Svenskt vatten

Livet flyter på och just nu är det stilla liv som gäller. Hostelände, jag formligen hatar dessa attacker. Tre sorters andningsmediciner som moteld – och hostan vinner. Men jag hann vara ute i hösten i alla fall innan jag stöp. Vatten hjälper när febern envisas.

Strömt

58 kommentarer på “Svenskt vatten”

 1. Livets källa i rörelse.
  Vatten är som molnen på himlen.
  Alltid föränderlig.

  Tråkigt med hostan. Krya på dig.

  Gilla

 2. Vatten är meditativt. Skönt att se på och härligt att lyssna på.
  Krya på dig.
  Jag dras också med en seg förkylning dock utan hosta.

  Gilla

 3. Vackra vattenbilder, fina färgskalor. Hoppas på att du piggar på dig snart.

  Gilla

  • Tack så mycket, EvaCarola! Jag tyckte att de var roligt med det blågula vattnet. Höstarna är hostans tid, tyvärr, men jag jobbar på att bli av med den.

   Gilla

 4. Krya på dig! Vackra bilder 😍
  Själv håller jag på att återhämta mig från min värsta kräksjuka hittills… 😝

  Gilla

  • Tack så mycket, Ilse-Marie! Oh, fy, kan man ha något värre!? Jag är glad att jag inte har den genen! Hoppas att du känner dig bättre snart.

   Gilla

   • Ja, läste att 20 % har en gen som gör dem immuna mot kräksjukan. Jag önskar verkligen också att jag hade den! Det är riktigt obehagligt när det pågår – och för mig tar det alltid en vecka innan jag känner mig någorlunda normal igen. En pärs!

    Gilla

    • Jag förstår det. Jag har illamåendepanik, jag tror att den härstammar från alla långa bilturer från Kiruna till släkten i mellersta Finland. Jag mådde illa efter några kilometer. Så jag är evigt glad att det finns en sjukdom som jag inte får.

     Gilla

 5. Härliga foton!
  Men så trist med hostan och febern – ta hand om dig och krya på dig!

  Gilla

 6. Så fint du har fotat vattnet med dess rörelse, energi och vackerhet! Jag beklagar att du mår dåligt i höstens väder, krya på dig 😉

  Gilla

  • Tack snälla Annica! Vatten är alltid lockande, tycker jag. När jag kommer på fötter igen ska jag till vårdcentralen och ta en influensaspruta, det är ett som är säkert.

   Gillad av 1 person

   • För din hälsas skull Jag! Så köp Himalaya salt, en saltsten för hästar, på granngården och låt den smälta i en hink med vatten, 10 L, ta en msk i vatten varje dag så ska du få se på under. Jag har varit drabbad av förkylningar, halsont och halsfluss i hela mitt liv. Sedan jag började att ta detta saltvatten så är jag aldrig sjuk, bara när jag fuskar och inte tar det. 1 msk i ett glas vatten vid sjukdom och i vanliga fall så tar du en mindre dos.

    Gilla

    • Oj, hur kom man på det? Salt bör jag undvika för mitt höga blodtryck… men det lockar att prova.

     Gilla

     • Det fins så mycket bra alternativ medicin att använda sig av, läran går från person till person. Det här saltet är inte på samma vis som vanligt salt. Det är också bra mot sendrag och mycket mera. Du kan ju alltid prova, känns det inte bra så strunta i det. Vi tar detta salt nästan varje dag. Även nära och kära tar det, speciellt vid förkylningstider. Är du orolig så kan du testa en mindre dos.

      Gilla

     • Det är rosa salt och du googla om det 🙂

      Gilla

 7. Jag vet precis hur du har det..
  Jag hör till den kategorin som har en vanlig förkylning upp till tre veckor och får jag influensan så blir jag sjuk i minst 6 veckor..
  Jag avskyr det, så jag tänker gå och vaccinera mig mot just influensan nästa vecka..
  Krya på dig nu och ha en så fin helg som det bara går..

  Gilla

  • Det är ett elände med infektionerna, jag är infektionskänslig och eftersom jag är multisjuk så blir allt värre. Låter klokt att vaccinera sig, jag har haft några eländiga höstar/vintrar men förra året tog jag influensavaccin och blev inte sjuk förrän i april! Så planen var att jag skulle ta den idag, men måste vänta tills jag är frisk. Tack, Nicki och trevlig helg!

   Gilla

 8. Gillar bilderna, inte sjukdomen. Krya!

  Gilla

 9. Blå gult vatten så fint. Lider med dej för hosta är hemskt och den brukar vara värst på nätterna. Har tagit min influensa spruta så jag hoppas slippa. Krya på dej och vila i helgen.

  Gilla

  • Tack, Anki! Ja, hosta är inte roligt, jag har ju astma också så attackerna blir långa och jag blir så trött att jag till slut nästan kräks. Det är inte influensa utan något beskedligare vad gäller feber och allmäntillstånd. Jag måste hinna ta influensavaccinet! Jag kan just nu inte annat än ta det lugnt men blir lite rastlös och skulle vilja ut. Du vet hur det är när man tvångsvilar… Trevlig helg!

   Gilla

 10. vattenbilderna är jättefina. min favorit är den andra med små gäss på ytan!
  absolut himla trist att vara sjuk, vi sitter i samma båt.hoppas verkligen att du tillfrisknar snart. jag har astma, så en vanlig förkylning blir alltid lång och besvärlig.

  Gilla

  • Tack, Henaku! De är tagna vid samma tillfälle som speglingarna i förra inlägget. Det är samma för mig, jag har astma och sitter och sover för att det inte ska fastna i bronkerna. Vi får krya på oss!

   Gilla

 11. Vilken härlig bild! 🙂 Det liknar jättemöja, i så fall så är det en stor händelse, för den enda platsen den växer på i Norden är faktiskt här i Kristianstad, i Vramsån. Kolla gärna upp det. 🙂 Ta det lugnt och krya på dig. Vardagsbestyren springer inte ifrån dig. De kan göra när du är frisk. 🙂

  Gilla

  • Tack, John! Det är två bilder! Nej, det är inte någon växt, det är bara en spegling. Energiskog som blir så där gulaktig i speglingen, jag tyckte att det blev kul med det blågula. Vardagsbestyren må vara, men jag blir så less, jag vill ut och fota, haha!

   Gillad av 1 person

 12. Svenskt vatten! Det är helt underbart. Vilka vackra bilder!
  Trist med din hosta och feber. Hoppas verkligen att det går över snart. Ha en fin helg ändå!

  Gilla

  • Tack så mycket, Kristallina! Hosta är verkligen något jag inte gillar när den kommer i attacker som aldrig ger sig och man är som en blöt trasa efteråt. Och så sätter det igång igen. Och igen. Och igen. Jag ropar inte hej, men det har varit lite uppehåll idag, får se hur natten blir. Detsamma, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 13. Vatten finns i många färger och former så man tröttnar aldrig.

  Började på fotokurs i torsdags så det skall bli spännande att se om man kan hitta några tips. Mest basic så är i början så kamerafixet kommer lite senare. Roligt att få sitta och prata med likasinnade. Krya på sig!

  Gilla

  • Ja, du vet: vatten och is är favoritmotiv, det finns mycket att upptäcka, särskilt vad gäller speglingar.
   .
   Vad roligt med fotokursen! Berätta mer om den: i vems regi, hur lång den är…
   .
   Hostan är plågsam och jag blir som en urkramad disktrasa efter långa anfall. Morgonnatten var svår. Funderar på om jag orkar mig ut i regnet, det torde ju vara bra för andningen.
   Tack, Lena.

   Gilla

   • Det är i SV’s regi och uppstarten är 3 ggr. Men de har ”studiecirkel” som samlas en gång i månaden så anpassar han efter vad vi vill träna på. Tore Ohls heter han som håller i trådarna och är väl halvproffs. Bästa kompis med den norske fotografen Brendhagen https://brendhagen.com/ som flyttat hit till Värmland. Många bilder har han att visa och många roliga anektdoter att berätta. Vi kan väl säga att gossarna har liiiiiiiiiiiite bättre utrusning än vad man själv har men – att få till bilderna redan i kameran och slippa efterfixa och beskära är ett mål för mig. Samt att få mängder med inspiration. Syrrans katt börjar bli trött på mig här där han sitter på köksbordet för tillfället 🙂 Det fortsätter sedan med lite mer kamerainriktat. Var så längesedan jag gick på kurs i något jag har intresse av och jag tänkte att det är en hobby att odla nu när man inte kan flänga och fara på samma sätt utan får försöka hitta saker att pyssla med hemmavid, även på denna sidan av året. Ser fram emot is 🙂

    Gå inte för länge nu med hostan utan att du kommer iväg till doktorn om det behövs medicin. Hosta är ett elände och enträget hänger det sig kvar också. Kram

    Gilla

    • Det låter som ett bra upplägg, Klokt av dig att hitta på något som kan ge dig mycket i förlängningen. Jag har funderat på något sånt ibland, men sen tänker jag att jag ju aldrig vet hur jag mår när kursen går. Inspiration får man säkert i en sådan studiecirkel. Och det där med kameror: det ska ju fungera att bära på mojängen också, så alla stoooora schabrak går bort för oss som är försedda med onda axlar och nacke.
     .
     Jag vet vad som gäller för mig, har ofta fått gå och få medelusk när febern har återvänt. Just nu känns det som om det går åt rätt håll. Men hosta är definitivt mitt hatobjekt. Tack för omtanken, Lena!
     Kram

     Gilla

 14. Tjusigt!

  /Skvitt

  Gilla

 15. Vattenfall, floder, bäckar… de är fascinerande.
  Vattnet bara brusar på, från dag till dag, så länge som det finns… Vissa saker liksom bara ”går vidare”, ”håller på”. Vad som än händer i världen.

  Gilla

  • Så är det, livets vatten, livets flöde, de fascinerar. Här var det den blågula färgen i den ena bilden som jag fann rolig.

   Gilla

 16. Wow för dina vackra bilder!
  Långvarig och seg är årets förkylningar och har sen förr nedsatt immunförsvar så blir det ännu värre.
  Krya på dig!
  /kram

  Gilla

 17. Svenskt Vatten är namnet på de kommunala vattentjänstvernas branschorganisation. Visste du det?

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: