Jadå!

Av: Jag

27 09, 2018

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, träd

44 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:50mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

De är på gång.

”Jag famnar dig, du röda höst,

Jag älskar dig, du bistra tid,

ej skapt för smek, men nappatag:

en käresta för mogna män.”

Ur Elmer Diktonius Jag famnar dig,

diktsamlingen Mull och moln (1934).

44 kommentarer på “Jadå!”

  1. Vackra varma hösttoner i rött. Väldigt passande dikt till bilden,

    Gilla

    • Tack Eva! Jag har inte varit ute på väldigt länge men ville se om höstfärgerna hade kommit. Och de är på gång även hos oss, men de flesta träd är ännu gröna.

      Gilla

  2. Dikt och bild passar så fint ihop. Höstfärgerna är få ännu men jag hoppas det kommer

    Gilla

  3. Vackert! Både text och bild.

    Gilla

  4. Instämmer i lovorden.

    Gilla

  5. så vackert! både bild och dikt!

    Gilla

  6. Vilken härligt varm höstkänsla din bild och dikten förmedlar!

    Gilla

  7. Så vackert! Det är höstfärgerna jag gillar och inte årstiden. Perfekt dikt till fotot. Skulle finnas med i diktsamlingen.

    Gilla

    • Hösten kan vara hur vacker som helst och skänka en många euforiska stunder. Men det beror helt på vad vädergudarna vill. Tack för fina ord Kristallina!

      Gilla

  8. Läste mycket Diktonius ett tag – kul att du hittade en dikt av honom som passade så bra till din fina höstbild!

    Gilla

    • Diktonius var lite tuff, eller jag kanske blandar ihop honom med Majakovskij. Jag sorterar allt i par i hjärnan, haha. Tack Ilse-Marie.

      Gilla

  9. Så vackert foto! Och vackra ord därtill 🙂

    Gilla

  10. Verkligen vackert – en härlig bild och så passande ord!

    Gilla

  11. Åhhh vilken bild jag bara älskar det här.. Tack för att du påminde mig dags att ge sig ut och fånga hösten… Ha en härlig helg och hoppas verkligen du mår bättre nu att vara sjuk länge är otroligt påfrestande….. Kram Nicki

    Gilla

    • De smyger sig på, höstfärgerna. Vissa träd och buskar har mer bråttom än andra. Det är roligt att ge sig ut och spana, så gör det! Jag känner mig fortfarande ämlig så jag håller mig hemma. Tack snälla Nicki och trevlig helg!

      Gilla

  12. ”Odlar” upp ett vildvin i körsbärsträdet som tackat för sig. Inne på tredje året så det börjar jobba sig uppåt och det har varit otroligt lysrött. Men, en frostnatt med påföljande halvstorm rensade bladen effektivt så nu är det bara små ormar kvar av stjälken. Njut av de höstfärger som blir, här är det magert med det i år efter torkan. Bra fångat!

    Gilla

    • Vildvinet är alltid så otroligt lysrött, som du skriver, vi har den mot altanen, som gardiner. De är snabba med att tappa bladen tyvärr så man får passa på att njuta varje dag de lyser. Låter jättevackert att ha det klättrande i ett träd. Läste att det skulle bli en färggrann höst just på grund av all sol i sommar, men det återstår att se. Tack Sutte!

      Gillad av 1 person

  13. Fina ord till bild i rött 👍
    /kram ❤

    Gilla

  14. Vackert! Vi är inne i oktober nu. Det kan ofta vara en av årets allra vackraste månader. Ändå. Insikten om den tid som ska komma. November till april. Vemodet.

    Gilla

  15. Sådan färgharmoni! ❤

    Gilla

  16. Men så fint <3. Både text och bild!! Naturen skiftar färg likt en explosion. Nu får vi bromsa tiden lite så vi hinner få i oss alla ljuva bilder, all färg, all höstluft. Ha en fin dag.

    Gilla

    • Tack så mycket Susanne! Det är roligt att leta efter dikter som stämmer. Det är sant, nu börjar färgerna vara på plats. Ja, tänk om man kunde bromsa… jag hinner inte alls vara ute. Har i princip varit sjuk den senaste månaden och nu röjer vi halva huset för hantverkarna som kommer om en vecka. Men kanske finns lite färger kvar när vi drar iväg till landet. Detsamma!

      Gillad av 1 person

  17. Så vackert rött i höstens färger! Fina färgade blad former med mörka stjälkar 🙂

    Gilla

  18. Bara så snyggt!
    /kram

    Gilla


Lämna en kommentar