Kung Bores andedräkt

Av: Jag

10 12, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, frost, natur, photography, photos, träd, vinter

52 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:220
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Vintervädret så här långt har varit labilt, lite snö och snart regn och barmark igen. Men jag hann i alla fall fröjdas några timmar åt kung Bores andedräkt häromveckan. Tack Nicki för det namnet! Lite sol hade varit pricken över i, men det var en underbar dag även utan.

52 kommentarer på “Kung Bores andedräkt”

 1. Många underbara bilder på snö och rimfrost. Nypon och andra bär blir så fina med frosrtaggar.
  Vi har fått lite snö men ingen sol då blir det inga bilder.
  Ha en skön vecka.

  Gilla

  • Tack så mycket, Anki! Nypon klär bra mot mot det vita, det är sant. Vi har ingen snö nu, de här bilderna tog jag för ett par veckor sedan och måste ju visa dem. Men jag fotar även om solen inte skiner. Detsamma!

   Gilla

 2. Härliga foton! Nån sån rolig ”piggfrost” har jag inte sett till här än. Längtar till lite mer frostiga dagar (hellre det än slasket som är utanför).

  Gilla

  • Tack, Anneri! Vädret var härligt men det vädret har vi inte nu. Den frosttypen tycker jag inte att man ser så ofta, men kanske är det större chans när det nu är fuktigt om det blir kallare. Det är ett underbart väder med eller utan sol.

   Gillad av 1 person

   • Nej det har du nog rätt i att man inte gör. Men vacker är den! Jag hoppas jag får några frostiga dagar här också, helst då när jag inte jobbar så jag kan ge mig ut 🙂

    Gilla

    • Det är mycket som ska stämma med väder och jobbtider och så. Jag kan ju skutta ut närhelst jag vill om bara kroppen är på humör. Det är en stor fördel. Som du skrev tidigare så är det ju inte lätt att fota den här årstiden när man jobbar och fotoljuset försvinner.

     Gilla

 3. Så otroligt vackert fångat. Naturens under. Så otroligt grön jag är av avundsjuka. Rimfrost är det enda, jämte dimman som jag verkligen uppskattar med vintern. Det var ju 7-9 år sen vi har haft det här i stan.
  Topmotiv du visar upp för oss.

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla Antonia! De här fotona har legat ett tag, jag visade några frostfoton tidigare men som du vet så tar det tid att kolla igenom, välja och redigera och sen få Wp att samarbeta när man ska göra inlägget. Blev sittande här när jag hade tänkt göra annat idag, men nu är det gjort, jag ville ju gärna visa bilderna. Hoppas att det blir fler till fällen med frost då du också kan hinna ut och fota.

   Gilla

 4. Härliga frostbilder 😍

  Gilla

 5. Frusna träd är verkliga konstverk, dock inte alltid så lätta att föreviga men du har lyckats igen en gång 🙂

  Gilla

 6. Precis så där vintrigt och lite till vill jag ha det. Jag vill pulsa fram i snö och känna kylan mot mina kinder.
  Underbart frostig bildserie. Man blir glad.

  Gilla

 7. Oj, så vackert! Måste ha varit ganska fuktigt där ute. Det är det även här men en sådan vacker vinterdag har vi inte haft här (än) Det ser ut som Winter Wonderland. Härligt!

  Gilla

  • Det var verkligen härligt, jag var ute i flera timmar. Just nu har vi inte alls det här vädret utan mulet med några plusgrader. Jag vill ha riktig vinter! Tack snälla Kristallina!

   Gillad av 1 person

 8. Så många vackra vinterbilder du har tagit … jättefina bilder!
  Älskar bara vintern och dess skrud och vet att du är likadan.
  Smälter din snö så har du många vackra bilder att se på … du kan du 🙂
  /kram

  Gilla

  • Tack snälla Ljusletaren! Du bor på rätt plats, ni har ju riktig vinter. Just nu snöar det men det ligger kring nollan så jag hoppas att det blir minusgrader i natt så att snön stannar kvar ett tag. Hinner nog inte ta några bilder i morgon. Men du har rätt, de här av rimfrosten har jag kvar.

   Gillad av 1 person

 9. Vad fint det ser ut, så vill vi ha vintern och julen, Kung Bore kom till oss i natt han andades överallt och lämnade både snö och frost efter sig så idag har vi en vit värld.. Hoppas vi får behålla den ett tag..

  Gilla

  • Tack, Nicki! Så vill vi verkligen ha det över julen om vi får önska. Även vi har haft snöfall så nu beställer vi lite kyla! Hoppas du hinner ut och fota i det vackra.

   Gillad av 1 person

 10. Wow!! Vilken fantastisk frostigt kall och snörik bildserie du skapat från ditt Vinterland! Naturen är verkligen vacker klädd i vitt även om jag själv föredrar att se det på avstånd. Frostiga nypon och löv liksom de stora träden som i vinterskrud. Mycket snyggt presenterat ”Jag”!!!

  Gilla

  • Tack så mycket, Anita! Ja, haha, du får betrakta det vita landskapet från ditt varmare land. Nu äntligen mera snö idag så det finns hopp om en vit jul.

   Gillad av 1 person

 11. Härliga vinterbilder. 🙂 De vita snötäckta träden är så vackra, och de frostiga bilderna där frosten bildat ”taggar”.

  Gilla

  • Tack, John! Det är inte snötäckta träd utan även de är frostöverdragna och varje gång känns det lite magiskt så att jag blir andlös av anblicken. Den taggiga frosten väntar jag på varje vinter, men det är inte säkert att det blir någon, nu hade jag tur.

   Gillad av 1 person

 12. Härlig bild – frost taggig Grönvit.

  Gilla

  • Tack, Ms Babs. Hoppas att du tog dig tid att titta på de 23 andra också!

   Gilla

   • Med tanke på att jag inte har någon snö, så kollar jag in det vita pudret, för att det ska fastna på näthinnan. Grönvit är fortfarande bäst.

    Gilla

    • Haha, ja, då får man passa på och titta lite extra på snö- och frostbilder, det är sant.
     Det är lustigt, grönvit plockade jag med allra sist, då jag kände att det behövdes en färg till.

     Gilla

 13. jag dånar!!!! så vackra bilder! jag har tittat flera rundor.
  jag har spanat efter rimfrost, men icke funnit nån.

  Gilla

  • Så himla roligt att du tycker om bilderna! Det var en njutning att vara ute i det vädret och fota även om det inte var glittrande rimfrost. Man behöver nog inte spana efter frosten, det märks när den dyker upp. Tack, Heanku!

   Gilla

 14. Tjusigt!

  /Skvitt

  Gilla

 15. Visst är det roligt när man får chansen att ta såna bilder! Uråldrigt, men överraskande varje gång. Här växlar temperturen dramatiskt. Minus 11 i går kväll. Regn och blask nu på eftermiddagen. Så är det i Dalsland.
  Ellington

  Gilla

  • Jag blir alldeles hänförd varje gång det händer att allt är täckt av vacker rimfrost. Man får en kick, grips av eufori. Det är tydligen väldigt växlande väder nu överallt, vi får se om vår snö stannar kvar eller försvinner snabbt.

   Gilla

 16. OJ så vackra härliga vinterbilder! 🙂

  Gilla

 17. Tes photos sont splendides !

  Gilla

 18. Å så underbart vackert!
  Här finns ingen snö, bara grått och regn regn regn.
  //Kao

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: