Svalkar sig i badet

Av: Jag

07 06, 2018

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, sommar

59 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:20mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Försommarvärmen fortsätter efter ett par dagars svalare väder. Naturen kippar efter andan. Jag är glad att jag räddade undan dessa skönheter, i rabatten har de blommat över. Men i norr snöar det. Vårt land är långt.

Aklejor

59 kommentarer på “Svalkar sig i badet”

  1. Visst är det märkligt – på sina håll är värmen nästan plågsam på andra håll snöar det och ändå är det samma land! Nu behövs lite regn men jag ser att vädergudarna faktiskt fått in lite sådant i nästa veckas prognos, jag hoppas de har rätt!

    Gilla

    • Ja, det är lite märkligt – men jag har ju bott däruppe och vet att det kan snöa lite när som helst, haha. Jag hoppades verkligen på regn idag, men det ville sig inte.

      Gilla

  2. Meeen… glömde en sak! Läckert foto, de gör sig bra där i vattnet de små skönheterna!

    Gilla

    • Tack Anne! Jag gillar blommor som flyter i vatten, här var det ett sätt att samla de vackra aklejorna. Jag hoppas att de inte är överblommade på torpet dit vi far snart.

      Gilla

  3. Så vackert det är med blommorna! Konstverk av naturen, med lite hjälp av dig. 👍🏼

    Gilla

    • Tack så mycket! Man får hjälpa naturen på traven ibland. Lite handlar det kanske om att det är en aning besvärligt att lägga sig på rygg för att försöka fota de vackra undersidorna, haha.

      Gillad av 1 person

  4. Så vackra! ✨👍✨ Ja, jag såg bilder på snö från Kiruna igår. Häromdagen funderade vi på att börja leta och söka jobb där uppe men jag tror ändå att jag avstår… 😱

    Gilla

  5. Underbar bild på blommorna på vattnet! Tack för att jag nu kan beundra dina fantastiska bilder i större format – det här är ett typexempel på foto som får en extra dimension uppförstorad 🙂
    Torkan är jobbig och jag lider med fåglarna som har svårt att hitta mat till sina ungar nu …

    Gilla

    • Tack så hemskt mycket Anki! Det var Skvitts förtjänst, säkert finns samma funktion för Mackar också. Det är sant, ofta vill man se bilden uppförstorad, jag klickar så gott som alltid på en bild för att se den större.
      .
      Jag blev ganska besviken i går när det blev så där tropiskt varmt igen, ändå tål jag värme bra, men det är svårt att orka jobba i trädgården i hettan, alla andra nackdelar inte att förglömma. Men det har utlovats regn de närmaste dagarna.

      Gillad av 1 person

      • Du får hälsa Skvitt och tacka! Jag gör som du och vill gärna kunna klicka upp bilderna 🙂
        Ja, vem blev inte besviken – hoppas nu de har rätt och att vi får lite regn nästa vecka!

        Gilla

        • Jag tror att du har tackat redan. Har anlänt till torpet och här är så grönt, massor med blommor, som en djungel. Aklejan blommar överallt och jag känner mig lycklig lycklig.

          Gillad av 1 person

  6. Vilken härlig blandning av vackra blommor!😊

    Gilla

  7. Raffinerat! Så skickligt du komponerar en bild.

    Gilla

  8. Oj vad hamnade min kommentar tro…skrev en tidigare i morse.
    Såå fina blommor som du räddat från torkan ..det är svårt för växtligheten att överleva i hettan. Gräset är brunbränt och torrt..som i fjärran land.
    Värme som man oftast upplever i Grekland på utlandssemestern är nu här i Sverige. Det är lite udda ..undrar jag hur resten av sommaren kommer bli? Jag har semester som tur är har en vecka till sen jobbar jag 5 v och så har jag 3 v till. Jag garderade mig denna sommar.

    Gilla

    • Så snopet när kommentarer försvinner. Det låg inget i skräpet. Visst är de vackra, aklejorna! Jag hoppas att de står i full bom på torpet, det ligger en bit norrut. Det är ledsamt med att allt blommar över och torkar, men vi hoppas på regn de närmaste dagarna.
      .
      Men semestermässigt prickade du verkligen in rätt veckor. Njut nu och sen har du flera veckor kvar, toppen!

      Gillad av 1 person

  9. Aklejorna är så vackra och dom tål tydligen värmen bättre för dom har blommat normalt i år. Övriga slår nästan inte ut innan de är sönderbrända.

    Gilla

  10. så vackert! aklejor i alla färger så förtjusande i en skål. är det en vallmo mitt i alltihop?

    Gilla

  11. Mycket vackert! Minns när jag gjorde så här med torkade blommor i vatten på vintern och fick en isskulptur.
    Tror att du gjorde nåt liknande nån gång?

    Gilla

    • Tack Carita! Ja, jag har gjort det ett par gånger och blommor i vatten visar jag ibland, har alltid blommor flytande i min zinkbalja.

      Gilla

  12. Ja vår värme försvann, vi hade den dock i 3 veckor. Nu är det 15 …. längtar att den ska komma tillbaka. Vackra blommor ser ut som porslin.

    Gilla

  13. Ett ypperligt sätt att framhäva de vackra blommornas skönhet!

    Gilla

  14. Så himla fint!
    Gjorde likadant när jag hade kolonilotten. Man får liksom ha blomman 2 ggr.

    // Kao

    Gilla


Lämna en kommentar