Harfunderingar före frukost

Tidig morgon får jag syn på gästen som sitter hopkrupen under körsbärsträdet.

– Aha, det är du som kalasar på mina tulpaner! säger jag.

Haren lystrar men beslutar sig för att ingen fara hotar och sitter kvar så att även de små hinner beundra den.

Efter ett tag lommar den tveksamt iväg till grannen. Där finns säkert fler blomster att smaka på, i de framtinade söderrabatterna. Jag tycker ju att den kunde ha nöjt sig med att frossa på vinbärsbuskarna, som de andra hararna, men harar har förstås olika tycke och smak.

Lite putt är jag på haren, men ändå glad över att jag fick syn på den blomsterälskande morgonbesökaren. Anonyma smygätare är svårare att förlåta.

Bilderna zoomade genom altandörrfönstret med flerdubbla glas emellan.

Lystrar

Beredd

49 kommentarer på “Harfunderingar före frukost”

  1. En sådan söt liten krabat är väl värd tulpaner.
    Mycket fina bilder.

    Gilla

  2. Kul att fånga en hare.

    Gilla

  3. Den är ju jättegullig. Några tulpaner får du nog offra.

    Gilla

    • Visst är den söt. Men den har betat av toppen på de små tulpanskott som dyker upp ur jorden. Får se om det kommer några blommor alls.

      Gilla

  4. Härliga foton! Håller med Eva, du får offra några tulpaner för det sällskapet 😉

    Gilla

  5. Jättefina bilder!

    Gilla

  6. Fina bilder på marodören. Du får sätta skydd ovanpå så dom inte kommer åt. Upptäckte en koltrast som försökte komma åt mina dubbla snödroppar då blev det stenar och kompostgaller så nu får den äta annat.

    Gilla

    • Tack Anki! Jag hade bara ingen tanke på att någon skulle ge sig på växterna där. De har stått där i alla år. Jag får nog göra som du men det är en ganska lång rabatt.

      Gilla

      • Hönsnät fungerar också. om man lägger något som höjer upp de. Är inte roligt om man har lite ovanliga lökväxter även vanliga vill man ha kvar för att njuta av. Lycka till
        Kramar

        Gilla

        • Tack för rådet Anki! Jag får syna rabatten och köpa nät, det är helt klart. Det är inga ovanliga växter men eftersom de är tidiga så är jag alltid lite extra glad över de tulpanerna.
          Kram

          Gillad av 1 person

  7. Så fina bilder du fick på matgästen! Lite trist när de kalasar på nyuppkomna blommor, men så klart den tar det som smakar bäst 🙂

    Gilla

    • Tack Anki! Lite svårt är det att fota genom den nya altandörrens ruta, men uppenbarligen gick det hyggligt. Jag blev rätt häpen när jag såg att många ställen var avbetade, ingen har ätit där tidigare, men ja, tulpaner är nog gott.

      Gillad av 1 person

  8. Här är det gott om harar, och så stora! De brukar nästan skrämma vettet av en när de gömmer sig ute på ängarna och hoppar fram precis när man kommer intill dem.😊 Har faktiskt sett några kaniner här också, vet inte sist jag såg vilda kaniner.

    Gilla

    • Vi har också gott om fältharar hos oss. Häromåret blev jag skrämd av en hare på min tomt som jagade en katt, haha, Det var väldigt dramatiskt. Den här haren var mindre än de brukar vara. Vildkaninen har visst spridit sig norröver, läste jag.

      Gillad av 1 person

  9. dom är söta. men går hårt åt på växtligheten. eller så kan man säga att dom hjälper till med beskärningen…….

    Gilla

    • De är roliga att få syn på och den här var mindre än vanligt, lite kaninlik. Jag har tyckt att det inte gör så mycket om de beskär vinbärsbuskarna, men när de äter upp tulpanerna blir jag lite ledsen.

      Gilla

  10. Vackra bilder Jag! 🙂

    Gilla

  11. Inte dåligt att de överlever en sån här vinter! Men en hare är ju väl påpälsad förstås. Flyttfåglarna låter dock vänta på sig. Jag börjar längta lite.
    Ellington

    Gilla

    • Ja, pälsen är tjock och mat hittar den tydligen i trädgårdarna, haha. Jag trivs fortfarande med vintern, gläds åt vårvintern som är sällsynt annat än i norr. Åter en vacker solig dag, då solen värmer på dagen så att snön tinar på sina ställen men nätterna är kalla.

      Gilla

  12. Fina bilder, men det ser ut som den lille stackaren fryser. Hur kallt var det?

    /Skvitt

    Gilla

  13. Mysigt bullig han eller hon ser ut! En sådan toppenbild, igen en gång!

    Gilla

  14. Vilka rara bilder. Det är bilder som gör mig glad att se på. Tack 🙂

    Gilla

  15. Söt liten hare. Den kände inte dej som ett hot:-) och den äter väl inte så mycket?
    Rådjur är däremot riktiga sabotörer och man ska tydligen inte ha gula tulpaner och andra gula blommor, för de knipsar av dem direkt.

    // Kao

    Gilla

  16. Men så söt! Och så fina bilder du fick till fast det var genom glasrutorna! Klart man förlåter en sån sötnos! ❤

    Gilla

    • Väldigt söt var den och ja, svårt att vara arg på en så näpen en. Det blir inte de bästa fotona genom alla rutor, men ibland vill man visa ändå. Tack Bibbi!

      Gillad av 1 person


Lämna en kommentar