Skogskyrkogården

Man ska vara försiktig med att önska vissa saker, de kan gå i uppfyllelse. I höstas önskade jag mig en tur till Skogskyrkogården. Nu har jag varit där. Vinterns soligaste dag tog vi farväl av svärfar.Trädet

Ljusen

Muren

Allén

Askkullen

49 kommentarer på “Skogskyrkogården”

 1. Vackra bilder trots den sorgliga orsaken. Kram

  Gilla

 2. Oj, så vackert och känslofyllt. Helt underbara bilder! Det stora trädet, helt fantastiskt och den blå himlen är ju verkligen något att vara tacksam över denna så speciella dag.

  Förstår att du vill behålla ditt wordpress tema som du haft/har bekymmer med. Bilderna kommer så perfekt snyggt till sin fulla rätt med den anpassade omkringliggande färgen.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket, Anita! Det var rent betagande vackert. Det kände som om svärfar som var så älskad och så omtänksam helt enkelt hade beställt vädret för att det skulle kännas lättare för oss. Solen sken in i kapellet och skapade ett magiskt ljus där inne.
   .
   Jag har inte orkat göra något åt byte av tema, det tar emot. Jag har tyckt om mitt tema även om det ibland har blivit oönskad färg på bakgrunden. Men kanske snart.

   Gillad av 1 person

 3. Har klickat på ”Gilla” men idag tycker tydligen inte wordpress att det ska synas 😕

  Gilla

  • Det verkar lite knepigt med det där. Men det verkar fungera för de flesta. Ibland får man försöka flera gånger av någon anledning.

   Gilla

 4. Jag beklagar men det var vackra bilder och en ljus begravning. Jag har en grav på skogskyrkogården där min mamma ligger och där jag själv kommer hamna en vacker dag. Du får ta hand om er och tänka på dom ljusa minnerna kram Mella

  Gilla

  • Tack så mycket Mella. Så är det, vi minns svärfar med värme och glädje och hans begravning var ljus och vacker. Skogskyrkogården är verkligen en plats skapad med omsorg om dem som blir kvar.
   Kram

   Gilla

 5. Väldigt vackra bilder. Beklagar sorgen.

  Gilla

 6. Vackra och stämningsfyllda foton! Skriver som jag brukar skriva; Ta hand om dig och var rädd om dig!

  Gilla

 7. Tack för att du delar med dig av livet som det är!
  Ellington

  Gilla

  • Tack själv Ellington. Det har varit en tuff tid. Först min kära kusin och sen svärfar. Men i helgen har de av oss om inte hade influensan firat två av våra små som fyllde år.

   Gilla

 8. Underbart att ni fick en solig dag som var tyngd av känslor. Det finns ett ordspråk på tyska: ”När änglar resar skrattar solen”!
  Väldigt vackra bilder!

  Gilla

  • Det var verkligen underbart att vädret omfamnade oss med sol. Det gjorde dagen mycket lättare. Vilket härligt ordspråk, det stämmer ju på pricken!
   Tack så hemskt mycket, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 9. Mycket vackra foton.

  Gilla

 10. Ledsamt med anledningen till besöket, men du fick till fantastiska foton!

  Gilla

 11. Beklagar sorgen. Skogskyrkogården är en plats jag tycker mycket om att besöka. Den ger mig en sådan känsla av frid.

  Gilla

 12. vackra bilder till en sorgesam dag.

  nu törs jag knappt tänka på att jag önskar besöka just skogskyrkogården för att den säga vara vacker och så ser det utgå bilder också, vill ju inte gå dit på en begravning.

  Gilla

  • Tack Heanku. Du får vara noggrann med din önskan och lägga till att det inte ska vara en begravning. Man ska nog ta sig tid och strosa runt i lugn och ro och bara njuta av det vackra. Jag har varit dit ett par gånger tidigare men då bara raka spåret till en grav och inte sett något annat.

   Gilla

 13. Väldigt väldigt fina bilder!

  Beklagar sorgen.

  Gilla

 14. Mäktiga bilder du visar på livet och döden Jag! Vissa dagar ser vi sorg, vissa dagar ser vi livet passera revy, vissa dagar ser vi lycka, vissa dagar ser vi livet fortsätta sin stilla gång. Vad är rätt vad är fel. Hur ska vi små människor kunna förstå allt vad som händer här i livet 😉

  Gilla

 15. Så vackra bilder!

  Gilla

 16. Vackra bilder även om bakgrunden till att de togs kunde varit bättre. Mitt deltagande.

  /Skvitt

  Gilla

 17. Så vackra bilder mitt i det svåra. Jag känner med dig. Jag har själv nyligen mist en god vän. Dina bilder skänker mig tröst och jag hoppas att de kan hjälpa dig att bära sorgen. De hjälper mig. Bilderna känns som en hyllning till livet
  Många varma tankar till dig.
  Kram ❤
  //P-L

  Gilla

  • Tack snälla Piia-Liisa. Fotograferandet har hjälpt mig mycket, fokus hamnar på det som är vackert omkring en. Det har varit en tung period då jag även miste min kära kusin just före jul. Ledsamt med din förlust, att gamla människor går bort kan man acceptera även om man velat att de skulle leva länge länge, men när folk går i förtid är det så väldigt sorgligt. Man får hitta sätt att uthärda. Tack för dina fina ord, kära vän och varma kramar till dig!

   Gillad av 2 personer

   • Min vän skulle fylla 80 år i mars, men det känns ändå för tidigt. Han och hans fru hade precis sålt sitt hys och köpt lägenhet. Han mötte sin stora kärlek i form av en kvinna som är jämgammal med mig för ca 20 år sedan och nu skulle de kunna ta det lugnt. Som präst hade han lite arbete nu och då långt efter pension och så kallar Herren hem honom. Outgrundliga är hans vägar. Min tröst är att min vän och hans fru hade/har tron på Herren. Det tar inte bort sorg och saknad, men det tröstar.
    Förstår att det varit tungt för dig då jag tidigare i livet haft perioder med flera dödsfall från unga till mycket gamla under kort tid.
    Ta hand om dig och det känns trösterikt att du kan se det vackra mitt i sorgen.
    Kram
    P-L

    Gilla

    • Se där, jag tänkte att din vän var jämnårig med dig, men vänner har man förstås i alla åldrar. Även svärfar var på väg att flytta, vilket komplicerar det hela då lösöret är nedpackat och det är svårt att få en överblick för barnen som ska bodela. Det är alltid sorgligt när döden kommer och överraskar en mitt i livsgärningen, särskilt när man ser många år framför sig tillsammans med sin livskamrat och har gjort upp planer. Hoppas att du och hans fru kan finna stöd hos varandra i sorgen.
     .
     Jag har också haft perioder i livet där vänner/släktingar har dött tätt inpå varandra och det är oerhört tungt. Det började med mormor och farmor som dog med tre dagars mellanrum när jag var sexton år. Tack för omtanken och jag kan säga samma sak till dig: Sköt om dig!
     Kram

     Gilla

 18. Ändå vill man ju kunna önska sig, ha hopp – jag vill inte tänka att allt jag önskar mig vänds till något sorgligt.
  Men livet är ju både sorg och glädje… avsked hör livet till.
  De kan bli väldigt vackra stunder av minnen och gemenskap också.
  Stämningsfulla fina bilder.
  Kram!

  Gilla

  • Nej, men det blir det ingen bra text av. Klart att man ska ha drömmar och önskningar. Så är det ju i livet, avskeden kommer man inte undan. Och det blev just vackert och stämningsfullt. Tack så mycket Carita!

   Gilla

 19. Mycket vackert och det vilar verkligen en stilla frid över bilderna på detta världsnaturarv. Mina föräldrar ligger där, liksom min bästa väninna (som var gudmor till min dotter), plus några till.

  // Kao

  Gilla

  • Tack Kao. Det var verkligen fridfullt och vackert. Mina svärföräldrar bodde en gång i tiden alldeles intill kyrkogården. Nu ska båda ligga där. Tråkigt att du har mist din bästa väninna.

   Gillad av 1 person

   • Ja, det var fruktansvärt. Hon var bara 51 år då hon dog. Hon fick ont i magen, gick till doktorn efter ett par dagar. Skickades direkt till sjukhuset och dog en vecka senare i leukemi. Det gick så snabbt att hon inte ens begrep att hon skulle dö. Tack och lov.

    // Kao

    Gilla

    • Ja, man får nog säga tack och lov när sånt händer. Hemsk sjukdom som skördar många i förtid. Jag har varit med om liknande med flera av mina vänner. Man blir bestört och förtvivlad.

     Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: