Frosttider

Av: Jag

25 11, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, fåglar, foto, fotografi, foton, frost, höst, natur, photography, photos, silhuetter, träd

42 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:48mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Frostlöv

Frostgren

42 kommentarer på “Frosttider”

 1. Jättefina bilder!
  Fågeln är som jag som längtar efter att få se något fint *ler*
  Ha en bra dag/ kram

  Gilla

 2. Så vackert! Sån där ”piggig” frost har jag inte sett skymten av än här, men den kanske kommer!

  Gilla

  • Tack, Anneri! Det är helt klart favoritväder, men man får ofta skynda sig innan den försvinner. Nu visade det sig att den höll sig kvar hela dagen, men sen kom ju regnet. Jag har åter överbelastat min dator så jag har inte kunnat visa bilderna på en gång, det här var i onsdags.

   Gillad av 1 person

   • För många foton i datorn? Lätt hänt 🙂

    Gilla

    • Alltid. Jag har numera nästan bara foton i datorn och jag tömmer och tömmer, tycker jag, men tar väl för mycket bilder helt enkelt.

     Gillad av 2 personer

     • Lätt hänt 😉 Jag försöker förvara dem dels i molnet och dels på en extern hårddisk för att spara lite på datorn men en del hamnar ju ändå i datorn hur klok jag än försöker vara 😉

      Gilla

      • Molnet har jag inte använt men försöker komma på något bra system som fungerar. Har frågat svärsonen, data- och fotolärare, men han har inte heller något bra svar. Säger att man ska ha tre kopior av sina foton. Och då blir jag trött.

       Gillad av 1 person

       • Jag tänker att om de försvinner så försvinner de. Jag överlever skulle jag tro. Men jag gör ändå vad jag kan för att få fotona kvar så klart. Extern hårddisk och molnet är min melodi 😉

        Gilla

       • Backup är klurigt. Jag håller med din son om att det bästa är tre kopior, men i verkligheten är det inte så lätt att hålla liv i ett sådant system. Allra helst ska en eller flera av dessa tre kopior fysiskt befinna sig utanför huset också för att man ska klara sig vid eventuellt brand eller stöld. :/

        Jag själv använder Googles kostnadsfria fototjänst för lagring av färdigredigerade bilder, den har alla tillgång till som har ett Google-konto. För backup betalar jag ett par tior i månaden och får då en molnbackup som sköter sig automatiskt i bakgrunden.

        Jag har skrivit lite om det här om du är nyfiken: https://ludwigsormlind.se/sakerhetskopiera-dina-bilder-och-filmer 🙂

        Gilla

 3. Underbara bilder på rimfrosten. Sällan det är så fina taggar. Bild två är min favorit de vissna bladen med vita taggar och himlen .
  Ha en bra helg

  Gilla

  • Tack, Anki! Det var en så underbar dag i onsdags, jag var tvungen att skynda mig ut efter frukost och var ute i flera timmar. Jag tror inte att jag träffade på sådan frost alls förra vintern. Ja, bladen är lite sorgset dramatiska mot himlen, kvarlämnade som de är. Detsamma!

   Gilla

 4. Så himla fint fångat. Och lilla fågeln i tjock dunjacka är pricken över det hela.

  Gilla

 5. Fina frostbilder. Speciellt på fågeln.
  Här var det frost under morgontimmarna. Tyvärr har jag inte haft tid för fotografering idag. Förts ut och handla diverse saker. Sedan har (är) det varit världscupen på längdskidor som måste följas.

  Gilla

  • Jag förstod att du hade sport på gång. Vi hade frost idag också, men inte rimfrost i träden, bara på marken. Fågeln började jag med på vår baksida där den satt uppburrad i trädet, högt upp. Tack. RC!

   Gillad av 1 person

 6. Så vackra frostbilder.

  Gilla

 7. så fina ”pinniga” frostbilder! du har verkligen lyckats bra här!

  Gilla

 8. Ils ont la chair de poule, le poil tout hérissé de froid ;o)

  Gilla

 9. Söt liten fågel, fina frost bilder. 🙂

  Gilla

 10. Tjusigt!

  /Skvitt

  Gilla

 11. Vilket fantastiskt julkort den översta bilden skulle bli! Jag gjorde ett ganska fint digitalt sådant själv av just en koltrast på en frostig gren, men det är här mer speciellt då det ser nästan tecknat ut.

  Gilla

  • Det har du rätt i, Anna. Det ska jag ta mig en funderare på. Med lite röd text… Idag såg jag just de här tre bilderna på en stooor skärm och blev så glad över att de såg bra ut. Vi har äntligen ersatt vår tjock-tv med en lite tunnare, en som jag kan använda som bildskärm också.

   Gilla

 12. Frostigt vackert! 🙂

  Gilla

 13. Ja! Där fick du också istaggarna på bild. Fågelbildens stämning är fin. Så vackra bilder!

  Gilla

  • Tack igen, Kristallina! Ja, jag hade några saliga timmar med frosten, det bästa väder jag vet. Fågeln fanns hemma hos mig och den satt där och kurade i körsbärsträdet.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: