Och det handlar om perspektiv

Av: Jag

12 10, 2017

Etiketter:, ,

Kategori: arkitektur, bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, sommar

43 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

HyttorDet handlar om balans kallade jag ett tidigare inlägg men det handlar förstås också om perspektiv. Tänk om det vore lika enkelt i livet som för fotografen att byta perspektiv.

43 kommentarer på “Och det handlar om perspektiv”

 1. Vilket underbart och härligt foto på ett gammalt stenbrott! Jag är förtjust i gamla stenbrott, efter ett antal år så blir de ett med naturen. Idag så sker brytningen i större skala och det är svårt att återställa brotten efter de avslutat brytningen. De gamla brotten var ju inte så stora, och efter de brutit färdigt, blev det snabbt ett tillhåll för olika fåglar och andra djur. Mycket vackra foton du tagit. och som du säger, perspektiv, det är utmärkt! 🙂 Ser gärna fler foton från stenbrottet.

  Gilla

  • Tack, John! Roligt att du gillar fotona, jag vet ju att du är förtjust i stenbrott, har sett foton hos dig. Vi får se om det blir fler foton från stenbrott… jo, åtminstone ett foto som jag fastnade för bland alla. Jag har svårt att tycka att de mindre stenbrotten gör sår i naturen, som jag såg att någon tyckte, jag tycker att de är vackra.

   Gillad av 1 person

 2. Härligt stenbrott.
  Dom gamla bodarna står på randen.
  Vackra bilder.

  Gilla

  • Tack, RC! Ja, nog ser de ut att stå bra nära kanten. Stenbrott som man kan vandra runt i är bara så härliga, tycker jag.

   Gilla

 3. Häftigt!
  Vad naturen och sen människan kan åstadkomma. Det ena går s a k t a den andra går ju blixtsnabbt. Men helt klart sevärt!

  Gilla

 4. Så vackra bilder på stenbrottet och den lilla stugan som har sammafärger.

  Gilla

 5. Mäktigt! Och så sant!

  Gilla

 6. Sant! Så lätt för fotografen att byta perspektiv och så svårt att göra samma sak i livet. Vackra bilder som visar hur mycket perspektivet påverkar hur vi uppfattar motivet.

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Jag tyckte att det nästan såg ut som om husen stod på blocken, som små leksakshus. Och så simsalabim, något helt annat i nästa bild. Kanske kan man träna sig att överföra lite av detta till livet i allmänhet.

   Gillad av 1 person

 7. Vilka otroliga bilder Jag! Det ser konstgjort ut 🙂

  Gilla

 8. Så sant..att se saker och ting ur annat perspektiv är inte så enkelt för alla.En del blir ganska så enkelspåriga ..när man fotograferar så letar man ju efter bästa ljuset och bästa vinkeln. Tänk om det vore så i själva livet att man försökte finna bästa perspektivet på motgångar och vardagliga ting.
  Kram

  Gilla

 9. Förlåt om jag glömmer att gilla ibland … du vet att jag gillar dina bilder.
  Stora bilden gillade jag bäst!
  Byta perspektiv … var är du nu i tankarna *ler*
  /kram

  Gilla

  • Jag tyckte att det var kul att leka lite, de små husen såg nästan ut att stå på högen av stenblock, men på den andra bilden ser det helt annorlunda ut. Jag menar att man ibland kör fast i vardagen och lunken när det skulle gå att tänka annorlunda, skifta seende och göra på ett annat sätt
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Så sant- balans och perspektivet du visar är ju helt underbart och det är en bra ingrediens i både liv och det som omger livet.
  För några år sedan förde jag en slag dagbok om mina energier och mående och jag kom att använda just perrpektiv, postition samt rörelse och reflektion för att nå balansen.
  Ditt inlägg blev verkligen en minnesbild och en god tanke fråmåt!
  Tack så mycket 🙂
  Kram

  Gilla

  • Så bra, Tove, att jag fick dig att minnas ditt välmåendeprojekt. Kanske dags att ta tag i det igen? Jag trevar efter något, ett sätt att hitta just balansen genom att ändra seendet och vikta ting mer rätt i livet. Men det är svårt.
   Kram

   Gilla

 11. så rätt! svårt i både fotgrafering och i livet. men vilken glädje när man lyckas. både i fotografering och livet!
  iaf kan jag konstatera att du lyckats med det i dina bilder! så fina!

  Gilla

 12. Trots lekfullheten i den översta bilden så gillar jag den undre bättre. Är nog något med just balansen.

  Gilla

 13. Ja, det är staplat – men man vet inte om det är stort eller litet 😀

  Gilla

 14. Rått och vackert.
  // Kao

  Gilla

 15. Jag har bläddrat lite och hittade några till ! 🙂

  Gilla

  • Haha, vad du anstränger dig, kul! Jag har några favoriter men jag kan kolla senare om du har varit in på dem tidigare och sen ge dig länken, om du vill föstås.

   Gillad av 1 person

   • Jag bläddrade en hel del och förutom Öland hittade jag en massa andra fina inlägg av dig. Både sådana jag hade missat och sådana som jag sett. Du tar verkligen fina och vackra bilder 🙂

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: