Vårens lurviga

Av: Jag

01 05, 2018

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, fjärilar, foto, fotografi, foton, insekter, natur, photography, photos, vår

28 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Humla

Videkissar

Nässelfjäril

vit backsippa

Backsippan

Snart dags att ansa kroppen från oönskat lurv både här och där, när vårsolen får oss att  krypa fram ur våra skyddande skal. Men kanske skulle vi i stället låta det vara och stolt visa upp vår lurviga lekamen som vissa växter och insekter?

Fjärilen är abstrakten i förra inlägget, som många av er ju gissade. Den upptäcktes av sommarflickan i en dikesslänt den 21 april. Alltid samma hänförelse över vårens första.  I går såg jag en levnadsglad citronfjäril, men hade inte en chans att hinna föreviga den där den fladdrade iväg för att mätta sin uppdämda vårhunger. Som alla vi andra.

 

28 kommentarer på “Vårens lurviga”

 1. Lurvigt kan ju vara så fint! Vackra bilder och jag gillar den på blomman underifrån…
  Ha en din tisdag

  Gilla

 2. Ha ha… ja de ystra fjärilarna är inte helt lättfångade det är då ett som är säkert!
  Härligt, lurviga vårfoton!

  Gilla

  • Tack Anne! Vissa fjärilar har så bråttom, så bråttom. Nässelfjärilen satt nog och tinade upp, tror jag, så den var ett lätt fotobyte. Om dagens regn lättar kanske det finns fjärilar som sitter på tork.

   Gillad av 1 person

 3. Fyndigt med lurviga och mycket vackra bilder Jag! Visst är det en skön känsla när våren nalkas på riktigt 🙂

  Gilla

  • Tack så jättemycket Annica! Våren har kommit med stormsteg, jag gissar att ni har lite snö kvar än. Jag börjar titta runt lite på bloggarna, men försiktigt så att jag inte förtar mig.

   Gillad av 1 person

   • Snön smälter i rasande fart här nu och några vårblommor kommer snabbt nu. Ja man får ta det lugnt med tittandet, det blir lätt mycket tid som går åt där.

    Gilla

    • Jag riktigt ser hur snön tinar och att det rinner och porlar överallt hos er. De första vårblommorna är alltid bäst, sen blir man lätt lite blasé, tycker jag.
     .
     För mig är det axlar och armar som tar styrk om jag sitter för länge och klickar runt. Nu är det mycket att ansa i trädgårdarna så jag måste spara mig till det.

     Gillad av 1 person

 4. Underbara bilder!

  Gilla

 5. Vackert lurv o vackert fångat! Nåt att fundera över 😂🌿🦋

  Gilla

 6. du har tagit lurvighet till en helt annan nivå! backsippan är fantastisk!

  Gilla

  • Haha, tack Heanku! Backsippan är en favorit. Men jag ska erkänna att jag gärna hade varit iväg och fått en ännu bättre bild på den blå men insåg att jag inte skulle hinna det.

   Gilla

 7. Underbara lurviga växter och vackra bilder. Var rädd om dej så du kan göra lite i trädgården.
  Kram

  Gilla

  • Backsipporna är magiska, tycker jag. Jag bara älskar dem, men ibland missar jag dem. Så nu unnade jag mig den vita, ska plantera ut den. Jag har alldeles för mycket att göra så här års och sliter ut mig totalt, men… vad gör man inte för trädgården.

   Gillad av 1 person

 8. Underbara bildbevis på vårens ankomst hos dig. Tycker mycket om alla men favoriterna blir den lurvigt mjuka bevingade lilla insekten som ligger överst och sista bilden, så ljuvligt grön och lurvig.

  Gilla

  • Våren har verkligen tagit stora steg den senaste tiden. Vackert väder, insekter och växter som vaknar… det är härligt. De lurviga växterna är mina favoriter på våren, älskar hur de skimrar i motljus. Tack Anita!

   Gillad av 1 person

 9. Fantastiska bilder! Vi tycker lika om mycket du och jag – som lurviga växter, insekter och djur! 🙂

  Gilla

 10. Gillar krokus – och härom dagen såg jag vårens första humla. Den verkade lite trött och vinglig.

  // Kao

  Gilla

  • Krokusar år bland de första som tittar upp ur backen. Men det här är backsippor, så vackra när de står där i små klungor på backarna och strålar i solen. Humlor behöver mycket näring så de kan bli trötta och vingliga. Kanske hjälper lite sockerlösning.

   Gillad av 1 person

 11. Så mycket lurvigt det finns i naturen egentligen 🙂
  Fint fångat av dig som vanligt, och härlig lila bakgrund här ❤

  Gilla

  • Tack snälla Carita! Bakgrunden sköter bloggtemat automatiskt, plockar upp någon färg i bilden. Det är kul att det är så mycket som är lurvigt!

   Gilla

 12. Backsippa! Hittade jag idag på fjolårets ställe. Vad glad man blir. Underbar lurvig serie. Kul att vi fick se fjärilen. Hoppas du mår bra.

  Gilla

  • Visst blir man lycklig över backsipporna! De är vackra även utblommade. Hela backar fulla med dessa blomster och man blir rusig av glädje.
   .
   Jag mår hyggligt, faktiskt lite bättre rent psykiskt än för ett tag sen. Men orken… skulle behöva massor av den. Jag förtar mig varje dag. Tack så mycket Kristallina!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: