Blått, vått och rost

Av: Jag

12 09, 2018

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, fordon, foto, fotografi, foton, höst, photography, photos, rost, skrot

61 kommentarer

Bländare:f/5
Focal Length:18mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

I september förra året gick jag ner mig i Kyrkö Mosse. Jag visade ett gäng med bilder därifrån och lovade visa fler, så här är de till slut, blå detaljer mestadels. Om någon tycker att det blå ibland lutar åt grönt eller svart så kanske det är så. Det bjuder jag på.

61 kommentarer på “Blått, vått och rost”

 1. Det är en härlig plats!😊 Åke som drev bilskroten var en tidig miljökämpe. Han tömde alla bilar på bensin, olja och andra farliga vätskor och bilbatterierna tog han också hand om.

  Gilla

 2. En plats jag vill besöka men jag måste ha någon med. Har njutit av dina vacra bilder.

  Gilla

 3. Underbara bilder! Gillar nog den första bäst. Men kanske är det bara för att den är störst?

  Gilla

 4. Great junk series! 🙂

  Gilla

 5. Härliga foton! De ärggröna algerna gör sig så fint mot rosten!

  Gilla

 6. Så fina bilder allihopa. Älskar rost på bild. Ger en viss känsla, höstlöven förstärker känslan av gammalt och passar finfint till rosten bra årstid att åka dit! Bra jobbat av den där Åke.

  Gilla

  • Tack snälla Eva! Det regnade ju så rosten blev lite extra bra. Någon större variation på fotovinklar blir det inte när man har ett paraply i ena handen, haha. Det känns som om hösten hade hunnit lite längre förra året än i år, men jag har förstås inte varit i skogen på flera veckor.

   Gillad av 1 person

 7. Åhhh har du varit där.. Jag har längtat dit i åratal..
  Underbara fina foton du tagit.. Jag har fått nöja mig med att titta på samlarens hemsida..
  Men som sagt jag skulle gärna åka dit med kameran..
  Lämnar samlarens länk här hos dig men jag antar att du sett den redan..
  http://www.samlaren.org/bilkyrkogard/
  Ha en riktigt fin dag och tack för att du visar dina bilder…

  Gilla

 8. Härliga bilder! Jag gillar både rost och bilar … och tillsammans med de gröna algerna ger det en underbar blandning! En dröm jag har är att någon gång få gå där med kameran …
  Tack för att du delar med dig!

  Gilla

  • Tack Anki! Det är förunderligt att se hur naturen tar över och skapar konstverk av det som lämnats där. Sen kan jag ju tycka att det skulle behöva röjas lite från sånt som inte är så vackert. Jag kan verkligen rekommendera en utflykt dit och även till Båtsnäs som har tusentals bilar.

   Gillad av 1 person

 9. Urläckra bilder. Fantastiskt vackra och murriga färger. Dom vissna löven och vattnet ger extra mycket känsla i bilderna. Måste vara superhäftigt att gå omkring där.

  Gilla

  • Det är superhäftigt och regnet förstärkte upplevelsen. Ändå har jag varit i Båtsnäs också där det finns tusentals bilar. Lite speciellt blev det ju också att jag gick ner mig i kärret, det glömmer jag ju inte i första taget. Tack så mycket Susanne!

   Gillad av 1 person

 10. helt underbara bilder! tänk så många blå bilar det skrotats där. dom är så vackra allihop, så jag kan omöjligt välja en favorit. alla är favoriter!

  Gilla

 11. Tänk om bildelarna kunde tala. De hade säkert mycket att berätta. Härliga rostbilder! Tycker också om höstkänslan i bilderna. Passar utmärkt till rost, regn och en natur som sakta tar över.

  Gilla

  • Ja, tänk om de kunde det, det låter som ett uppsatsämne på mellanstadiet, haha. Det känns som om hösten hade hunnit lite längre förra året, men regnet gjorde förstås sitt för känslan. Höst, regn och rost är en utmärkt kombo. Tack Kristallina!

   Gillad av 1 person

 12. Beautiful, especially the first picture! 🙂

  Gilla

 13. Rost som konst i all sin ära som fotoobjekt, men vilk miljöbomber med allt som läcker.

  // Kao

  Gilla

 14. Visserligen ska man hålla rent i naturen, men någon har väl tänkt på fotografen också. Det är en förmildrande omständighet. Åtminstone när någon kan ta fram skönheten i förfallet och miljöförstöringen, som du kan med bravur.

  /Skvitt

  Gilla

 15. Så vackert det är med gamla skorvar..rost och ärggrönt ihop blir bra på bild. Tack för fantastisk bilder.

  Gilla

  • Tack snälla tant Otto! Rost och naturliga nedbrytningsprocesser gör sig bra ihop, det är sant.

   Gillad av 1 person

   • Ja ibland så är det fula snyggast och det som är vackrast då det bryts ner. Lite tragiskt är det ändå att se material vittra sönder.

    Gilla

    • Jag tycker inte att det här är tragiskt, bilarna har gjort sitt, de har ställts på bilskroten och delar som kan återanvändas har plockats bort och sålts. Återbruk som det pratas så mycket om nu, som om det vore uppfunnet idag. Alla däck på bilarna till exempel. Nu skulle man förstås pressat ihop bilplåten också men istället blev bilarna kvar som en installation och kultförklarades, ett friluftsbilskrotsmuseum.

     Gilla

     • Skroten blir för mig om man nu ska jämföra ..ett förfall som även våra kroppar ska genomgå då vi åldras. Så tänker jag när jag känner att det är tragiskt..men inget finns och för evigt. Det är vackert att åldras ..fast ändå tragiskt att det förfaller.
      Ja du fattar nog hur jag menar.
      En personlig fråga mitt i allt …hur upptäckte de din cysta och vad hade du för symptom förutom värk och bihålsinflamation? Jag är ju under utredning igen och vill verkligen att de hittar orsaken denna gång.

      Gilla

      • Nu förstår jag vad du menar. Jag skulle nog inte använd ordet tragiskt, för mig är det förknippat med oväntade jättesorgliga och hemska händelser. Vemodigt eller sorgligt eller… skulle jag kalla förfallet.
       .
       Jag tar frågan om bihålor på din blogg, inlägget där vi pratade om det, jag hade tänkt skriva mer där tidigare men nåt kom emellan.

       Gillad av 1 person

       • Jag kanske använde fel ordval men det är på ett sätt tragiskt när människor åldras ..jag ser och hjälper många som tex lider av demenssjukdom i mitt arbete ..det är ett tragiskt och sorglig slut dessa människor får.jämföra människor med bilvrak ..så när det gäller bilars åldrande kan man nog använda ordet vemod men oxå sorg.
        Kram

        Gilla

 16. Titeln försjunken är spännande med reflektioner från vattnet.
  Den gamle kära bubblan som jag lärde mig köra bil i västergötaland.

  Gilla

 17. Allt är sagt, men jättefina bilder Jag. Vad kul att du har döpt dem alla, jag gillar försjunken lite extra 🙂

  Gilla

 18. Som sagt, här är redan allting sagt, nästan. Tänk att få gå runt där med kameran, vilken känsla med så många fotomotiv samlade på en och samma plats, under förutsättning att man gillar vad man ser och det verkar vi alla här ha gemensamt. Favoriter: Diagonlablå och Rostäten

  Gilla

  • Det var en upplevelse som jag sent glömmer. Jag hade tur med vädret i den meningen att regnet fördjupar färgerna och lyfter fram strukturer och detaljer. Och utgör en extra ingrediens i bilderna. Det är inte varje dag man får fota rostiga bilar och vatten samtidigt. Tack Anita för din fina kommentar.

   Gillad av 1 person

 19. Fint dokumenterat – konstnärligt!

  Gilla

 20. Kan känna nu att jag kanske skulle fotat mer detaljer, men jag blev lite överväldigad av alla bilar. Snyggt jobbat både på detta och förra inlägget om Kyrkö mosse

  Gilla

  • Tack så mycket Tony! Jag är väldigt road av detaljer så jag kan inte låta bli. Kanske gör jag ett inlägg till av sånt som jag inte har visat.

   Gilla

 21. […] Ingen höstresa i år men bilder finns det ju gott om att välja bland. Innan jag tömmer datorn bläddrar jag fram dessa våta detaljer från Kyrkö Mosse. Ni som sett tidigare inlägg minns kanske att det var lite äventyrligt men slutet gott, jag blev snabbt räddad. Alla foton är tagna med ett uppspänt paraply i ena handen. Ingen ursäkt men kanske en förklaring. Tidigare har jag också visat blå detaljer. […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: