En annan rolig

Av: Jag

13 10, 2017

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, foto, fotografi, foton, höst, personer, photography, photos, sommar, växter

43 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:30mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

När nyheten om Hasse Alfredsons död kommer är jag hos min skånske bror. Han berättar om sina små samtal med Hasse, dels över staketet på Lidingö, dels vid torget i Tomelilla.

– Du är rrrolig du! skorrar Hasse åt en replik från min bror. Det handlar om män på månen och skröppel som kör bil. Det måtte vara gott att höra från en av våra roligaste.

43 kommentarer på “En annan rolig”

 1. Härligt minne! 👍

  Gilla

 2. Jättefin bild!

  Gilla

 3. Speglingar, svartvitt och sepia är vackert!
  Vet inte om du har riktiga färger här, det är svårt att avgöra, eller om bilden är behandlad – men hur det än är, så är den läcker!

  Gilla

 4. Fin och passande bild…. ja, förstår att det måste vara ett väldigt speciellt minne ❤

  Gilla

 5. Underbar bild med mjuka färger och lite solblänk. Passar ditt minne.

  Gilla

  • Tack så mycket, Anki! Det var inte helt lätt att välja, men ett skånskt fönster är det.

   Gilla

   • Ännu bättre då är det hemmifrån.
    Hur är det med dej nu? kramar från oss

    Gilla

    • Det är väl sådär. Har känt mig lite starkare i sommar, men blir ständigt frustrerad över bakslagen och det jag inte förmår. Men jag gjorde ju en härlig resa till Öland och Skåne där jag fick se och uppleva mer än på väldigt länge. Sån input behövs.
     Hur är det med dig själv då?

     Fönstret är förresten från ett ljuvligt ställe, Rävåkra säng och frukost.

     Gilla

     • Har varit på St Lukas stiftelse 3 gånger och det känns väldigt bra. Skall testa metod som heter EMDR som hon tror skall hjälpa. Känner mej lugnare och har mer ork . Börjar också hitta lite inspiration att fota och pyssla..
      Sköt om dej.

      Gilla

      • Aha, den där med ögonrörelser? Hoppas att det hjälper dig att hitta ro och ork. Med orken kommer lusten att hitta på lite av varje, tycker jag. Detsamma, Anki!

       Gilla

 6. Tror jag det.

  Gilla

 7. Vacker fönster med en naturlig gardin.

  Gilla

 8. En av våra stora har gått ur tiden.
  Vacker bild.

  Gilla

 9. En underbar bild i sepia och vilket härligt minne av en storslagen personlighet som gått ur tiden.

  Gilla

  • Tack så mycket, Anita! Fönstret är från frukostrummet på ”Säng och frukost”-stället vi bodde på i Skåne. Det är ett gammalt stall inrett till matsal. Mycket vackert. Visst är det härligt för bror min att minnas de små samtalen med en mycket speciell man.

   Gillad av 1 person

 10. Vet inte riktigt varför, men den bilder är då- eftersom du nu berättar om din bror och Hasse – en typ av Hassebild 🙂
  Fick en ny lärdom här då jag nu läste i en kommentar där septia ingick…
  Kram

  Gilla

  • Hassebild, mådä? Jag ville ha en bild från trakten, Skåne och de jag tog i Tomelilla var inte så stämningsfulla. Det är bra med bloggar, man lär sig något nytt nästan varje dag.

   Gilla

 11. Vad kul att din bror kände denna stora man.
  Då är man ödmjuk fastän man är känd när man skrattar och pratar med sina grannar. Underbart foto!

  Gilla

  • Tack så mycket, Ljusletaren. Jag tror inte att min bror skulle säga att han kände honom. Han bara råkade på honom, först av en slump i Lidingö där hans kompis var husvakt. Då stod HA plötsligt där och började prata över staketet. Sen råkade de träffas flera gånger i Tomelilla och Hasse kände igen min bror och de pratades vid en stund. Han var en vänlig man, Hasse. Och nyfiken av naturen, skulle jag tro.

   Gillad av 1 person

 12. Hasse Alfredsson betydde så mycket. Jag är 70 och redan i min barndom satte hans humor färg på livet. Alla lyssnade på honom. Och på Hasse och Tage. Lindeman. Tillsammans med Martin Ljung och Povel Ramel skapade de en anda över hela landet, som inte ens kungen kunde nå upp till. Vad kan man kalla den andan?
  Ellington

  Gilla

  • Ja, det känns som om han alltid har funnits. Han var så mångkunnig: skribent, författare, humorist, skådespelare, revyartist…. Konsten att kunna improvisera, tillsammans med Tage och andra var lysande. Jag förstår vad du menar med anda, ja, vad kan man kalla den? Han tog ställning, hans skämt var inte opolitiska. Själv minns jag Sagan om rättvisa Gudrun och alla barn har fått Blommig falukorv till skänks, den ingår i sångskatten.

   Gilla

 13. Med Hassebild tänkte jag det ljusa och det mörka …
  Ha en fin söndag!
  Kram

  Gilla

 14. När jag var liten, i 7-8 årsåldern och var tillsammans med mamma på tågstationen i Växjö pekade hon och sa; ”Titta, där är Hasse och Tage”. Det är nog det närmaste jag mötet.
  Ditt foto är som vanligt vackert och väcker tankar om dit och datt.
  Kram från Mogi

  Gilla

  • Tack, Mogi! Det är bra om fotot väcker tankar. Nog händer det att man stöter på kända personer men det är inte så ofta man får tillfälle till att prata med dem upprepade gånger och på olika ställen till och med.
   Kram

   Gilla

 15. det är ett fint minne att ha. och du illustrerar det hela med en fin bild.

  Gilla

  • Tack, Heanku. Visst är det ett fint minne, för mig så blir Hasse ännu mer en levande person (fast han är död) och inte bara nån som man ser på tv.

   Gilla

 16. Vacker, stämningsfull och tänkvärd bild. Upplever att så många fantastiska ”kändisar” lämnat oss senaste tiden. Men det blir väl naturligt när man själv (på pappret) blir äldre och äldre vilket ju innebär att ¨våra kända”… Ja, dom blir ju äldre dom också… Underbart minne att bevara för din bror ❤ 🙂

  Gilla

  • Tack, Susanne! Så sant, det är många som har gått bort, en del för tidigt. Livets gång, som du skriver men vissa lämnar stort tomrum. Det måste vara fint att ha dessa möten som minne av honom.

   Gillad av 1 person

 17. Snyggt fotat till en stor artist genom tiderna! 🙂

  Gilla

 18. Kul grej.
  Och härlig bild.

  // Kao

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: