Drömmar om rosor och…

Av: Jag

05 02, 2018

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, fotografi, foton, is, natur, naturkonst, photography, photos, vinter

42 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:18mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

”Drömmar om rosor och eld” dyker upp i mitt huvud men det här är lite svalare. Säger det månne något om mitt inre, detta att jag är fascinerad av is?

42 kommentarer på “Drömmar om rosor och…”

 1. wow så vackert foto hoppas du får fina drömmar nu kram god natt ska försöka sova men svårt sovit hela dagen idag. Så trött kanske efter all medicinering kram goooo nattt

  Gilla

  • God morgon och tack Mella! Tyvärr är drömmarna mycket oroliga just nu. Hoppas att du kryar på dig, det är nog både din sjukdom och medicineringen som gör dig så trött.
   Kram

   Gilla

 2. Vacker is konst.
  Som att titta ut via rymdteleskopet Hubble.
  Underbar bild.

  Gilla

 3. Såå vackert med de infrusna rosbladen! Ler lite … här har du en till som fascineras av is – många är de isbilder som hamnat på minneskorten under åren 🙂

  Gilla

  • Tack Anki! När jag städade bort det sista av julen klippte jag ner de torkade rosorna som hade så vacker form och la in dem i en skål i frysen. Kul att du också gillar att göra fynd i isen, det är ju hur vackert som helst med mönstren som skapas.

   Gillad av 1 person

 4. Isdrottning? 🙂 Nej, jag tror inte din fascination för is säger något om ditt inre! Vacker bild!

  Gilla

 5. Så vackert!😊

  Gilla

 6. Underbar bild med infrusna rosor. Tycker om bilder på is och dess olika former. Ditt inre behöver kanske behöver kanske lite kyla som Anne skrev.
  Sköt om dej

  Gilla

  • Tack Anki! Det är roligt att försöka få till något hemmavid när man inte orkar sig iväg. Att ta vara på överblommade växter har blivit en vana och ibland fryser jag in dem. Jag tror att det var jag som svarade Anne det om att dämpa glöden, haha. Detsamma!

   Gillad av 1 person

 7. Instämmer i alla superlativer. Helt fantastiskt vackert. Vilka färger i isen.

  Gilla

 8. först… himla vacker isskulptur med rosorna du gjort. jag har provat, men inte lyckats! och för det andra… en lika vacker bild på skapelsen!
  jag tror inte att du ska jämföra dig med is, mitt intryck är att du är en varm kännande person. istället är det nog så att du är fena på att ta fina bilder på is! kanske att just det motivet passar dig ypperligt.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket, Heanku, det var rart sagt. Det var nog mest på skoj jag undrade, haha. Jag har väl spanat in mig på is för ett antal år sedan och sedan var jag fast. Gillar att leka lite med att frysa in och att kolla i zinkbaljan och vattentunnan på gården för att se om naturen har ordnat till något snyggt. Tack för bildberöm också!

   Gilla

 9. Fina isrosor ..vackert foto!

  Gilla

 10. Vackert!!! Som en av naturen skapad tårta gjord konstuerad av is. Is fascinerar i många av dess former och betyder naturligtvis inte att den som fascineras själv skulle vara kall som is. Tror på ett varmt och godhjärtat inre men som ibland kan bli lite kantstött av verklighetens omständigheter.

  Gilla

  • Det kanske kan kallas skådebröd, haha! Kanske kom mina isskapelser till intuitivt när jag inte längre fick äta sött. Det var nog lite på skoj jag funderade över mitt inre, men trevligt att höra att jag inte uppfattas så. Tack snälla Anita!

   Gillad av 1 person

 11. Eyvind Johnson? Hoppas verkligen att det inte är riktigt så illa i ditt inre. Din isskapelse däremot är drömlikt vacker!

  Gilla

  • Roligt att du visste vem författaren var. Om du visste hur många gånger jag har snott boktitlar till mina rubriker! Tack snälla Kristallina!

   Gillad av 1 person

 12. Kanske för att du har dina rötter i ett landskap av snö och is?

  Gilla

  • Att jag vill ha snö på vintern beror precis på det, jag har alltid längtan till vintrarna där uppe. Men is… isarna var alltid snötäckta där, jag kan inte minnas att vi någonsin såg några mönster i dem. Nej, jag har nog bara råkat se någon gång, vill minnas att det var infrusna löv i min zinkbalja, en isskiva som jag ställde upp mot solen en gång som satte igång de hela. Och på den vägen är det.

   Gillad av 1 person

 13. Det gick inte att gilla detta inlägg. Men dåså, då skiter jag väl i det då!

  Gilla

 14. Men så vacker bild Jag! Vackra färger, konserverade blommor och vackra färger. Du har verkligen lyckats med denna bild 🙂 Jag har inte läst de andras kommentarer utan tänker på dina ord Jag…du kanske längtar efter värme och ljus i tillvaron 😉

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket, rara Annica! Orden om rosor och eld kommer från en romantitel som bara dök upp i huvudet. Nog är det möjligt att jag skulle behöva lite värme, även om jag älskar snö och vinter. Jag älskar ju även att simma och bada så det skulle kännas skönt att komma iväg oh koppla av ett tag. Framförallt skulle jag behöva lite semester från tunga tankar och sorg, hur man nu fixar det.

   Gillad av 1 person

   • När man är mitt uppe i sorg och annat jobbigt som händer runt omkring en… så orkar man oftast inte med att tänka på sig själv. Men det är just det vi behöver göra ändå ibland…för våran egen överlevnad och för att vara ett stöd för våra nära och kära…inget blir bättre av att du går under ❤

    Gilla

    • Tack för din omtanke och dina fina ord, Annica. De värmer. Jag uppskattar dem verkligen och ska fundera på vad jag kan göra för att må bättre.

     Gillad av 1 person

 15. Jag tror bestämt jag fick inspiration till iskonstverk av dig för ett par år sedan? Eller så var det av nån annan, men fint är det!

  Gilla

  • Tack Carita! Jag tror att vi skrev om detta förra året och att du hade fått inspiration från en annan blogg. Jag hade inte sett det på någon annan blogg innan jag prövade det förra året, så uppenbarligen lockar vissna blommor till att hitta på något för att de ska vara ännu längre!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: