Analogier

Av: Jag

12 11, 2017

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, fordon, foto, fotografi, foton, frost, höst, natur, photography, photos, skrot, växter

44 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:29mm
ISO:800
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Den grå

44 kommentarer på “Analogier”

 1. Bladet och den gamla bilen har samma färger. Jag trodde det skulle vara något märkligt ”naturfenomen” innan jag tryckte på bilden och såg att det var en gammal bil. Jag tycker faktiskt att gamla rostiga bilar ute i naturen inte stör mig ett dugg, tycker de utgör ett lite udda inslag. På Ryds bilkyrkogård finns det fortfarande en hel del bilar i skogen, men det stjäls mycket där, och så rostar de såklart upp med åren. Den är till och med kulturskyddad! 🙂

  Gilla

  • Ja, jag kom att tänka på bilfotot när jag såg min frostbild på bladet. Bilen finns på Kyrkö mosse i Ryd där jag var i september och det kommer ett längre inlägg därifrån så småningom. Jag tycker att just bilkyrkogårdar är som ett museum, men annars bör man forsla bilar till skroten.

   Gillad av 1 person

   • Åke, han som startade bilkyrkogården i Ryd, började med att bygga maskiner för att ta upp torv från hans torvodling. Han använde olika delar från bilar, men övergick så småningom att sälja bildelar. Han var långt före vår tid, och redan på 50-talet så tömde alla bilar på olja, batterier och andra miljöfarliga saker. 🙂

    Gilla

 2. Härliga foton. Den bilen gör sitt bästa för att smälta in i naturen minst sagt 🙂

  Gilla

 3. Dessa fina bilder tilltalar mej. Mossan bruna löv gröna löv och det svarta som är så fint. Bilen som jag först tyckte var vatten smälter in i höst skogen.
  Ha en skön söndag.

  Gilla

  • Vad kul att de tilltalar dig, Anki! Det frostiga svarta är ett bergeniablad, jag tycker att de blir som läder ibland när de svartnar. Bilen finns på en bilkyrkogård där naturen tar över och kamouflerar bilarna. Detsamma!

   Gilla

 4. En härlig höstbild den övre med fina mustiga färger och så läckert med det gråsvarta lövet. Som pusselbitar passar de två bilderna ihop trots att skillnaden mellan löv och bil är gigantisk. Riktigt riktigt bra gjort!!

  Gilla

  • Så jätteroligt att du gillar min idé, Anita! Den bara dök upp i mitt huvud när jag såg bladet som är från en trädgårdsväxt, en bergenia. Jag hade bilden på bilen i något hjärnfack och var tvungen att kolla om de var så lika som jag trodde. Det kommer fler bilar så småningom. Och fler växter.

   Gillad av 1 person

 5. Båda bilderna är mycket tilltalande. Speciellt den från Kyrkö mosse. Jag ser framemot att få se fler bilder från bilkyrkogården. Jag har inte varit till Kyrkö mosse däremot har jag besökt Båstnäs bilkyrkogård.
  Fina bilder.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket, RC! Jag förstår att du är nyfiken på Kyrkö Mosse, det skulle jag också vara. Nu är det så här att jag åkte till Båtsnäs efter att ha sett dina bilder därifrån. Nu är det din tur att göra som jag, haha. Jag kommer snart till de bilderna, ville bara visa Öland klart. Vilket jag inte har orkat göra.

   Gillad av 1 person

 6. Är det en bil jag ser på den andra bilden? Eller nåt annat. Ser blött ut men passar nåt märkligt sätt in i sammanhanget.

  Gilla

 7. saisissant…et magnifique….merci jag

  Gilla

 8. men så läckert! både bilen och lövet! en sån vacker gammal bil. man kan undra hur den hamnat på sniskan.

  Gilla

 9. Det har var ju Bingo igen, Jag! De är helt otroligt lika. Trodde först att andra bilden är en vattentank men upptäckte sedan att det är en bil. Superläckert! Det måste man först upptäcka bland alla bilder. Kanonbra!

  Gilla

  • Stort tack, Kristallina, kul att du gillar kombinationen! Ja, det är kanske inte så lätt att se att det är en bil, de brukar ju inte precis ligga på det sättet. Tanken bara slog mig att jag hade något som liknade bladet redan.

   Gillad av 1 person

 10. Inte för att jag gillar att man dumpar bilar och annat skräp i naturen, men bilden blev fin.
  Lövet också.

  /Skvitt

  Gilla

  • Tack, Skvitt. Nu är det så att bilen inte bara är dumpad, den finns på en bilskrot som till en början sålde bildelar. Det har nog kommit att bli som ett museum.

   Gillad av 1 person

   • Jag läste om ett skrotmuseum där bilvrak SKULLE ligga helt lagligt i naturen, men jag minns varken var det var eller var jag läste om det. Det är väl inte där du har varit?

    Jag har för mig att jag sett bilvrak i naturen fotograferade av dig förut. Kan det stämma, eller förväxlar jag med annan fotomästare?

    /Skvitt

    Gilla

 11. Men ååh, så vacker symbolik på något sätt.
  Skrot i naturen är ju inte bra, men färgerna på det här fotot är det!

  Gilla

  • Jag fick bara en idé om att de hörde ihop, genast när jag såg bladet. Bilen är på en kulturminnesförklarad bilkyrkogård så det är inte så farligt som det ser ut.

   Gilla

 12. Så vackert du fångat den grå färgen på båda bilderna, tycker de är stiliga var för sig att betrakta. Livet har runnit ur både lövet och bilen men du har gett dem ett sammanhang och gjort dem vackra tycker jag, fint!

  Gilla

  • Kul att du tittar in igen, Maria! Du tänker som jag, det finns många likheter trots att de är diametralt olika i grund och botten. Jag bara kände att de hörde ihop. Tack, Maria.

   Gillad av 1 person

 13. Snygg stor bild!
  Hur naturen tar hand om dumpade bilar är läckert att se.
  Attans vad det ska ha runnit ut miljöfarliga saker ur denna bil.
  /kram

  Gilla

 14. Som sammet.
  🙂

  // Kao

  Gilla

 15. Fantastiskt! Exakt samma färgskala. 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: