En annan dag

Av: Jag

27 11, 2018

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, frost, fruktobär, höst, natur, photography, photos, träd, vinter

44 kommentarer

Bländare:f/10
Focal Length:38mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

November har stretat på med en hel del tunga molnhimlar tills frosten äntligen kom även till oss – och med den solen. Murrigt och mörkt förvandlades till blåa skyar och en glittrande värld. Att jag har en faiblesse för löv som hänger överallt och lyser som små lyktor kanske kan anas… Men det bjuder jag på.

44 kommentarer på “En annan dag”

 1. Härliga bilder!😊 Äpplena och frostbären var kanon!😊

  Gilla

 2. Wow vilka underbara bilder på frostiga löv och grenar. Tycker också om detta.
  Kram

  Gilla

 3. Inget fel med en faiblesse för löv. Tvärtom, helt underbar frostserie.
  Nu fick vi äntligen lite sol men just den tiden satt jag i bilen och körde 8 mil. Hoppas på en ny chans.

  Gilla

  • Men vilken osis, sitta i bilen när solen för en gångs skull skiner. Hoppas att det kommer fler soliga dagar. Hos oss strålar solen och det gnistrar som bara den, men kallt har det blivit. Tack så hemskt mycket Kristallina, det var så roligt den dagen att bara fota alla löv som strålade emot mig och annat också förstås. En glad dag.

   Gillad av 1 person

 4. Wow vilken äppelbild! Tur att de hängde kvar till frosten kom. Nyponen(?) var lika fantastiska! Jag är som du gillar lövbilder-bring it on 😀🍁🍂

  Gilla

  • Äpplena är sååå dekorativa med frosten på och jag gläds åt alla trastar som hittar något att äta. Några nypon har jag inte fotat denna gång även om jag ofta gör det. Den stora bilden är paradisäpplen och i bildserien finns hagtorn. Tack snälla Eva!

   Gillad av 1 person

   • Hagtorn? Det har jag aldrig sett! Finns nog inte här uppe. Är de ätbara?

    Gilla

    • Ätabara för fåglar, såg nyss ett antal sidensvansar som kalasade på dem, jag har ett träd utanför köksfönstret men de som jag har fotat fanns någon annanstans. Havtorn finns ju också med i bildserien och de är väldigt inne just nu, vitaminrika men svårplockade.

     Gillad av 1 person

 5. Härligt frostiga foton – jag tror hängena är min favorit, eller äpplena… eller… 🙂

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket Anne, kul att du gillar bildserien! Frosten var av det vanliga slaget, lite beskedlig och inte alls så där makalöst överdådig som hos er. Vi har nog haft det väldigt torrt hos oss, inte en enda dimmig dag ens, men det är roligt ändå med frostdagar. Kallt som tusan idag och strålande vackert.

   Gillad av 1 person

   • Vet inte om den är makalöst överdådig här heller, men vacker är den 🙂 Önskar bara jag hade samma öga för bilkompositioner som du, men men… man kan inte få allt 🙂

    Gilla

    • Tack snälla Anne för den fina komplimangen. Du tar jättefina bilder och var och en har ju sin stil. Idag hittade jag ett koloniområde med jätteläcker frost, men den var inte helt lättfotad. Roligt hade jag ändå en lång stund.

     Gillad av 1 person

     • Det är huvudsaken – att det är roligt 🙂
      Jag är bara imponerad över ditt öga för motiv, det saknar jag – med betoning på saknar.

      Gilla

      • Nja, jag vill nog ha en massa fina bilder med mig hem också, annars blir jag väldigt besviken, men det händer ju då och då att bilderna är misslyckade, åtminstone en del av dem.
       .
       Jag ser nog motiv överallt och det kan vara lite stressande ibland, ögat ramar in även när jag inte är ute för att fota. Gatufoton är jag dock väldigt försiktig med, vill inte gärna hänga ut folk, därför fotar jag sånt bakifrån eller i motljus om jag kan.

       Gillad av 1 person

       • Jag ser dessvärre motiv mest när jag kör bil och inte har möjlighet att stanna… så typiskt 🙂 Men det är väl så det är!

        Gilla

        • O ja! Massor med motiv längs vägarna. Men vissa gånger, eftersom jag inte kör bil, så fotar jag genom rutan. Inte det lättaste men ibland funkar det.

         Gillad av 1 person

         • Jag är ju oftast själv ute och kör, då måste jag stanna och alltför ofta är det inte läge när man ser något fint. Men det är väl som det ska vara får jag förmoda, motiven dyker upp när de inte kan fångas 🙂

          Gilla

          • Jag vet inte om det ska vara så, haha, vad finns det som bestämmer det?
           Men jag förstår vad du menar. Det är retfullt, men ibland kan man kanske få en ny chans. En höst till exempel så såg jag massor med sångsvanar på en åker. Maken ville inte stanna, men några dagar senare, på hemväg, såg vi dem igen och då kunde jag kliva ur och fota dem. Han har numera lärt sig vad som är viktigt för mig och i möjligaste mån hjälper han mig att ta tillfället i akt.

           Gillad av 1 person

          • Jo då, det måste vara så 🙂 Lagen om alltings maximala jäklighet vet du 🙂
           Du har en snäll man må jag säga!

           Gilla

          • Aha, den! Efter många många år har han lärt sig… haha.

           Gillad av 1 person

          • 🙂
           Min verkar en aning obildbar på vissa områden – sen ska jag väl inte kasta sten i glashus som det så vackert heter. Jag är obildbar på vissa områden jag också 🙂

           Gilla

          • Så är det ju.

           Gillad av 1 person

 6. Toutes ces photos sont magnifiques, un hymne à l’hiver

  Gilla

 7. Finemangfint! Totalkompositionen med alla små bilder är också tillfyllest i mina ögon.
  (Vilket träd har så långsmala kottar men saknar barr var första tanken då jag såg alhängena. Kul.)

  Gilla

  • Tack så mycket Mrs Universum! Bilderna är klickbara, det kanske du märkte. Det tar förstås en stund att plocka ihop alla bilder som man vill ha dem – och sen ställer Wp till det genom att möblera om dem huller om buller just före publicering. Suck.

   Gillad av 1 person

 8. Du har fångat min bästa månad!
  Bravovackert stilla och tyst!
  Kram

  Gilla

 9. Väldigt vackra frostbilder i höstens mustiga färger. Vad härligt att kunna njuta av vad naturen har att erbjuda och med solens hjälp blir allt mer positivt. Här på Malta har vi ingen frost och inte heller den slags färgprakt som du visar här.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Anita! Frostdagar med sol är riktiga njutdagar, allt blir så enormt vackert då. Idag var det inte frost i träden men på marken på vissa ställen var det riktiga frostkristaller. Jag skulle ha tagit influensasprutan idag, men väl på vårdcentralen fick jag höra att vaccinet var slut. Då tog jag mig till ett koloniområde och fotade frost, en så härlig stund, helt ensam mitt i allt det vackra som glittrade och glimmade.

   Gillad av 1 person

   • Visst finns det njutbara stunder i vardagen. För mig är det en alldeles speciell känsla att gå med Fanny på klipporna utmed havet strax innan solen ska gå ner. När medelhavet ligger spegelblankt, luften känns klar att andas och det är bara jag, vovven, mina tankar och horisonten långt därborta där himlen färgas röd. En mycket speciell känsla som kan vara svår att förmedla med bilder.
    Hoppas du fick din influensaspruta!

    Gilla

    • Det låter väldigt härligt det du beskriver, en solnedgångsgpromenad vid havet med din älskade Fanny, i stillhet, ett härligt sätt att koppla av efter dagens värv och låta tankarna vandra fritt i vackra omgivningar. Viktiga återhämtningsstunder.
     .
     Nej, vaccinet är slut överallt, jag blev utan, snopet.

     Gillad av 1 person

 10. Ett sådant fantastiskt bildgalleri! Och som jag sagt förr, bakgrundsfärgerna på din blogg bidrar till en fin helhet!

  Gilla

  • Tack så mycket Carita! Det är guld värt att kunna kliva ut med kameran, gå dit nästan pekar och fota av hjärtans lust. Tyvärr måste jag nog snart överge det här bloggtemat, det fungerar ju inte fullt ut längre och kan kanske krascha. Jag har haft det för länge redan, men har inte förmått hitta något annat som jag tycker om.

   Gilla

 11. Oj så vackert du har fotat en annan dag Jag! 🙂

  Gilla

 12. Titeln Lövkrök, en liten gobit.
  Vi får minusgrader i söder och då kommer solen.
  Den saknar jag.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: