Vintervandring

Av: Jag

11 03, 2018

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, frost, natur, personer, photography, photos, silhuetter, träd, vinter

39 kommentarer

Bländare:f/11
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Du som är trött på vintern kan blunda medan du klickar – och drömma dig bort till vår och värme.

39 kommentarer på “Vintervandring”

 1. Vackra bilder! Vårvinter är du väl van vid från uppväxten kan jag tänka. Här försvinner nog det sista av snön idag eftersom det regnar. Inte omöjligt att det kommer mera, dock…

  Gilla

 2. Även om jag är trött på vintern njuter jag av dina vackra bilder. Några grannar hade tänt lite julbelysning igår och det var så mysigt. Våren har jag inne med lite fina blommor.
  Kram och var rädd om dej.

  Gilla

  • Tack snälla Anki! Vi var ute med sommarflickan i går, hon skulle gå i skidskola och jag passade på att gå en sväng medan hon åkte i backen. Det var så vilsamt vackert, verkligen en lisa för själen. Det låter kul med julbelysningen för att snön är tillbaka, haha. Våren kommer snart.
   Kram och detsamma.

   Gilla

 3. Inte kan jag låta bli att titta även om jag är trött på vintern. På bild kan den ju vara riktigt vacker! Då behöver jag ju vare sig frysa eller skotta snö 😉

  Gilla

  • Det var ju också ett sätt att förhålla sig, haha! Förstår att det inte är kul med allt skottande men att vandra omkring fri och ledig i det vita är bara njutning.

   Gillad av 1 person

   • Jo det är det men nu har jag ledsnat faktiskt. Längtar efter nya tider – vårtider! Men det är väl precis som det ska vara, en ska längta lite annars slutar en att uppskatta saker!

    Gilla

    • Det är nog olika det där. Man kan leva i nuet och njuta av det och sen kommer en ny tid att njuta av. Men jag förstår att det är kämpigt för dem som är ute på vintervägarna och som behöver skotta dagligen.

     Gillad av 1 person

 4. Visst längtar man till vår och sommar, men vackra vinterbilder tröttnar man inte på.😊

  Gilla

 5. jag är trött på vintern nu, men jag tycker att vinterbilder är vackra fortfarande! och dina är så vackra med all den fina vita rena snön! och ute på landet gör sig vinterbilder så fint!

  Gilla

  • Tack snälla Heanku! På nåt sätt tycker jag att folk alltid vill ha det som inte är. Julen ska börja i oktober och våren när julen har varit och sen är det bråttom med nästa säsong. Ska man skaffa sig kläder för innevarande säsong så får man skynda på för den är över snabbt som bara den i affärerna. Jag vet inte vad det är ett tecken på. Det är vinter nu och jag njuter av dess skönhet.

   Gilla

 6. Fantastiska bilder!

  /Skvitt

  Gilla

 7. Mycket vackra vinterbilder.
  Själv vaknade jag under natten till att det ösregnade. Någon slags vår är i antågande.

  Gilla

  • Tack så mycket RC! Visst kommer våren, det är nollgradigt ute och det töar, idealiskt väder för snögubbar och snölyktor. Vårvinter är det nog just nu.

   Gillad av 1 person

 8. Visst är jag trött på vintern, men dina bilder är ändå verkligt fina att njuta av! En del färgklickar har du fått in – snyggt!

  Gilla

  • Tack Anki! Jag vet att du är trött på vintern och så är många andra också. Det tog tid innan snön kom på riktigt och den perioden är den värsta, tycker jag, då är det grått och trist och väldigt färglöst. Graffitin lyste upp på sina ställen i skogen men sen tycker jag att just de fina nyanser som finns här och där på växtlighet och annat är så roliga att upptäcka, som på den stora bilden.

   Gillad av 1 person

 9. Jag är inte trött på vintern än..tycker om då den kommer och dröjer sig kvar då den väl är här. blir mer trött på blaskandet som kommer då den töar bort. Här ser det ut som okm vättern ska lägga sig isen klyper sakta på vattenytan och blir som ett täcke. 2010-11 låg isen tjock senast på sjön. Då var det många som roade sig med att vara på isen..men inte jag . Jag tycker isar är läskiga.
  Jag tog häromdagen en liknande bild på en klotervägg ..så fin färgklick mot allt det vita.
  Fin bildserie ..Tack för att du tog med mig på din promenad..Får nog ta en själv idag då jag går ut igen.

  Gilla

  • Tack så mycket tant Otto! Hoppas att du kommer iväg på en vinterpromenad, jag vet att du gillar snö och vinter. Nej, det är inte roligt när det håller på fram och tillbaka och snöar och töar. Nu har vi fått massor med snö och det märktes att folk som gillar vintersport njöt i fulla drag. Alla har inte råd att åka till fjällen och att då kunna roa sig i små lokala backar måste vara härligt. Isar ska man vara försiktig med, det är sant, det ska ha frusit till ordentligt innan de bär.

   Gillad av 1 person

 10. Nu behöver jag knappast blunda och heller inte längta eftersom våren just nu blomstar här på ön. Men jag njuter av dina vackra bilder. Skidpar liksom Vassmålning, ja samtliga bilder som du fotograferar och tolkar på ditt så speciella sätt. Liten svart, helt underbar!!

  Gilla

  • Nej, haha, du lever ju mitt i våren! Jag trodde inte att jag skulle fylla på med så många nya vinterbilder, har ju redan ett förråd sedan min paus, men jag kunde inte motstå att följa med maken som skulle skjutsa sommarflickan till skidbacken när jag såg hur snön hade lagt sig som ett underbart täcke överallt under natten. Och väl framme, trots att det faktiskt snöade lätt hela tiden, var det roligt att se alla dessa människor som njöt av den vita världen, på olika sätt. Som flanerarna, som pratade ryska med varandra; långsamt tog de sig fram och verkade trivas ypperligt. Sen gillar jag just att hitta små människor i en storslagen natur. Tack Anita för din fina kommentar!

   Gillad av 1 person

 11. Så här i slutet av vintern är det som om vintern kämpar sig kvar och liksom vägrar släppa taget. Samtidigt kan man se någon knopp som blivit grön lite för tidigt framförallt hos de växter som styrs mer av ljus än värme. Vintern är som värst precis innan snösmältningen. Du har verkligen fångat senvinterns kärva skönhet i dina bilder.
  Tack ❤
  //P-L

  Gilla

  • Den här vintern och snön kom sent, många var de grå dagarna utan det vackra vita som gör vintern så njutbar. Gröna knoppar som strävar upp ur jorden ser man vid söderväggar långt innan snön har försvunnit. Och så julrosen, detta under som blommar under is och snö. Tack Piia-Liisa, den här vinterpromenaden bär jag länge i mitt minne.

   Gillad av 1 person

 12. Så vackra mjuka vinterbilder! 🙂

  Gilla

 13. Mycket svart, brunt, grått och vitt i naturen ännu.
  Men snart kommer det gröna och färgerna samt dofterna exploderar.
  Vi väntar, och längtar!
  Kram!

  Gilla

  • Min bästa tid är nu, som det heter i visan. Nyss åt jag lunchyoghurten ute i trädgården med näsan mot solen och kände livet i mig. Vårvintern är så njutbar, sol på snö.
   Kram

   Gilla

 14. Härliga bilder. Älskar vintern när den är just så där; en massa snö, några minusgrader och solsken.

  // Kao

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: