Sommarstjärna

Av: Jag

07 07, 2018

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, blommor, foto, fotografi, foton, natur, naturkonst, photography, photos, sommar

33 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:42mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Jag hade nog en tanke med den här bilden men min förvirrade hjärna har lyckats glömma bort den. Den får tala för sig själv utan text och tanke.

33 kommentarer på “Sommarstjärna”

 1. Det är vackert med svart/vitt.

  Gilla

 2. Kanske du bara tänkte att motivet skulle göra sig bra i svart/vitt – och det gjorde det ju!

  Gilla

  • Jag tror att jag tänkte tanken först och sen kom det sv/vita. Det handlar nog om att samla på en viss typ av foton, men det är inte det lättaste att hitta dem i fotoflödet eftersom jag inte taggar dem. Tack Anne.

   Gillad av 1 person

 3. Vad än din tanke var så är det ett vackert foto … snyggt!

  Gilla

 4. Svartvita bilder är härliga och kan ge fotot helt ny dimension.
  Dillpion?

  Gilla

  • Tack Sutte! Vissa motiv gör sig bra i sv/vitt, det är sant. Visst går tankarna till dill, men det är en rosenkrage. På Rosendals trädgård såg jag en gång en samplantering som var så enormt vacker: ett hav av dill och rosenkrage.

   Gilla

 5. Nu blev det ju lite text iallafall där du överlåter till oss andra med mer eller mindre förvirrande hjärnor att fantisera och beundra din färglösa men ändå så vackra sommarstjärna.

  Gilla

  • Ja, haha, så blev det ju, jag tänkte också så när jag postade. Jag har återfunnit tanken i min förvirrade hjärna som visst bara klarar en tanke åt gången just nu. Men jag spar den till senare. Tack Anita.

   Gillad av 1 person

 6. Oavsett vad du tänkte, så är det en underbar bild. Tror det är formen på blomman och blad som gör den så speciell och att du valde svart/vitt. Väldigt snyggt!

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Kristallina! Vissa blomknoppar är väldigt speciellt och tydligt formade, de fångar ögat. Rosenskärans blad är så graciösa också. En av mina sommarfavoriter, helt klart.
   .
   Hur går det med kameraanskaffningen?

   Gilla

   • I lördags tog jag ett djupt andetag och beställde en. Kommer onsdag eller torsdag. Känner mig nästan sjuk utan kamera. Sedan får jag börja från början och lära mig den nya kompisen. Ska bli spännande. Handboken laddade jag ner direkt.

    Gilla

    • Förstår att du har saknat din kamera. Det är så svårt att bestämma sig för vad man ska köpa i kameradjungeln, så mycket att sätta sig in i och välja bland. Lycka till med nya kompisen! Smart att ladda ner handboken i förväg.

     Gillad av 1 person

 7. Vilken stjärna du är på att hitta fina motiv!

  Gilla

 8. Väldig vackert i s/v, lite dramatisk. Gillar skuggorna.

  Gilla

 9. Ser ut som stjärn-anis?
  Vackert, hur som helst!

  Gilla

 10. Tanken var kanske – den är väldigt vacker 😍

  Gilla

 11. vilken fin stjärna. och vet du, det gör inget att du inte kom på din ursprungsidé, för när du gör det, kan du göra ett nytt inlägg med det!

  Gilla

 12. Vackert blev det hur som helst.

  Gilla

 13. Svart vita foton är fint det har ju blivit en egen konstform numera.. Blomman är vacker..

  Gilla

  • Blomman är knoppen av en rosenskära, en sommarfavorit. Det är roligt med lite omväxling, vissa motiv känns som om de vill vara sv/vita.

   Gilla

 14. Utan att läsa alla andra vackra kommentarer till dig Jag, så vill jag säga att bilden är super duper bra. Jag bildar mig en egen uppfattning av din bild, den är mycket vacker. Jag kan se och känna kraften i ljuset som lyfter mörkret, så himla snyggt fotat Jag! 🙂 Detta är helt i min stil 🙂

  Gilla

  • Tusen tack Annica! Så roligt att du gillar bilden av sommarstjärnan. Som du beskriver det är det de små sommarstjärnorna som den här som får det att lysa, får oss att stanna till en stund och se det vackra, urskilja detaljerna mitt i bruset. Jag förstår att det är i din stil, du har ju visat många vackra sv/vita blombilder.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: