Systrar

Av: Jag

06 08, 2018

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, personer, photography, photos, sommar

41 kommentarer

Bländare:f/4.5
Focal Length:30mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Systrar3

Systrar5

Systrar4

Systrar6

Systrar7

Systrar

41 kommentarer på “Systrar”

 1. Ååhh … vilka underbara bilder på flickorna! Väldigt bra i svartvitt – såå snyggt! Den sista på bryggan är också fin, men de svartvita är något alldeles extra!

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Anki! Så roligt att du gillar bilderna! De här två är tacksamma att fota då de ofta är helt chosefria och obekymrade om kameran. Jag ville ha med färgbilden som avslutning, gillar färgerna i den.

   Gillad av 1 person

 2. Håller med Anki, fotona passar väldigt väl i svartvitt. Snyggt!

  Gilla

 3. ljuvliga bilder på flickorna och svartvitt är snyggt. Gillar bilden när de bakar gruskakor och blir smutsig. Skitiga barn är lyckliga barn.

  Gilla

  • Tack snälla Anki! De hade väldigt roligt när det bakade och det slutade med att de tog av sig kläderna och kletade ner sig helt med geggan. Men det kan jag ju inte visa, haha.

   Gillad av 1 person

 4. Helt underbara bilder på systrar! Fint med svartvitt och så fint med avslutande färg 🙂 Verkligen härliga sommarbilder på syskonkärlek och lek i det fria.

  Gilla

 5. Instämmer i lovorden. Underbart vackra svartvita bilder. Fotoobjekten är bedårande.

  Gilla

  • Tack så mycket Eva! De är ju så härliga, älskar att gå ut och upptäcka kryp och blommor, att äta bär och att kasta stenar i ån. Bland annat.

   Gillad av 1 person

 6. Jättefina bilder! De svartvita gör att de känns tidlösa ❤

  Gilla

  • Tack snälla Ilse-Marie! Visst är det så, det kopplar ihop olika tider, skapar broar mellan dåtid och nutid, får en att vandra mellan tiderna i minnet.

   Gilla

 7. Väldigt fina och vackra bilder!😊 Du har verkligen lyckats att få de svartvita fotona så bra, något jag har svårt med.

  Gilla

 8. Underbara avslappnade bilder, charmfulla och varma. Gillar den svart/vita skalan. De gula stövlarna var pricken över i i den färgade bilden.

  Gilla

 9. Vilka härliga bilder! De ser så obekymrade ut, helt uppslukade av deras lek. Gillar också de svartvita bilder men färgbilden är lika snygg. Det röda som båda två har på sig och de gula gummistövlarna är perfekta mot den färglösa bakgrunden. Jättefin serie och något att minnas för flickorna.

  Gilla

  • Koncentrationen är total och upptäckslustan likaså. Den mindre älskar trädgårdsarbete och den större spanar alltid efter skalbaggar och allehanda kryp i naturen. När jag häromdagen stod och fotade rallarrosen, kom hon och rabblade upp alla de olika namnen som växten har och visste dessutom varför den kallas rallarros. Bra sällskap är de i naturen. Tack så hemskt mycket för din fina kommentar, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 10. helt underbara bilder på systrarna! lika underbart att se barn ute i naturen. jag känner barn som är rädda för allt i naturen, myror, harpluttar, lera, osv. maken och jag jobbade hårt med att försöka få dom på andra tankar när vi bodde på landet, men det var svårt när deras föräldrar också kände sig obekväma utanför femtioskyltarna. så, det är underbart att dessa barn verkar så obekymrade, trots att dom befinner sig i naturen. eller så är det därför dom är obekymrade! ja, härliga bildar iallafall!

  Gilla

  • Tack för en härlig och positiv kommentar, Heanku! Nog får man ju jobba lite i början, de flesta barn är rädda för myror till exempel, kanske just beroende på föräldrarna som ojar och uschar när de får en myra på foten. Det är alltid lika roligt att gå på promenader med de här två. Den lilla minns vad jag har visat henne förra sommaren och den stora hittar små fjärilar och sländor som jag inte själv får syn på och kommer ofta ihåg namnen på dem också. Och så är det stubbar som ska sittas på och stenar som ska bestigas och bär som ska smakas på eller träs på strå…

   Gilla

 11. Härligt lekfulla bilder på flickorna! Spontanitet, lek och samhörighet. Gillar att du lade in en i färg också, som kontrast till de fina i s/v. Ingen bild visar deras ansikten, självvalt eller fotografens val? Oavsett, en väldigt fin bildserie som systrarna säkert kommer uppskatta att titta på när de plötsligt inte längre är barn. Tiden går så fort, det gäller att ta tillvara på de små guldkornen i vardagen.

  Gilla

  • Så roligt att du gillar min bildserie Anita! Jag märker att jag ofta fotar dem just så här och det beror nog på att jag följer efter dem när de sätter iväg. Sen vill jag helst inte att de lägger märke till att jag fotar, vill ha dem så naturliga som möjligt. Men visst har jag foton där ansiktet syns, där de sitter på filten valde jag bort ansiktsfotot för att jag tyckte att det här frånvända passade in i serien. Och lite försiktig är jag förstås med att visa upp dem. Ja, det gäller att ta vara på vardagens guldkorn, de små fotar ju själva också för fulla muggar. Tack för fin kommentar!

   Gillad av 1 person

 12. Väldigt fina bilder!

  /Skvitt

  Gilla

 13. Vackra somriga bilder! Och svartvitt är vackert.
  Här kommer många känslor och stämningar fram ❤

  Gilla

 14. On se croirait dans un conte de fées

  Gilla

 15. Väldigt fina foton och svart vitt är underbart varför vet jag egentligen inte.. Hoppas du haft en bra sommar och att du klarat av värmen..Jag tycker att det varit mycket jobbigt men gudskelov är det svalare och lite mer uthärdligt just nu.. ha en riktigt fin måndag…

  Gilla

  • Tack så mycket Nicki! Sommaren har varit njutbar med mycket bad och en hel del lättja. Smolket i sommarbägaren är fototrassel där jag fortfarande väntar på en lösning. Krattning av äppelkart idag och en god middag ute som avslutning. Trevlig tisdag, Nicki!

   Gillad av 1 person

 16. Åh vilka ljuvliga bilder 🙂 Svartvita bilder blir oftast så effektfulla och talande på nåt sätt. Förstora och rama in och sätt upp dom på väggen. Finfina tavlor.

  Gilla

  • Tusen tack Susanne, vad glad jag blir! Jag håller med, vissa motiv gör sig bra i sv/vitt och passar bra som tavlor. När jag får mitt arbetsrum i ordning så ska jag sätta igång med diverse fotoprojekt; skriva ut bilder och göra fotoböcker.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: