. Vet inte hur jag ska bli av med dom. Funderat många gånger på andra platser men har ingen lust att lägga ut en massa pengar så jag fortsätter nog med WP gratisvarianten ett tag till. Hoppas verkligen att det löser sig.

  Gilla

  • Det är trist när det blir så här och man inte fixar till det på stört. Nu har jag fått svaret att det kanske går att göra något men att det tar tid. Får se hur jag gör med allt. Spam är inte roligt. Jag ser på supportsidan att en del klagar, men jag har inte kollat vad de får för svar. Jag har några om dagen och det kan man stå ut med. Men jag minns en period då det var massor, hoppas att du blir av med spamet snart.

   Gillad av 1 person

 15. Jag funderar på hur de räknar på fotonas storlek. Jag misstänker att det någonstans i styrprogrammet finns en radda med upplösningar (antal pixlar per tum). Om temat skapades långt innan Apple lanserade Retina-skärmar kan det hända att den upplösningen inte finns med. Retina är ju en mycket pixeltät skärm. Antag att de tänkt sig att ett foto får ta upp högst 1000 x 1000 pixel. På en retinaskärm kommer du inte så långt på 1000 pixlar som på en skärm där pixlarna är större men färre. Äldre skärmar hade större men färre pixlar. Det gjorde bilderna större.
  det borde inte innebära några större revolutioner på WP att lägga in retina-upplösning i styrprogrammet för ditt tema.

  Gilla

  • Det är uppenbarligen krångligt. Om jag minns rätt av det jag läste så har Wp gjort förändringar även för retinaskärmar. Men på nåt sätt stämde det inte just med det här temat som tydligen är tillbakadraget, kanske hade det för många buggar.

   Gilla

 16. Ditt tema är väldigt fint. Själv läser jag dock oftast – som nu – via WP-läsaren på paddan – och går då miste om den fina färg-matchningen. Synd om temat försvinner…

  Gilla

  • Det kanske är så att olika teman är överflödigt. Men… ja, nog är det konstigt om ett fototema som är unikt försvinner. Jag är väldigt förtjust i hur arkivet är upplagt med bilder.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: