Frostbiten

Av: Jag

04 12, 2018

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, frost, natur, naturkonst, photography, photos, vinter

46 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:18mm
ISO:220
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

46 kommentarer på “Frostbiten”

 1. Wonderful! Jag saknar vintern och Sverige!
  Bästa hälsningar från höstvärmet Berlin, Daniel

  Gilla

 2. Så vackert med frost tyvärr är det plus och regn här men det kanskr blir lite kallare till helgen

  Gilla

 3. Väldigt vackra bilder. Men jag är mest av allt nyfiken. Vad är det vi ser på den översta och den sista bilden? Och vad är det för fyruddig sjöstjärna?

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Inger! Vad gäller stjärnan så har jag ingen aning. Jag fotade i ett koloniområde och det var inte läge att syna ting närmare än man kom med kameran. Jag fick förklara att jag bara fotograferade för en dam på cykel som dök upp för att kolla vad jag gjorde där. Det som formar sig så där kramigt måste vara något slags täckväv. Jag fotade även plast med frost, men väven skötte sig bättre strukturmässigt.

   Gillad av 2 personer

   • Aha! Säckväv. Ja, det kunde jag inte alls se. Kul! Och det här med att smyga runt och fotografera. Visst händer det att folk tittar misstänksamt på en. 😂

    Gilla

    • Haha, inte säckväv! Täckväv som man täcker sina odlingar med, skyddar mot insekter och kyla. Den är smidig och lätt. Förra gången jag fotade i området kom flera polisbilar och jag hann bli lite nervös tills jag förstod att de skulle bärga en stulen bil som hamnat i en slänt .

     Gilla

 4. Oj, så vackert när solen lyser upp iskristallerna. Älskar alla strukturer du fick med på bild. Så snyggt som helst!

  Gilla

  • Tack snälla Kristallina! Det var en sån där höjdardag, bortsett från att jag inte fick någon influensaspruta. Jag gick i stället till en plats med kolonilotter och där fanns denna frost som inte fanns överallt. Det var trösten den dagen.

   Gillad av 2 personer

 5. Åh så vackert! Din tur att ha rimfrost nu? Här spöregnar det, blandat med blötsnö – inget av det gör mig särskilt glad 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket Anne! Nej, den här frosten fotade jag för snart en vecka sedan, en av de soliga dagarna som var innan blötan kom. En par ljuvliga timmar ute i kylan. Blötsnö har jag ingen fördragsamhet med, ruggigare än regn. Men kanske får vi lite vinter snart ändå.

   Gillad av 1 person

   • Aha… trodde någon hade lite trevligare väder men så var det alltså inte. Nu har det frusit på här igen, minusgrader efter regn – gissar på rejäl halka därute 🙂

    Gilla

 6. Vilka fina frostbilder du tagit..Jag längtar verkligen efter lite vintermotiv men det ser inte så lovande ut..Har snöat lite nu ikväll men det försvinner på en gång.. imorgon blir det sol suck..

  Gilla

  • Tack Nicki! Sol får det gärna vara, tunga himlar är tufft tycker jag. Frosten på bilderna är borta sen flera dagar. Förhoppningsvis får vi torrare snö snart. Allt blir så ljust och vackert då.

   Gilla

 7. Wow så vackra bilder med rimfrost och dessutom sol på det. Konstverk allihopa! Läckra former, blir nyfiken på vad som skapat dem, speciellt den mjuka formen på översta bilden. Böljande på nåt sätt.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Eva, jättekul att du gillar bilderna! Det var mycket textur och struktur jag var ute efter, frosten plockar fram former och dekorerar med sina vackra kristaller. Det böljande måste vara täckväv som man täcker odlingar med, den formar sig vackert.

   Gilla

 8. Såå vackra frostiga foton! Riktigt läckra allihop!

  Gilla

 9. Titeln Omfamnad – känns som om någon tömde sin byråläda på vita sockor
  och sen hiva ut di i naturen. Cool få se om det blir någon frost i min vattentunna.

  Gilla

 10. Det ser nästan ut som ett tyg, det på första bilden!

  Gilla

 11. Tout est beau avec la glace !

  Gilla

 12. Om översta bilden: Det ser mjukt, lent och ulligt ut vid första anblicken – innan man vet vad det är. Väldigt vackert.

  // Kao

  Gilla

 13. I have. Never seen the frost raining but your pics helps me to imagine

  Gilla

 14. Wow så vackert! 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: