Våren på plats

Av: Jag

05 04, 2018

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, vår

68 kommentarer

Bländare:f/4.5
Focal Length:60mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500
Solglimt

Solglimt i vattenpussen

Tre

Vårsolar i vägslänten

Nyckelpiga

Yrvaken piga

Tussilago.jog

Bordsdekoration

Krokus

Öppna mot solen

Spindel

–Hoppsan, var kom du ifrån?

 

68 kommentarer på “Våren på plats”

  1. Så mycket vår i dina bilder. Tussilagon är en sol och nyckelpigan så söt. Spindeln har också vaknat och är fin. 🌞

    Gilla

    • Tack Anki! Nyckelpigorna har tinat fram, du hade ju också hittat en. Om inte annat så kryper de fram när man röjer i rabatterna. Krokus har jag ännu bara de här tre gula utslagna, men någonstans ska det börja. Spindeln dök bara upp plötsligt på barkbitarna i zinkbalja och jag var tvungen att rädda den i land. Och tussilago finns det redan gott om.

      Gilla

  2. Härligt! Hit har våren inte riktigt hittat än, men den dyker nog upp vilken dag som helst 🙂

    Gilla

  3. Så härligt! Jättefina bilder! Här känns det som höst ännu….

    Gilla

    • Tack Ilse-Marie! Visst är det lite höstaktigt med dimma och regn idag, men det hör också våren till. Regnet tar snön.

      Gilla

  4. den första bilden är ju helt fantastisk! och så mycket vår ni har. så himla upplyftande, eller hur?!

    Gilla

    • Tack så mycket Heanku. Det är vårbad för tussilagona, i zinkbaljan varar de länge. Jag vet just inte om våren är längre kommen, men jag har aktivt letat upp tussilagon i en vägslänt. Krokusarna är bara tre än så länge. Nyckelpigan dök upp när jag krafsade i rabatterna för att spana efter krokusar. Och spindeln… den måste ha följt med den lösa barken som jag befriade flädern ifrån. Ut och spana!

      Gilla

  5. Wow så vackra komponerade bilder Jag, allihopa!!! Men oj är våren hos dig så långt gången 🙂 Tussilago är så vackert 🙂

    Gilla

  6. Fine set! nr2 is my nr1.. Great shot.

    Gilla

  7. Så vackra bilder, man blir glad av dem. Hoppfullt med våren på G!

    Gilla

  8. Underbart härliga och vackra foton. Bilden på spindeln kittlar mest.
    Här i Pennybridge har det just börjat att snöa.

    Gilla

    • Tack så hemskt mycket RC! Spindeln var en total överraskning, den var lite ställd ett tag där i vattenbaljan. Även hos oss kommer det lite blötsnö, men jag tar mig nog ut på en liten promenad, har suttit inne för mycket. Aprilväder.

      Gillad av 1 person

  9. Bilder man blir glad av.

    Gilla

  10. Underbara bilder! Visst blir man glad över de gula solarna som lyser upp i det bruna fjolårsgräset! Vackert med den gula vägglaven också 🙂 Så bra att du räddade spindeln! 🙂

    Gilla

  11. Äntligen!! Och jag tror mig veta att du känner detsamma, när vårens tecken sakta börjar visa sig i vår fantastiska natur. Fina bilder som alltid och ett riktigt lyckat möte med den fina spindeln där i slutet 😀

    Gilla

    • Visst är det härligt när vårtecknen visar sig efter en fin vårvinter, det är dags för årstidsväxling. Det är nu jag som trädgårdsägare kan bli otålig, gräsmattan måste torka upp innan den kan städas och rabatterna får inte befrias för tidigt från skyddande lövtäcken. Men jag kan ju sitta i solen med en ljudbok i öronen. Mötet med spindeln var helt oväntat, jag tror inte att jag brukar se spindlar så tidigt på våren. Tack Anita för fin kommentar!

      Gillad av 1 person

  12. Fantastiskt fina bilder igen. Har spanat idag efter vårtecken här men icke…. hittade bara otäcka djur på en husvägg. Ditt inlägg ger mig ändå hopp. Våren måste vara på väg hit också.

    Gilla

    • Visst är våren på väg, den smyger under snön och överraskar vilken dag som helst. I soliga vägslänter finns de gula solarna, men du som har en ond arm ska nog inte ge dig på att klättra där utan får ge dig till tåls. Tack snälla Kristallina!

      Gillad av 1 person

  13. Åh! Så söta… Tussilago ser vi sällan här nere…

    Gilla

  14. Wow vad jag gillade den stora bilden … wow och åter wow!
    Många fina vårbilder … njuter av att se på dem … tack!
    Vi har massor av snö och en kompis körde förbi för ett tag sedan.
    Han sa till maken man ser ju inte in till er *skratt*
    Massa snö plus takras/kram

    Gilla

    • Vad roligt att du gillar vårbilderna, jag kunde inte låta blir att leka lite, gjorde en dekoration och slängde sen ner de gula solarna i vattenbaljan, där gör de sig bra. Nyckelpigan är för mig ett sant tecken på att våren har kommit. Jag har förstått att det är gott om snö norröver, då är det vårvinter ett tag till hos er, så härligt!
      Kram

      Gillad av 1 person

  15. Översta bilden: Om det fanns nobelpris i foto hade kunnat hösta in en rejäl prissumma!

    /Skvitt

    Gilla

  16. Oh, en så underbar vårkänsla här! Den yrvakna pigan är fantastiskt fotad😋👌

    Gilla

  17. Åååå vad fint och vet du vad jag såg blommor överallt i helgen som var och det konstigaste av allt det var mest inne i stan varenda täppa gräsplätt med mera färger i vitt lila gult kändes så fint och solen var på sitt bästa humör..

    Gilla

    • Tack Nicki! Värmen kom ju tillbaka i helgen så vårblommorna slog nog ut då. Jag fick fler krokusar i trädgården. Det är vackert med alla krokusplanteringar i städerna. Och även en massa narcisser som blommar här och där.

      Gilla

  18. Jag har träffat 2 nyckelpigor allaredan. 🙂

    Gilla

  19. Sista bilden ser ut som ett rejält gap som spindeln kommer hamna i nästa sekund 🙂 Älskar ju närbilder som du vet så dessa är – som vanligt – redo för kanvastavla 🙂

    Gilla

  20. härliga bilder på vårens ankomst! bordsdekorationen var kul komponerad. och spindeln är skarp och fin. lyckans ost att se en sån fin spindel att fota!

    Gilla

    • Tack så mycket Heanku! Vårens första kryp är roligt att upptäcka, nu är det massor i farten. Blev getingstungen i går och den getingen är jag lite sur på, den bara anföll mig helt oprovocerat.

      Gilla

  21. Tussilagon är verkligen ett fint vårtecken.
    Spindlar redan?
    // Kao

    Gilla

    • Jag håller med. När tussilagon är på plats med sina fina solar – då är våren på god väg. Spindlar finns det gott om nu, nästan en hel månad från när bilden togs, men då var den tidigt ute, jag blev jätteförvånad.

      Gillad av 1 person

  22. Du är nog alldeles fenomenal med dina färger och bilder, alldeles i en klass för sig!

    Gilla


Lämna en kommentar